به گزارش تیتربرتر؛ ابراهیم رئیسی امروز لیست نهایی کابینه دولت خود را در اختیار نمایندگان مجلس قرار داد. لیستی که نسبت به آخرین لیستهای منتشر شده تا پیش از این تغییراتی داشته است.یکی از تغییراتی که در کابینه رئیسی رخ داد انتخاب وزیر کار بود که بالاخره تصمیم نهایی بر انتخاب حجت عبدالملکی شد.
دیدگاه های حجت عبدالملکی وزیر کار رئیسی
معاون اشتغال کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: سیستم بانکداری ایران، آمریکایی بوده و ریشه ۹٠ درصد مشکلات کشور در بانکها است.
حجتالله عبدالملکی ظهر امروز در نشست آموزشی و هم اندیشی با گروههای جهادی حوزه اشتغال و کارآفرینان بسیج سازندگی با اشاره به اینکه در یک مقطع حساس از اقتصاد در کشور قرار داریم، اظهار کرد: اگر نهادهایی همچون سپاه و بسیج کاری نکنند مشکلات اقتصادی بر شانه مردم سنگینی میکند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس یک نظرسنجی۵۰ درصد مردم دخلشان با خرجشان نمیخواند، ادامه داد: براساس همین نظرسنجی۳۰ درصد مردم دخل و خرجشان مساوی و ۲۰ درصد از مردم نیز پسانداز محدودی دارند.
عبدالملکی با اشاره به اینکه اگر کارهای سپاه و بسیج و کمیته امداد نباشد، مشکلات به قوت خود باقی میماند، تاکید کرد: برای همین میگوییم نباید خودمان را درگیر حواشی کنیم.
معاون اشتغال کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه با وجود وقوع انقلاب، اما انقلاب اقتصادی نشده است، بیان کرد: از حدود ۲۰۰ سال قبل ایران جولانگاه بیگانگان بوده و بدترین دوران آن به ۲۵ سال آخر دوران ستمشاهی برمیگردد که آمریکا رسما به ایران مسلط شد.
عبدالمکی با اشاره به اینکه در زمان شاه ایران مهمترین مستعمره آمریکا شد، گفت: در ۲۵ سال آمریکاییها سه ماموریت سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را به شاه واگذار کردند.
معاون اشتغال کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه در بعد سیاسی محمدرضا شاه ژاندارم منطقه میشود تا ایران را به بردگی آمریکا درآورد، عنوان کرد: اسلام زدایی از کل منطقه ماموریت دیگر آمریکا برای محمدرضا شاه بود.
وی با اشاره به اینکه تلاش میشد تا تمدن اسلامی شکل نگیرد، ادامه داد: صدا و سیمای ایران مهمترین ماموریت را برعهده میگیرد.
عبدالملکی با اشاره به اینکه در بعد اقتصادی گلهای از گاوهای شیرده را محمدرضا شاه در منطقه برای آمریکا تدارک دیده بود، اضافه کرد: ایران باطری تغذیه اقتصادی آمریکا شد.
معاون اشتغال کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه مستشاران اقتصادی تئوری را به ایران ارائه و نظام اقتصادی ایران را ۲۵ سال در اختیار آمریکا قرار دادند، افزود: عدم تولید و خام فروشی از سیاستهای اقتصادی آمریکا در ایران بوده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۰ درصد اقتصاد آمریکا به صورت مستقیم به نفت وابستگی دارد، ادامه داد: ۵۰ درصد این اقتصاد نیز به صورت غیر مستقیم به نفت بستگی دارد.
وی گفت: این در حالی که ۴۰ درصد نفت و گاز جهان در منطقه خاورمیانه قرار دارد.
عبدالملکی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی دست آمریکا از منابع ایران کوتاه شد، افزود: مصیبتهای اقتصادی موجب شده تا همچنان درگیر مشکلات باشیم چرا که هنوز اقتصاد آمریکایی را دنبال میکنیم.
معاون اشتغال کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه ۹۰ درصد بدبختی جامعه ناشی از سیستم بانکی است، تصریح کرد: سیستم بانکی موجود به سرعت پول خلق میکند که به ضرر مردم است و سیستم بانکداری ایران، آمریکایی است.
وی وابسته بودن موضوع تورم به عنوان دغدغه مردم به بحث تحریمها را اشتباه دانست و افزود: این موضوع ریشه در سیستم بانکی دارد.
عبدالملکی با اشاره به اینکه اصلاح سیستم بانکی میتواند منجر اشتغالزایی، کنترل گرانی و فرار مالیاتی شود، اظهار کرد: با اصلاح سیستم بانکی منابع مالی به اشتغالزایی منجر میشود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی ، اظهار کرد: سلیقه کاری از مشکلات بسیج سازندگی بود که با ترسیم نقشه راه اقدامات از پروژه محوری و مقطعی دنباله دارد و طرحی رسیده است.
سردار محمد زهرایی با بیان اینکه از نظر کمی برنامههای جهادی ۹۵۰ برابر شده است، عنوان کرد: تلاش میشود در کیفیسازی هم به این اندازه برسیم.
وی با اشاره به تلاش برای افزایش میزان مشارکت جهادگران، مردم و خیرین از ۳۲ درصد به ۶۰ درصد، تصریح کرد: این موضوع موجب میشود تا اقدامات غنیتر شود.
وی با اشاره به اینکه نظام اسلامی مولفه قوی شدن دارد، بیان کرد: جریان جهادی این مولفه را دارد و میتواند این ریل را به پیش ببرد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به مکتبسازی جریان جهادی کشور بیان کرد: ۴۲ هزار گروه جهادی با ۷۰۰ هزار نفر در کشور در حال حاضر فعالیت میکنند.
زهرایی با اشاره به تسهیلگری گروههای جهادی عنوان کرد: نیروی متخصص بسیج کمک کار دستگاههای اجرایی است که در این راستا با ۱۷ وزارتخانه و نهاد تفاهمنامه منعقد کرده است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه صندوقهای قرضالحسنه بسیج سازندگی در حال حاضر در کشور فعالیت میکنند، اظهار کرد: یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در صندوقهای قرضالحسنه عضو هستند و این صندوقها ۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد.
وی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد فرصتهای اشتغال از طریق صندوقهای قرضالحسنه به وجود آمده است، گفت: امسال دولت حتی هزینههای جاری را هم پرداخت نکرده است.
بیوگرافی حجت عبدالمکی
حجت عبدالملکی پیش از امروز هم به عنوان یکی از نزدیکان به دولت ابراهیم رئیسی شناخته شده بود.
او متولد چهارم فروردین ماه سال ۱۳۶۰ است و مدرک دکتری اقتصاد خود را از دانشگاه اصفهان گرفته و اکنون عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق است.
از نظر سوابق اجرایی حجت عبدالملکی بین سالهای ۸۹ تا ۹۱ عضو هیات مدیره صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشور بوده و از سال ۸۵ تا ۸۸ سمت مشاور وزارت امور اقتصادی و دارایی را بر عهده داشته است.
همچنین سابقه نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در اجلاس بینالمللی بانک جهانی- فرانسه در سال ۲۰۱۰ و دبیر سمینار بینالمللی بازنگری در «گزارش توسعه جهانی ۲۰۰۹» در کارنامه حجت عبدالملکی وجود دارد.
از سال ۹۴ که به عنوان دبیر شورای اقتصاد سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد و در حال حاضر معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد است.
او حامی افزایش یارانه نقدی است که ممکن است این دیدگاه منجر به کسری بیشتر بودجه و تحریک تورم شود. از سوی دیگر استاد دانشگاه در خصوص FATF موضعگیریهای تندی داشته و معتقد است FATF سودی برای ایران ندارد و موجب میشود ایران شرکای تجاری خود را برای دور زدن تحریم از دست بدهد. همچنین پذیرش FATF را به فاش شدن اطلاعات محرمانه کشور تعبیر میکند.
اظهارات حجت عبدالملکی در مقابل برجام نیز همانند موضعگیریهایش درباره FATF است. او معتقد است که نتیجه برجامهای نفتی، بانکی، هستهای، زیست محیطی و فرهنگی، بردگی نسل آینده است.
با این روند به نظر میرسد بخش اقتصادی دولت رئیسی مخالفان برجام، اف ای تی اف و در عین حال مدافعان افزایش یارانه باشند که معلوم نیست با این رویکرد چه اتفاقی بر سر کسری بودجه و تورم خواهد آمد؟
سوابق اجرایی حجت عبدالملکی
- دبیر شورای اقتصاد سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (1394- ادامه دارد)؛
- دبیر اندیشکده آمایش بنیادین- مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت (1392- 1393)؛
- معاون رییس دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق علیه السلام (1386- 1390)؛
- عضو هیات مدیره صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشور (1389- 1391)؛
- عضو شورای فقهی صنعت بیمه (بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران) (1391)؛
- مشاور وزارت امور اقتصادی و دارایی (1385- 1388)؛
- نماینده جمهوری اسلامی ایران در اجلاس بین المللی بانک جهانی- فرانسه (2010)؛
- دبیر سمینار بین المللی بازنگری در "گزارش توسعه جهانی 2009" (با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک جهانی) (2010)؛
- مدیر بنیاد دانشنامه اقتصاد اسلامی و مجری ویرایش اول دانشنامه (از سال 1390)؛
- دبیر علمی همایش بین المللی وقف و تمدن اسلامی (2008)؛
آنچه دیگران می خوانند:
گردآورنده: محسن رضوی