پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: شنبه, ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۷ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
دوشنبه, ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ ۱۶:۰۳
۱۰
۰
نسخه چاپی
آموزش و پرورش خبر داد:

خبر خوب برای معلمان ، فرهنگیان ، بازنشستگان و شاغل

آموزش و پرورش خبر داد:
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش گفت: رشته‌های مورد نیاز آموزش و پرورش در درجه اول برای سامان‌دهی یک سال تحصیلی است تا نیروهای مورد نیاز این وزارتخانه را تأمین کنیم.

به گزارش خبرنگار تیتربرتر؛ علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «چرا رشته مهندسی فناوری اطلاعات در آزمون استخدامی آموزش و پرورش جایی ندارد؟»، اظهار کرد: رشته‌های مورد نیاز آموزش و پرورش در درجه اول برای ساماندهی یک سال تحصیلی است و اینکه کلاس‌ها دارای معلم باشند و نیروهای مورد نیاز را تأمین کنیم.

وی ادامه داد: رشته فناوری اطلاعات در این مدت که کار کردیم با توجه به نیازهایی که در حوزه ابتدایی و علوم پایه داشتیم، در دستور کار قرار نگرفته است.

الهیار ترکمن اضافه کرد: در این چند سال اخیر، رشته فناوری اطلاعات اولویت اصلی وزارت آموزش و پرورش نبوده است و اولویت ما عمدتاً دروس علوم پایه، آموزش ابتدایی، مراقبین سلامت و مربیان پرورشی است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: ابتدا باید نیازهای اساسی که داریم را تأمین کنیم و اگر سال‌های بعد با توجه به نیاز و حجم ورودی دانش‌آموزان، نیاز به رشته کامپیوتر باشد، به آن ورود پیدا می‌کنیم.

خبر بد برای معلمان و فرهنگیان

پرداخت فوق‌العاده ویژه کارکنان دولت نباید از معلمان دریغ شود

نماینده مردم هشترود در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: پرداخت فوق‌العاده ویژه‌ای که به کارکنان دولت تعلق می‌گیرد، نباید از معلمان دریغ شود؛ چرا که دریافتی دولتی‌ها با معلمان فاصله دار می‌شود.

از پیگیری پرداخت فوق‌العاده ویژه همراه با رتبه بندی معلمان از هیئت دولت خبر داد و گفت: با توجه به اینکه توسعه کشور وابسته به آموزش و پرورش است؛ از این رو دولت باید تمامی کوشش خود را در جهت ترفیع جایگاه معلمان به کار گیرد.

وی اضافه کرد: دولت همچنین باید افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را برای این قشر در نظر داشته باشد.

وی در بخش پایانی سخنانش، خاطرنشان کرد: نمایندگان سعی دارند امتیازات فصل دهم خدمات کشوری شامل بازنشستگان نیز بشود لذا در این خصوص هماهنگی هایی با کمیسیون تلفیق انجام شده است.

شرایط جدید و نحوه ارتقای رتبه فرهنگیان+جزییات

کرونا ما را به سمت آموزش آنلاین سوق داد

کرونا علیرغم تلخی هایش باعث شد با حرکت به سمت آموزش از طریق رسانه و شبکه های اجتماعی تحول عظیم و سازنده ای در عرصه آموزش شکل بگیرد.

بهناز شهنواز دکترای برنامه ریزی درسی و کارشناس آموزش و پرورش با اشاره به شروع اموزش های درسی در شبکه های تلویزیونی و اجتماعی در پی وقوع بیماری کرونا در کشور، گفت: آموزش تولید محتوای الکترونیک در کشور سال هاست در مراکز آموزش ضمن خدمت فرهنگیان انجام می شود و تقریبا همه معلمان ما از مهارت لازم برای تولید این محتواها برخوردارند.
وی ادامه داد: هرچند شیوع کرونا ناگهانی بود و سیستم آموزشی ما در وزارت های اموزش و پرورش و آموزش عالی در این برهه زمانی پیش بینی خاصی برای این موضوع نداشتند اما با درایت و برنامه ریزی خوب کارشناسان این مجموعه ها در راستای آموزش های غیر حضوری از طریق رسانه ملی و شبکه های اجتماعی نگرانی والدین در بحث فراگیری دروس فرزندان شان برطرف شد.
شهنواز با تأکید بر عدم کمبود در حوزه اموزش با فراگیرشدن آموزش های انلاین در کشور، اظهارداشت: در کنار آموزشهای درسی که برای مقاطع مختلف برای دانش آموزان از طریق شبکه آموزش سیما ارائه می گردد، بسیاری همکاران فرهنگی ما با تشکیل گروه های دانش اموزی در فضای مجازی روند آموزش را تا حد امکان رو به جلو می برند و لذا با این رویه می توان گفت اویای محترم نباید نگران عقب ماندگی درسی دانش اموزان باشند.

راه اندازی آموزش آنلاین نشانه توانمندی نظام است

این کارشناس حوزه آموزش و پرورش راه اندازی سریع و دقیق آموزش های رسانه ای و آنلاین در سیستم آموزشی کشور را نشانه توان مندی نظام جمهوری اسلامی در مواجهه با شرایط خاص و درعرصه های مختلف عنوان کرد و افزود: سرعت انجام این کار در مدارس و دانشگاه ها بسیار خوب است و این مسئله علاوه بر توان مندی نظام، نشانه اهتمام ویژه متولیان آموزش کشور برای رسیدگی به وضعیت دانش آموزان کشور و همچنین حاکی از توان مندی علمی معلمان ما درعرصه آموزش های مجازی است که می تواند دغدغه خانواده ها را مرتفع سازد.
وی تصریح کرد: بحث فراگیری و گستردگی شیوه آموزش ها در فضای مجازی و فضای رسانه ای از طریق شبکه های تلویزیونی سالهاست مورد بحث و تبادل نظر است اما ورود کرونا علیرغم تبعات منفی و ناگوارش در حوزه سلامتی جامعه، باعث توجه ویژه به این بحث و شروع این اتفاق خوب در عرصه آموزش و پرورش شد چراکه در شرایط بحرانی و خاص باید شیوه های نوین و کارآمد در اختیار شبکه آموزشی کشور قرار بگیرد.

آموزش ها با کرونا و بی کرونا ادامه دار باشد

این معلم پیشکسوت آموزش و پرورش آموزش از طریق شبکه های تلویزیونی و فضای مجازی را اقدامی مفید و سازنده در پیشبرد وضعیت درسی دانش آموزان عنوان نمود و اظهارداشت: این شیوه تدریس فعلا تا پایان سال برقرار است و حسب نیاز قطعا ادامه خواهد یافت تا کمبودی در بحث اموزش نداشته باشیم اما بهتر است این شیوه آموزش با کرونا و بی کرونا ادامه دار باشد تا از فوائد بلند مدت آن برخوردار شویم.
وی با تأکید بر مفید و سازنده بودن این شیوه نوین آموزش برای دانش آموزان، خاطرنشان کرد: پیشنهاد می کنیم پس از برطرف شدن خطر بیماری کرونا نیز این روش آموزشی از طریق رسانه ملی ادامه یابد چراکه ادامه دار بودن آن کمک شایانی به اولیاء و مربیان برای بهبود شیوه های تدریس و آموزش دانش آموزان خواهد کرد.

آموزش آنلاین، یک گام به جلوست

شهنواز ورود شیوه آموزش آنلاین را تحولی خوب و یک گام به جلو در سیستم آموزشی کشور توصیف کرد و تصریح نمود: دانش اموزان با این روش ترغیب و تشویق می شوند در زمان و ساعت مشخص تعیین شده پای سیستم یا تلویزیون حاضر بوده و در کنار والدین از فرآیند این نوع آموزش بهره گرفته و راهنمایی های لازم را نیز از اولیای خود بگیرند.
کارشناس آموزش و پرورش در پایان با بیان اینکه آموزش های فعال گروهی در حال شکل گیری فراگیربوده و این امر شروعی خوب و فالی نیک برای دانش آموزان خواهد بود، گفت: در این عرصه معلمان ما توان مند و مسلط بوده و از مهارت کافی در امر آموزش در عرصه فضای مجازی برخوردارند لذا اولیای گرامی نباید در این خصوص نگرانی و دغدغه ای داشته باشند.

معلمان در خط پایان رتبه‌بندی

این روز‌ها احکام معلمان یکبار دیگر دچار تغییر شده است آن هم با اعمال امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری و البته این موضوع هم همانند اعمال مصوبه رتبه‌بندی، دردسر‌هایی را رقم‌زده است.

معلمان می‌گویند با اعمال امتیازات قانون مدیریت خدمات کشوری افزایش حقوق آن‌ها ناچیز بوده از سوی دیگر با برقراری این امتیازات، رتبه‌بندی معلمان که پیشتر کش و قوس فراوانی برای تصویب آن طی شده بود، بی‌تأثیر شده است.

علی الهیار؛ معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در واکنش به اعتراض معلمان از برقراری فوق‌العاده ویژه برای کارکنان آموزشی خبر می‌دهد و می‌گوید: برای اینکه معلمان همانند سایر دستگاه‌ها از افزایش ۵۰ درصد امتیازات قانون مدیریت برخوردار شوند و تبعیض‌ها را برداریم فصل دهم را اجرا کردیم، اما همزمان تقاضای اصلاح آیین‌نامه رتبه‌بندی را داشتیم. برای آنکه بتوانیم این ظرفیت را بهبود دهیم فوق‌العاده ویژه را برای مشاغل آموزشی تعریف کردیم که دامنه‌دار و متغیر خواهد بود و بر اساس رتبه‌های حرفه‌ای لحاظ می‌شود، هم‌اکنون در حال تهیه پیش‌نویس و تنظیم جداول آن هستیم تا به‌زودی در قالب نامه‌ای به سازمان اداری و استخدامی ارائه شود.

اما محمودرضا اسفندیار یکی از فرهنگیان و کارشناس آموزشی در یادداشتی به بررسی موضوع برقراری فوق العاده ویژه معلمان در سال ۹۹ و الزامات مورد نیاز برای تحقق آن پرداخته است؛ مشروح این یادداشت را در ادامه می‌خوانید:

در مصاحبه ۱۵ اسفند معاون وزارت آموزش و پرورش که در تعدیل خبر مبهم افزایش ۱.۵ تا ۲ میلیون تومانی افزایش حقوق معلمان انجام شد، ضمن تفکیک معلمان از فرهنگیان و اذعان به عدم اجرای همزمان دو امتیاز حق شغل حرفه‌ای و اجرای کامل ۵۰ درصد فصل ۱۰ قانون مدیریت خدمات کشوری در احکام معلمان در راستای برقراری عدالت حقوقی، موضوع پیگیری و برقراری فوق‌العاده ویژه معلمان در احکام ۹۹ مطرح شد، اما آیا با رقم ۶۴۰۰۰ میلیارد تومانی در لایحه بودجه سال ۹۹ می‌توان این کار را انجام داد؟ آیا برای اجرای آن سازمان برنامه و بودجه، بودجه آموزش وپرورش را تا ۸۰۰۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد داد؟

در این یادداشت سعی شده است موضوع برقراری فوق العاده ویژه معلمان در سال ۹۹ بررسی شود.

در حال حاضر ۸۸۰۰۰۰ نفر عدد کل پرسنل اداری و اموزشی آموزش و پرورش هستند که از این تعداد ۷۲۰۰۰۰ نفر به عنوان کارکنان آموزشی مدارس مشمول مصوبه حق شغل حرفه‌ای شدند که در مرحله اول رتبه‌بندی سال ۹۴ در احکام کارکنان آموزشی مدارس گنجانده شد.

البته آقای الهیار از این احکام به کلاه گشاد گذاردن بر سر معلمان تعبیر کرده و گفته است اگر او بود مثل امروز عمل کرده و همان افزایش تا ۳۵ درصدی فصل ۱۰ قانون خدمات کشوری را همانند سایر نهاد‌های دولتی اجرا کرده و زیر بار دور زدن قانون خدمات کشوری و بی بهره ماندن معلمان از حق قانونی ۳۵ درصد فصل ۱۰ نمی‌رفت که در جای خود معاون و وزیر وقت باید پاسخگوی این ادعا باشند و از این حیث روشنگری جناب الهیار را به فال نیک می‌گیریم.

بر اساس نظر او تا قبل از احکام جدید سرجمع رقم ۳۳۰۰ میلیارد تومان در ماه اعتبار حقوق کل کارکنان آموزش و پرورش بود که میانگین از قرار نفری ۳.۷۵۰.۰۰۰ تومان بوده است.

متاسفانه رییس جمهور نیز در اول مهر میانگین احکام فرهنگیان را ۴ میلیون تومان اعلام کرد که اگر ۴۲ یا ۴۳ هزار نیروی بخش اداری را از آن مجزا کنیم این رقم به مراتب کمتر نیز بوده است.

به گفته معاون وزیر با صدور احکام جدید سرجمع ۱۱۰۰ میلیارد تومان به رقم پرداختی حقوق کارکنان افزوده شد یعنی در حال حاضر در اسفند ماه رقم کل حقوق ۴۴۰۰ میلیارد تومان در ماه شده است که از قرار میانگین نفری ۵ میلیون تومان خواهد شد و ایشان مابه التفاوت این دو رقم یعنی ۱۱۰۰ هزار میلیارد را ۱.۵ تا ۲ میلیون اعلام داشتند که دقیق آن ۱.۲۵۰ هزار تومان است.

بر مبنای اعداد و ارقام اعلامی فوق الذکر اگر به همین منوال در سال ۹۹ پرداخت حقوق کارکنان آموزش وپرورش ادامه یابد فارغ از محاسبه افزایش ۱۵ درصدی ضریب سال ۹۹ و فوق العاده ویژه ۷۲۰ هزار نفر کارکنان آموزشی (گروه معلم -گروه کیفیت بخشی- گروه مدیریت آموزشگاه) رقمی معادل ۵۲.۸۰۰ هزار میلیارد اعتبار سال ۹۹ فقط در بخش هزینه‌ای آن هم حقوق خواهد بود.

افزایش ۱۵ درصدی ضریب سال ۹۹ این رقم عددی معادل ۷.۹۲۰ هزار میلیارد تومان در سال خواهد بود که سرجمع عدد ۶۰ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان حاصل خواهد شد.

بر اساس صحبت‌های مطرح شده مبنی بر پرداخت فوق‌العاده ویژه، اگر برای معلمان رقمی بین ۹۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون تومان فوق العاده ویژه که معادل ۲۸ درصد عدد حکم افراد خواهد بود، میانگین حد اقل نفری ۱ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان در سال ۹۹ برقرار شود آنگاه باید عددی معادل ۸۶۴ میلیارد در ماه و ۱۰.۳۶۸ هزار میلیارد تومان به اعتبار هزینه‌ای ۹۹ فقط در بخش حقوق افزود که سرجمع رقمی معادل ۷۱ هزار و ۸۰ میلیارد تومان مورد نیاز خواهد بود.

حال اگر سایر اعتبارات مورد نیاز از حق التدریس شاغلین و پاداش بازنشستگان گرفته تا هزینه فوت و ازدواج، مهد کودک، سرانه مدارس، شیر و اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، هزینه تخفیف آب، برق و گاز را که باید در بودجه ۹۹ در نظر گرفت لحاظ کنیم حداقل رقم مورد نیاز ۸۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود؛ بنابراین نیاز است ۱۴۰۰۰ میلیارد تومان بر رقم فعلی بودجه سال ۹۹ آموزش وپرورش با رایزنی‌های فشرده با دولت، سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون تلفیق مجلس افزود (۷۱۰۰۰ میلیارد تومان آن از محل خزانه و الباقی آن هم از منابع پایدار) تا بتوان فوق العاده ویژه را برقرار کرد.

به حق برقراری فوق العاده ویژه فاقد پشتوانه محاسباتی نبوده و بر مبنای واقعیات است؛ به نظر همان بودجه ۷۴۰۰۰ میلیارد تومانی مد نظر حوزه ستادی آموزش وپرورش قبل از تقدیم لایحه به مجلس واقعی‌تر از آنچه دولت مصوب کرده است.



+ 10
مخالفم - 5
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری