پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۶ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
یکشنبه, ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ ۱۹:۴۳
۱۲
۰
نسخه چاپی

تاثیر رنگ و رنگ شناسی در دکوراسیون منزل

تاثیر رنگ و رنگ شناسی در دکوراسیون منزل
رنگ در دکوراسیون موضوعی است که شاید کمتر از سایر اجزای تاثیرگذار بر دکوراسیون مورد توجه قرار گیرد اما رنگ ها در دکوراسیون منزل انعکاس مستقیمی از شخصیت هستند و به صورت روزانه می توانند بر روحیه و افکار ما تاثیر بگذارند.

طرح و پالت رنگی در فضای داخلی شما هنگامی که برای اولین بار انتخاب شود ظاهرا به نظر کامل و بی نقص می رسد شاید رنگی را به صورت آنلاین یا یک فروشگاه رنگ به صورت حضوری پیدا کرده باشید اما وقتی آن را در فضای داخلی استفاده می کنید ممکن است با تصورات ذهنی شما مطابقت نداشته باشد.

هنگامی که طرح رنگی جدیدی را در خانه به کار می برید چیزی که در واقع می بینید و یا احساس می کنید متفاوت است تا زمانی که رنگ اشتباهی در فضا به کار برده شده و دلیل مشخصی برای آن پیدا نشده مانند مراجعه به پزشکی است که تا دلایل بیماری را کشف نکند تنها مراجعه و حضور در نزد پزشک بی فایده خواهد از زمانی که مشکل را دریابید می توانید قدم های موثری برای حل آن بردارید در ادامه با سه دلیل اصلی که رنگی در دکوراسیون خوب کار نمی کند همراه باشید ….

اشتباه در انتخاب رنگ!

اگر  طرح رنگی انتخابی به طرز عجیبی که انتظار نداشتید به چشم بیاید این موضوع در دکوراسیون ناخوشایند محسوب می شود این رنگ ها را نباید در دکوراسیون رها کنید. سبز، صورتی و زرد، از رایج ترین این رنگ ها هستند که اگر سعی نکنید در دکوراسیون با سایر اجزا هماهنگشان کنید به تنهایی می توانند اوضاع را پیچیده کنند!

کلید اصلاح این طرح رنگ برای حل مشکل، یادگیری اصول اولیه در مورد رنگ های پس زمینه است، با شناسایی رنگ های زمینه و برنامه ریزی مناسب می توانید رنگ های در هارمونی را جایگزین کرده و با شناخت مشکلات رنگ های مناسبی را در کنار هم به کار گیرید تا رنگ ها شما را سورپرایز نکرده و با جلب نظر بیش از حد فضا را از تعادل خارج نسازند.

 رنگ های خنثی دلیل مشکلات

انتخاب رنگ های خنثی از کارهای دشوار است به خصوص اگر کنار هم چند رنگ خنثی قرار گیرند ممکن است کنارهم خوب عمل نکنند در واقع می توان گفت موفق ترین طرح های رنگی خنثی به صورت تک رنگ هستند. تنها تفاوت رنگ های به کار رفته در یک طرح تک رنگ، میزان سایه ها و تیره و روشنی می باشد!

مشکل طرح رنگی خنثی زمانی اتفاق می افتد که شما سعی می کنید تعداد بیشتری از رنگ های خنثی غیر مرتبط را ترکیب کنید. یک طرح رنگی که بژ، خاکستری و قهوه ای مایل به زرد را مخلوط می کند، نمونه ای از ترکیب رنگی است که احتمال اینکه در دکوراسیون خوب کار نکند وجود خواهد داشت.

کلید رفع این مشکل با رنگ های خنثی، این است که به یک یا دو رنگ خنثی اکتفا کنیم و یکی از آن ها را به عنوان رنگ اصلی خود انتخاب کنید بعدی را به عنوان رنگ ثانویه در نظر گرفته که می تواند در کنار سایر رنگ های دیگر ظاهر شود. اگر شما در دکوراسیون از دو رنگ خنثی استفاده می کنید بهترین پیشنهاد متعادل کردن با تلفیق رنگ های گرم و سرد می باشد.

رنگ های درست اما روش اشتباه!

کار آسانی است اگر از کاتالوگ های مربوط به رنگ و دکوراسیون رنگی را دیده و بتوانید با استفاده از  بروشورهای رنگی یا در وبسایت های دکوراسیون و طراحی رنگ مورد علاقه خود را بیابید و از انتخاب خود به وجد آمده و تجسم داشتن چنین انتخابی شما را به هیجان آورد اما نکته مهمی که در اینگونه انتخاب ها وجود دارد این است که فراموش نکنید که طرح رنگی دکوراسیون که در تصاویر مشاهده کرده اید ممکن است با نورپردازی های حرفه ای عکاسی شده باشد و یا اگر در اتاق بزرگی آن را مشاهده می کنید رنگی مشابه با فضای کوچک شما نداشته باشد و بر خلاف تصورات شما از آب در بیاید!

اگر تصویری را برای الهام بخشی در دکوراسیون مشهده می کنید به یاد داشته باشید ارتفاع سقف، اندازه پنجره و موقعیت به کارگیری رنگ و حتی شکستگی های دیوار همه و همه از نکاتی است که می تواند عملکرد بسیار متفاوتی در تناژهای رنگی ایجاد کند!

کلید انتخاب طرح رنگ مناسب بر اساس تصاویر الهام بخش، این است که صادقانه فضای موجود را تجزیه و تحلیل کنید و اگر فضای شما فاقد نور طبیعی کافی است و یا سطوح موجود شما تاریک است، از رنگ های مناسب تریا افزودن نورهای مناسب استفاده کنید در واقع ممکن است رنگ های انتخابی شما درست باشد و ترکیب های مناسبی را به کار گرفته باشید اما میزان تیره و روشنی و سایه ها به تناسب فضای انتخابی نباشد پس لازم نیست تناژ اصلی رنگ را تغییر دهید و به رنگ ها شک کنید کافیست به تناسب و موقعیت مناسب با توجه به فضا فکر کنید!

تاثیر رنگ ها بر اتاق

رنگ ها نه تنها در ظاهر بلکه در تغییر حال و هوای داخل اتاق نیز موثر هستند. در گیف های زیر تاثیر رنگ های متفاوت گرم، سرد، تیره و روشن را ببینید و از بین آن ها رنگ مورد نظرتان را انتخاب کنید.

رنگ های سرد

درست است که سفید یکی از آرام بخش ترین رنگ هاست اما افزودن یک رنگ سرد علاوه بر آرام بخش بودن احساس شادی و سرزندگی نیز به فضای اتاق می دهند.

رنگ های گرم

رنگ های گرم به فضای اتاق شادابی و هیجان می دهند. رنگ هایی مثل قرمز، نارنجی و زرد سرعت ضربان قلب را بالاتر می برد و به اتاق حس گرما می بخشد. بنابراین رنگ های گرم برای محیط های سرد بسیار مناسب هستند.

مشکی دراماتیک

هیچ رنگی به اندازه رنگ مشکی فضای اتاق را دراماتیک نمی کند. رنگ مشکی برای دیوار اتاق مبلمان و وسایل خانه را زیباتر نشان می دهد.

آبی تیره

درست است که هیچ رنگی به اندازه رنگ مشکی فضای اتاق را دوست داشتنی و دراماتیک نمی کند اما اگر می خواهید رنگی که انتخاب می کنید کمی از رنگ سیاه با نشاط تر باشد رنگ آبی تیره را انتخاب کنید.

بژ یا خاکستری مایل به قهوه ای

رنگ بژ به عنوان یک رنگ کسل کننده شناخته شده است اما پادشاه رنگ های خنثی است و در انواع سبک های طراحی دکوراسیون کاربرد دارد.

رنگ های با نشاط

گاهی اوقات فقط یک رنگ روشن و پررنگ و با نشاط است که می تواند برای دیوار اتاق تان مناسب باشد.

رنگ زرشکی، سلطنتی و نمادی از قدرت در دکوراسیون

تاثیر رنگ ها بر عوامل متعددی چون سن، جنسیت، زمینه قومی و آب و هوا نیز ارتباط دارند و همچنین با ترکیب با سایر رنگ ها در کنار هم می توانند میزان تاثیرپذیری را بیشتر یا کمتر نمایند.

رنگ زرشکی رنگ طبیعت است و بسیار در گل های زیبای موجود در طبیعت یافت می شود، زرشکی رنگی قوی و متمایل به قرمز گل سرخی در ترکیب با مقداری مشکی است البته طیف رنگی زیادی را شامل می شود در بعضی ترکیبات رنگی است که مقداری با آبی ترکیب شده است و از قرمز خالص تیره تر است در نمادگرایی این رنگ نمادی از قدرت و رنگ عشق است که برگرفته از خصوصیات رنگ قرمز نیز می باشد، زرشکی رنگی سلطنتی، نجیب و لوکس محسوب می شود. در قدیم در زبان فارسی میانه به این رنگ ها «کرمست» می گفتند. که هم ریشه با Cramoisi در زبان فرانسوی است. معادل این رنگ به زبان انگلیسی CRIMSON است.

از مهمترین تأثیرات رنگ زرشکی در دکوراسیون فضا می توان به آرامش بخشی در محیط و پرهیز از افسردگی اشاره کرد که برای ایجاد فضایی شیک و آرامش بخش با رنگ زرشکی بهتر است از تضادهای رنگی در فضا استفاده نکنید زیرا تعادل بصری در هماهنگی با این رنگ بیشتر است.

قرمز که رنگ اصلی تشکیل دهنده زرشکی است رنگ عشق و علاقه است. اگر شما به خاصیت رنگها اهمیت می دهید بهتر است بدانید رنگ قرمز می تواند در تمام حالات موثر باشد می تواند آغازگر شادی و شور باشد البته زیاده روی در این رنگ می تواند سبب ایجاد خشم شود به همین سبب بسیار مهم است که تعادل را در دکوراسیون با ترکیب رنگ های مناسب ایجاد کنید.

رنگ زرشکی رنگ گرمی است و به همین خاطر بایستی پیش از انتخاب ترکیب های رنگی مناسبی انتخاب کنید این رنگ می تواند در ترکیب با رنگ های سرد، فضایی متعادل ایجاد کند.

برای استفاده از رنگ زرشکی در دکوراسیون نیازی نیست که حتما از اجزای اصلی مانند رنگ مبلمان و یا دیوارها و یا کابینت ها از ان استفاده کنید می توانید با استفاده از پس زمینه رنگ سفید به صورت افزودن المان های دکوری و یا اکسسوری ها آن را به خانه آورده و رنگ های خنثی را از یکنواختی خارج کنید به این صورت از مزایای پویایی و انرژی بخشی این رنگ بهره گیرید.



+ 12
مخالفم - 13
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری