پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: شنبه, ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۷ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
شنبه, ۰۴ آبان ۱۳۹۸ ۲۳:۴۸
۱۳
۰
نسخه چاپی
با طراحی های آینده خودرو متحول شد

معرفی و بررسی دو خودرو جذاب آینده

با طراحی های آینده خودرو متحول شد
با تولید و عرضه موفق و پرفروش خودروی برقی ساب کامپکت خود یعنی لیف، توانسته است موفقیت‌های خوبی را در این عرصه به دست آورد.

با خودروهای برقی و این صنعت نوپا ناآشنا نیست. شرکتی که با تولید و عرضه خودروهای هیبرید و پلاگین-هیبرید خود توانسته در طول یک دهه گذشته، بازار خوبی را برای خودساخته و وجهه مناسبی را در این زمینه کسب نماید. 

هم‌اکنون، خودروساز ژاپنی، قصد دارد تا در ادامه فروش عالی خودروی برقی لیف، یک خودروی کاملاً جدید برقی را نیز در خط تولید خود گنجانده و مسیر آینده طراحی خود را به سمت ماشین‌های الکتریکی، بیش‌ازپیش هموار کند.

این فعالیت جدید نیسان از طرح مفهومی جدید برقی این شرکت که یک خودروی شاسی‌بلند بوده و نام آریا (Ariya) را بر روی خود می‌بیند، به‌تازگی و در موتورشو توکیو 2019 ژاپن رونمایی شده است.

طرح مفهومی، در ظاهر کوچک به نظر رسیده اما درواقعیت، حتی کمی از شاسی‌بلند مورانو نیسان کشیده‌تر بوده و کمی از شاسی‌بلند نیسان روج نیز کوتاه‌تر است. این خودرو همچنین یک طرح زیبا بوده که درواقع، تکامل زبان طراحی نیسان را نشان می‌دهد. تکاملی که این شرکت پیشتاز، نام دهان‌پرکن «آینده‌نگری ژاپنی بدون زمان» را روی آن گذاشته است.

بر اساس ادعای نیسان، طرح مفهومی آریا، یک مسیر طراحی کاملاً جدیدی را از طرف این شرکت به نمایش خواهد گذاشت. طرحی که در آن از مؤلفه‌های طراحی نازک‌اندام تر و همچنین از خطوط نرم‌تری در کنار زوایای طراحی جدید در طول بدنه استفاده‌شده است. این خودرو همچنین، ازآنجایی‌که می‌توانیم در تصاویر، دستگیره‌های درب‌ها و آینه‌ها، اندازه واقعی خودرو و نسبت‌های کلی را مشاهده کنیم، بسیار نزدیک به مرحله تولید نهایی شده است. در حقیقت، حرف نیسان مبنی بر تولید آریا در آینده نه‌چندان دور، گزاف نیست.

در کنار تمام مؤلفه‌های جذاب طراحی و دید آینده‌گرایانه‌ای که نیسان به این خودرو داشته است، باید گفت که آریا، بر پایه طرح مفهومی جذاب موسوم به Imx مربوط به سال 2017، ساخته‌شده است. درواقع این عادت نیسان است که طرح‌های مفهومی آینده‌گرایانه خود را با سرواژه‌های IM شروع کرده و زمانی که خودرو در مرحله تولید نهایی قرار بگیرد، یک اسم در شناسنامه آن نقش خواهد بست.

بالاتر از همه اینکه، نیسان گفته است، آریا بر روی یک پلتفرم برقی کاملاً جدید با دو عدد موتور الکتریکی عرضه و تولید خواهد شد. یکی از این موتورها در قسمت عقب خودرو و دیگری نیز در قسمت جلو قرار می‌گیرند و باتری‌ها نیز در کف خودرو، جاسازی خواهند شد.

مطالب مرتبط : معرفی دو خودروی قدرتمند اما متفاوت

در درون کابین نیز، بازهم به نظر می‌رسد که آریا، فاصله زیادی با تولید نهایی خود ندارد. دو صفحه‌نمایش بزرگ در داشبورد خودرو، در کنار کنترلر های لمسی، خودنمایی کرده و کنسول وسط نیز میزبان آپشن های کنترلی الکترونیکی و چندین کنترلر لمسی دیگر است.

در کل، هم طراحی داخل کابین و هم طراحی خارجی، به‌گونه‌ای هستند که نه می‌توان آن را یک طراحی آینده‌گرایانه دانست و نه یک طرح معمولی امروزی. آنچه مشخص است، نیسان حساب زیادی بر روی خودروی شاسی‌بلند برقی جدید خود، بازکرده است.

لکسوس بازار طراحی خودروهای آینده را تکان داد

طرح مفهومی جدید LF-30 درواقع از همان اثرانگشت‌های مخصوص این شرکت بهره برده که در نمونه‌های اخیر لکسوس مانند ES سدان یا خودروی کشیده‌تر RX کراس اوور، دیده‌شده بودند. شاید تنها تفاوت‌های جزئی را بتوان در همین اندازه‌های طراحی و نسبت‌هایی دانست که لکسوس برای هر یک از مدل‌های جدید خود در نظر گرفته است.

همان‌گونه که در تصاویر مشخص است، این طرح مفهومی آینده نگارانه لکسوس، با زاویه‌های طراحی تندوتیز تر، ورقه‌های فلزی غیرمعمول و جدید و همچنین سطوح شیشه‌ای بیشتری همراه شده است که چهره خاص و منحصربه‌فردی را به خودرو بخشیده‌اند. یکی دیگر از تغییرات مهم که به چشم می‌آیند، طراحی قسمت جلویی آن است. چراغ‌های کشیده به سمت عقب کاپوت، جلوپنجره‌ای کاملاً جدید با ورودی‌های هوایی بزرگ که نمای خاصی را به جدیدترین طرح مفهومی لکسوس بخشیده‌اند.

همچنین وجود رینگ‌های برجسته‌تر با طراحی زیبا، چراغ‌های عقب دراماتیک‌تر و خطوط بی‌شماری که در سرتاسر طراحی بدنه دیده می‌شوند، همگی نشان از یک زبان طراحی جدید را از طرف خودروساز ژاپنی می‌دهند.

مطالب مرتبط : طراحی خودرو رنو شگفت انگیز

درب‌هایی که مانند بال پرندگان به سمت بالا بازشده و می‌توانند دسترسی بسیار ساده‌تر و راحت‌تری را برای نشستن به داخل خودرو به سرنشینان بدهند. در درون کابین نیز می‌توانیم مؤلفه‌های الکترونیکی و مدرنی را مشاهده نماییم که شاید پیش‌تر، این‌گونه طراحی را در فیلم‌های علمی-تخیلی دیده باشیم. رابط کاربری انطباق پذیر با راننده و سرنشین، استفاده از فن‌آوری‌های کنترلی مدرن درزمینهٔ های متفاوت و صفحه‌نمایش‌های متفاوت هم برای راننده و هم سرنشین که اطلاعات لازم را جلوی چشم آن‌ها خواهد گذاشت.

این کابین گران‌قیمت و مدرن، با بسته‌های باتری 110 کیلووات ساعتی قابل شارژ مجدد و به‌صورت وایرلس تغذیه می‌شوند. باتری‌هایی که می‌توانند با یک شارژ کامل، چیزی حدود 500 کیلومتر مسافت را در اختیار راننده خودرو قرار دهند. موتورهای برقی نیز می‌توانند تا نهایت قدرت 536 اسب بخار و گشتاور نزدیک 700 نیوتون متر را به چرخ‌های خودرو منتقل کنند. این یعنی LF-30 می‌تواند در زمان 3.8 ثانیه از حالت سکون به‌سرعت 100 کیلومتر بر ساعت رسیده و سرعت نهایی خود را نیز روی عدد 200 کیلومتر بر ساعت ببیند.

البته این طرح هنوز یک طرح مفهومی بوده ولی بر اساس گفته‌های خود لکسوس، این شرکت قصد دارد تا سال 2025، از تمامی خودروهای خود، یک نسخه برقی شده یا هیبرید را داشته باشد.



+ 13
مخالفم - 8
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری