پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: شنبه, ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۷ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
دوشنبه, ۲۵ آذر ۱۳۹۸ ۱۸:۰۹
۱۰
۰
نسخه چاپی
چه عواملی باعث تشدید فقر در بنیان خانواده می شود

علت افزایش فقر در جامعه چیست

چه عواملی باعث تشدید فقر در بنیان خانواده می شود
فقر مهم ترین ریشه مشکلات جامعه می باشد.

مدیرکل امور زندان‌های استان یزد از فقر فرهنگی به عنوان عامل مهم ارتکاب جرم در استان یزد یاد کرد و گفت: در کنار فقر فرهنگی، فقر اقتصادی نیز در این زمینه بسیار اثرگذار است.

رضا ذوالفعلی نژاد امروز در دیدار با مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد از فقر فرهنگی و فقر اقتصادی به عنوان دو عامل موثر در ارتکاب جرم یاد کرد و اظهار داشت: نگاه به آمار زندانیان نشان می دهد که تحصیلات در کاهش جرم بسیار موثر است.

وی با اشاره به برگزاری فعالیت های شاخص فرهنگی و مذهبی در سطح زندان های استان یزد بیان کرد: این فعالیت های می تواند در بازگشت مجدد زندانیان به جامعه و ادامه زندگی بسیار موثر باشد.

ذوالفعلی نژاد بر لزوم مشارکت سایر دستگاه ها به ویژه دستگاه های فرهنگی با اداره کل زندانهای استان یزد تاکید کرد و افزود: بازخورد هر فعل و انفعالی در جامعه را می توان به خوبی در زندان مشاهد کرد که در صورت مدیریت کارآمد در بسیاری از امور کشور، می توان شاهد کاهش آمار زندانیان بود.

مدیرکل امور زندان‌های استان یزد خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم در زمینه امور فرهنگی فعالیت های اثرگذار انجام دهیم، به طور قطع می توانیم مانع بازگشت دوباره جمع قابل توجهی از زندانیان به زندانها شویم.

مطالب مرتبط : پیش بینی آمار خط فقر در سال 99

اعتیاد و فقر اقتصادی دامن گیر جامعه

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی از مهم‌ترین عوامل طلاق در استان را فقر اقتصادی دانست و گفت: وقتی خانواده دچار فقر شوند باعث بروز اختلافات خانوادگی و در نهایت طلاق می‌شود.

حجت‌الاسلام ابراهیم حمیدی صبح امروز در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان اظهار داشت: باید روز قیامت در برابر خون شهدا پاسخگو باشیم و بتوانیم جواب بدهیم که برای پاسداری از ارزش‌های دینی چه کردیم و روز قیامت توجیه‌پذیر نیست و جواب قانع کننده از ما می‌خواهند.

وی با بیان اینکه در زمینه طلاق مشکلات زیادی در جامعه وجود دارد گفت: مقصر اصلی افزایش طلاق خانواده‌ها هستند که فرزندان خود را رها کرده و به بحث طلاق توجهی ندارند.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی، بحث طلاق را یک آسیب بسیار جدی و مهم عنوان و بیان کرد: طلاق یک بیماری بسیار خطرناک برای جامعه است و حتی خطر آن از سرطان نیز در جامعه بدتر است که متاسفانه امروز مورد غفلت واقع شده است.

نمودار طلاق رو به افزایش است/چاره اندیشی برای امر طلاق از اولویت‌ها است

حمیدی تصریح کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون که 40 سال گذشته نمودار طلاق روبه رشد و نمودار ازدواج رو به کاهش بوده است هرچند که با شیب ملایم بوده ولی بسیار نگران کننده است و این یعنی یک خطر و مشکل بزرگ برای جامعه که باید در برابر آن بسیار حساس بوده و توجه ویژه به آن داشته باشیم.

وی با بیان اینکه طلاق اولین راهکار نیست بلکه آخرین راهکار است گفت: طلاق حلالی است که عرش خدا را به لرزه در می‌آورد و موجب خشم پروردگار می‌شود، اما در حال حاضر می‌بینیم که بسیار عادی جلوه می‌کند و در خانواده‌ها  خیلی راحت از طلاق حرف می‌زنند.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی عنوان کرد: باید ببینیم که چرا وضعیت جامعه ما به این مرحله رسیده است و در این رابطه باید یک بازنگری جدی صورت گرفته و بحث طلاق باید به صورت کامل ریشه‌یابی شود.

حمیدی ادامه داد: هر چه با معلول مبارزه کنیم اما علت سرجایش باشد مانند مبارزه با علف هرزی است که ریشه‌اش در زمین است و یکی از مشکلات افزایش طلاق این است که هیچ وقت سراغ علت آن نرفتیم و تا سراغ ریشه‌های طلاق نرویم مشکلی برطرف نخواهد شد.

مطالب مرتبط : فحشا در قم با صیغه کردن دختران جوان

فقر اقتصادی مهمترین ریشه طلاق

وی یکی از مهم‌ترین نشانه‌های طلاق را فقر اقتصادی عنوان و اظهار داشت: وقتی خانواده دچار فقر شده و معیشت ندارند و بیکار هستند این امر باعث بروز اختلافات خانوادگی و در نهایت طلاق می‌شود.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با بیان اینکه امروز ما نمی‌توانیم بعد از گذشت 40 سال از انقلاب یک بیلان موفق را ارائه دهیم گفت: نه تنها مشکل اشتغال و فقر حل نشده بلکه فقر اقتصادی در جامعه روز به روز بیشتر می‌شود که نتیجه آن افزایش جرایم و افزایش طلاق است.

حمیدی با تاکید بر اینکه نباید منتظر باشیم تا نسخه‌ای از مرکز به ما بدهند بلکه هر کاری از دستمان برمی‌آید باید انجام دهیم، بیان کرد: علت بعدی افزایش طلاق افزایش اعتیاد است که سبب از هم پاشیدن خانواده‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه امروزه زندگی خانواده‌ها از سبک اسلامی خارج شده و به سبک غیر اسلامی روی ‌آورده است افزود:  بحث آموزه‌های دینی به شدت و به ویژه در بین جوانان ضعیف شده که تمام نابسامانی‌های اجتماعی ریشه در فقر فرهنگی دارد.

مطالب مرتبط : چگونه فقر را ریشه کن کنیم

هرچه اعتقاد جوانان پایین‌تر باشد تاثیرپذیری بیشتری از فضای مجازی خواهند داشت

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تهدیدات فضای مجازی یکی دیگر از عوامل مهم در زمینه افزایش طلاق است گفت: هرچه اعتقادات جوانان ما پایین باشد تأثیرپذیری بیشتری از فضای مجازی و ماهواره خواهند داشت که باید در مسائل دینی و ارتقای جایگاه فرهنگ دینی بین نوجوانان نیز کار بسیار انجام شود.

حمیدی با بیان اینکه به بحث طلاق نباید به صورت شعارگونه نگاه کرد بیان کرد: آموزش و مشاوره دلسوزانه از ضروریات مهم در بحث ازدواج و طلاق است و پیگیری آسیب‌های اجتماعی کار یک گروه نیست بلکه  کار حاکمیتی است و همه باید پای کار بوده و از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

وی با ابراز امیدواری از اینکه روزی حرف از کاهش طلاق بزنیم و نرخ رشد را کنترل کنیم ادامه داد: طلاق در 6 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 14 درصد در استان افزایش و ازدواج کاهش داشته است که نشان از این دارد که خطر بزرگی کیان خانواده‌ها را تهدید می‌کند.

مطالب مرتبط : آمار خط فقر در سال 98

سرقت جزو سه جرم بزرگ کشور

وی همچنین درباره جرایم منطقه با اشاره به افزایش سرقت در کشور نیز گفت: امروز متاسفانه سرقت جزو 3 جرم فراوان و بزرگ کشور است که باید با آن مقابله کرد و بیشتر ریشه در مسائل مالی و فقر دارد و آنچنان در حال افزایش است که مردم احساس ناامنی می‌کنند و این امر بسیار خطرناک است.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی به اجرای "طرح نماد" در مدارس استان اشاره و تصریح کرد: باید روی دانش‌آموزان سرمایه‌گذاری کرد و اختصاص اعتبار به این طرح هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری برای آینده است.

حمیدی با بیان اینکه طرح نماد امسال در 260 مدرسه استان اجرایی می‌شود یادآور شد: لازم است تمام مدارس استان تحت پوشش این طرح قرار بگیرند و دانش آموزان آسیب‌پذیر در اولویت این طرح باشند.

کدام سنین طعمه فقر می باشند

با نگاهی به روند در معرض خطر فقر قرار گرفتن گروه‌های سنی مختلف در سطح جهان، مشاهده می‌شود که گروه سنی ۱۸ تا ۲۴سال، بیش از سایرین با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند.

زمانی که صحبت از کسانی که بیشتر در معرض خطر فقر قرار دارند، نسل جوان بیش از سایرین در این موقعیت نابسامان قرار دارند.

بر اساس گزارش ارائه شده توسط صندوق بین‌المللی پول و همانطور که در نمودار مشاهده می‌شود، پیش از بحران مالی جهانی، میزان فقر در میان گروه‌های سنی متفاوت، تقریبا برابر بود، اما پس از سال‌های 2008-2009 این روند به سرعت آغاز به تغییر می‌کند.

طبق اطلاعات به دست آمده، گروه سنی 18 تا 24 سال، همواره بیش از سایرین در معرض خطر فقر قرار داشته‌اند.

گفتنی است که در حال حاضر، از هر چهار جوان در اروپا، یک نفر در معرض فقر قرار دارد.

با بررسی این مشکل به این نتیجه می‌رسیم که امروزه بسیاری از جوانان در سراسر جهان، در مشاغل با درآمد پایین، مهارت کم یا نیمه وقت گیر افتاده‌اند و شانس یادگیری مهارت‌های جدید که به مشاغل با درآمد بالا منتهی می‌شود را از دست داده‌اند.



+ 10
مخالفم - 8
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری