چهارشنبه, ۲۴ دی ۱۳۹۹ ۱۰:۱۴

جزییات استعفای مهدی کروبی از دبیرکلی حزب اعتماد ملی

جزییات استعفای مهدی کروبی از دبیرکلی حزب اعتماد ملی
مهدی کروبی از سران اصلاح طلب از دبیرکلی حزب مذکور کناره گیری کرد.

به گزارش تیتربرتر؛ پس از استعفای ۱۱۰ عضو حزب اعتماد ملی، کنگره این حزب ششم مهر ۹۷ با حضور ۵۰۰ عضو این تشکل اصلاح‌طلب برگزار شد و با آرای مجمع عمومی به ترتیب مهدی کروبی، الیاس حضرتی، سید ابراهیم امینی، محمدحسین کروبی، سید محمدعلی افشانی، حسن کریمیان، اسماعیل گرامی مقدم، محمدجواد حق شناس و حجت نظری بیشترین آرا برای حضور در شورای مرکزی را کسب کردند.

حالا دبیرکل حزب اعتماد ملی در آستانه برگزاری کنگره روز جمعه 26 دی ماه این تشکل، در نامه‌ای به قائم مقام و اعضای حزب خواست با کناره‌گیری او موافقت کنند.

گفتنی است؛ کنگره حزب اعتماد ملی ششم مهرماه سال ۹۷ برگزار شده بود و مهدی کروبی غیابی در انتخابات شورای مرکزی شرکت داده شده بود.

الیاس حضرتی که در مجلس دهم نمایندگی مردم تهران را بر عهده داشت و هم اکنون مدیر مسئول روزنامه اعتماد ملی است، با ۴۰۹ رای به عنوان قائم مقام دبیرکل انتخاب شد تا در غیاب مهدی کروبی امورات حزب را پیش ببرد.

استعفای کروبی از دبیرکلی حزب اعتماد ملی

استعفای کروبی از دبیرکلی حزب اعتماد ملی
استعفای کروبی از دبیرکلی حزب اعتماد ملی

مهدی کروبی دبیرکل حزب اعتماد ملی با ارسال نامه ای به الیاس حضرتی قائم مقام این حزب از دبیرکلی حزب اعتماد ملی استغفا داد.

متن استعفای کروبی به شرح زیر است:

باسمه تعالی
برادر گرامی جناب آقای حضرتی، قائم مقام محترم حزب اعتماد ملی
با سلام و آرزوی توفیق

پیرو دو نامه پیشین ام در ششم دی ماه ۱۳۹۵ و نهم خرداد ماه ۱۳۹۷ مبنی بر استعفا از دبیرکلی حزب اعتمادملی و در پی تصمیم اخیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب وزارت کشور در مورد اینجانب و سه عضو لایق و ارزشمند این حزب که از بدو تأسیس، حضوری فعال در این مجموعه داشتند، بار دیگر از اعضای محترم شورای مرکزی می خواهم با تصویب درخواست استعفای اینجانب، هرچه سریعتر مطابق موارد پیش بینی شده در اساسنامه نسبت به انتخاب دبیرکل جدید اقدام نمایند.

بر این باورم که مبارزه حزبی باید جایگزین انفعال و شخص محوری در میان جریان های سیاسی کشور به ویژه جریان اصلاحات گردد. تأسیس حزب اعتماد ملی در سال ۱۳۸۴ در شرایطی که حرکت های فردی و شخصی به روش غالب سیاستمداران بدل شده بود، گامی در جهت اصلاحات سیاسی متکی بر سیاست ورزی تشکیلاتی بود که اینجانب به همراه دوستان و همفکرانم در آن مقطع به این مهم اقدام کردیم. رویکرد تشکیلاتی ام البته به دو دهه پیش از تأسیس حزب اعتماد ملی برمی گردد. در آستانه انتخابات مجلس سوم جریانی به دنبال حاکمیت مطلق یک جریان بر کشور بود که اینجانب به اتفاق دوستانی با انشعاب از جامعه روحانیت، مجمع روحانیون مبارز را تأسیس کردیم و اجازه ندادیم یک تفکر که بقایش را در حذف دیگران می دید، حاکم بر سرنوشت کشور گردد.

کار حزبی کار جمعی است و قائم به فرد نیست و اهمیت همه افراد این نهاد حزبی مهم است، که اِنشاالله فعالیت های حزب اعتماد ملی در راستای انتظارات به حقّ ملت رقم خواهد خورد. اعتماد ملی امروز یک نهاد است و دیگر منحصر به فرد نیست و به همین علت فارغ از اینکه چه کسی دبیرکل آن باشد باید به فعالیت خود ادامه دهد.

بقای ما در بقای تفکر ماست که قابل حذف نمی باشد و این حزب اِن شالله نماد این اراده اجتماعی باشد و شما هم نسل به نسل در حفظ آن کوشا باشید.

در پایان لازم می دانم مراتب تشکر و قدردانی خود را از جنابعالی قائم مقام فعلی حزب، اعضای محترم شورای مرکزی، حجت السلام و المسلمین منتجب نیا قائم مقام پیشین حزب و همچنین تمامی اعضای محترم حزب اعتماد ملی در سرتاسر کشور اعلام نمایم. توفیق و سلامت همگی شما را از درگاه احدیت مسئلت می نمایم.

مطالب مرتبط:

ماجرای ردصلاحیت مهدی کروبی برای عضویت در حزب اعتماد ملی

ماجرای ردصلاحیت مهدی کروبی برای عضویت در حزب اعتماد ملی
ماجرای ردصلاحیت مهدی کروبی برای عضویت در حزب اعتماد ملی

اوایل دی ماه بود که الیاس حضرتی قائم مقام حزب اعتماد ملی از تصمیم کمیسیون ماده ۱۰ احزاب وزارت کشور درباره عضویت چهار نفر از اعضای شورای مرکزی حزب متبوعش خبر داد و گفت که آقایان کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی؛ اسماعیل گرامی‌مقدم، سخنگوی حزب؛ رحیم ابوالحسنی، رئیس دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی و حسین کروبی احراز صلاحیت نشدند.

 حضرتی قائم مقام حزب اعتماد ملی به این تصمیم وزارت کشور انتقاد و اعتراض کرد.

او گفت: «بعد از ابلاغ نامه به صورت حضوری و تلفنی با برخی از دست‌اندرکاران ملاقات و گفت‌وگو و اعتراض کردیم. همزمان با این پیگیری‌ها و برگزاری جلسات به دیوان عدالت اداری نیز شکایت کردیم تا مشخص شود با چه منطقی این عدم احراز صلاحیت رخ داده است.»

قائم‌مقام حزب اعتماد ملی تصریح کرد: "ما از نحوه رفتار کمیسیون ماده ۱۰ احزاب و وزارت کشور به شدت متاسف و معترض هستیم و قطع به یقین از طریق مجاری قانونی پیگیر حقوق قانونی حزب و اعضای سرشناس خود خواهیم بود"

حضرتی گفت: «آقای کروبی از السابقون انقلاب و یار قدیمی امام خمینی(ره) هستند و با سابقه فعالیت در پیش، حین و بعد از انقلاب همواره یکی از موثرترین رجل سیاسی کشور به شمار می‌آیند. هر چند در جریان انتخابات سال ۸۸ و پیرو اتفاقاتی که رخ داد ایشان را به حصر بردند. به واقع آقای کروبی محکومیتی قانونی و رسمی ندارند که اگر محکومیتی رسمی داشتند باید تا به امروز از آن رونمایی می‌شد. با این تفاسیر قانون می‌گوید برای عدم احراز صلاحیت یک نفر در حزب باید محکومیتی در این زمینه برای آن فرد وجود داشته باشد. پرسش ما از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب و وزارت کشور این است که آیا آقای کروبی محکومیتی دارند؟ حکمی برای ایشان صادر شده است که ما از آن اطلاعی نداریم؟»

حضرتی همچنین درباره وضعیت سخنگوی حزب اعتماد ملی و رئیس دفتر سیاسی این حزب خاطرنشان کرد: "آقای گرامی‌مقدم بعد از سال ۸۸ محکومیتی ۲ ساله داشت که مدت‌هاست این محکومیت تمام شده است. دکتر ابوالحسنی و حسین کروبی نیز همانند اکثر ایرانیان پرونده‌ای دارند که دادگاه بدوی حکم به محکومیت آنها داده و در مرحله تجدیدنظر قرار دارد و هنوز برای ما روشن نیست با چه ادله‌ای این عدم احراز صلاحیت‌ها صورت گرفته است."

او تاکید کرد: «اینجانب به عنوان قائم‌مقام حزب اعتماد ملی ضمن اعتراض شدید به این موضوع با جدیت برای حل این مسائل از مجاری قانونی اقدامات لازم را انجام دادم و پیگیرم.»

مهدی کروبی در آخرین دیدارش در حصر چه گفت؟

مهدی کروبی در آخرین دیدارش در حصر چه گفت؟
مهدی کروبی در آخرین دیدارش در حصر چه گفت؟

دو عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با حجت الاسلام مهدی کروبی دیدار و گزارشی از این ملاقات را منتشر کردند.

محمد گلزاری و مهران فرجی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشتند: پس از مدت‌ها و با پیگیری‌های فراوان، امکان ملاقات ما با شیخ مهدی کروبی در محل حصر فراهم شد. آخرین دیدار ما به سال‌ها قبل و پیش از آغاز حصر بر می‌گشت.

بنابر نوشته ایلنا؛ در این ملاقات که حدود دو ساعت و نیم طول کشید، خاطرات سال‌های دور را با دقت و حافظه مثال‌زدنی بیان کردند.

در این متن آمده است: در برابر نگرانی ما از وضعیت سلامتشان با خوشرویی انواع حوادث جسمانی را که در ایام حصر برایشان اتفاق افتاده، تشریح کردند و گفتند شکر خدا نسبت به ماه‌های گذشته وضعیت بهتری پیدا کرده‌اند.

در این گزارش آمده است: کروبی با روحیه‌ای بالا، اما نگران از وضعیت کشور و آینده، به شرایط اقتصادی مردم، خطراتی که ایران را تهدید می‌کند، برخوردها و احکام تند قضایی و... اشاره کرد و ناراحت بود.

این گزارش می‌افزاید: پس از ده سال حصر، مهمترین نگرانی او، مردم بودند و ایران. از دوران نهضت گفت و خون‌هایی که مردم در راه آرمان‌هایشان و برای مبارزه با استبداد و استعمار دادند. از انتخابات ۸۴ گفت و ۸۸ و انحراف و نفوذی که سال ۸۴ کلید خورد. شاداب و سرزنده و پیگیر خبرها بود و نگران بود که در آینده، اگر شرایط به همین شکل پیش برود، اتفاقات تلخ‌تری رخ بدهد. اینکه روزنه‌ای به سوی اصلاح امور باز شود، برایش امیدوارکننده بود.

این دو عضو شورای مرکزی اعتماد ملی در ادامه أورده‌اند: تمامیت ارضی ایران و انسجام کشور یکی از مهمترین دغدغه‌هایش بود. بارها تاکید کرد که نباید یک وجب از خاک این کشور جدا شود و خدای ناکرده شکاف بین دولت - ملت به قدری زیاد شود که عده‌ای طمع بر این سرزمین کنند.

این گزارش می‌افزاید: تحولات روز ایران و آخرین وضعیت مذاکرات و اتفاقات در عرصه بین‌الملل را بحث کرد و توافق اسرائیل با برخی کشورهای اسلامی منطقه را حادثه‌ای تلخ برشمرد.

در این گزارش نوشته شده است: از پیگیری‌هایی که در همین ایام حصر برای خانواده شهدا انجام داده گفت و در جلسه، پیگیر احوال یکی از خانواده‌های شهدا نیز شد.

همه کسانی که کروبی را از نزدیک می‌شناسند، او را شخصیتی مردم‌دار، خوشرو و خوش‌قلب می‌شناسند. در این دیدار هم بیشترین نگرانی او فشار اقتصادی به مردم بود و امیدوار بود که با عقلانیت در حاکمیت، از شرایط بحرانی عبور کنیم.

آنها نوشتند: شاخصه شیخ مهدی کروبی امیدواری و تلاش برای بهبود آینده و دلسوزی و نگرانی برای مردم و کشور است. در این دیدار و پس از یک دهه حصر هم او همان بود که همه می‌شناسند. امیدوار به روزهای آتی و صد البته نگران مردم و کشور. از آزادی‌هایی سخن گفت که مردم به دنبالش هستند و از مشروطه تاکنون برایش هزینه‌ها دادند و آرمان عدالت‌خواهی و...

در این گزارش آمده جلسه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله اجتماعی برگزار شده و تنها هنگام عکس مهدی کروبی درخواست کرده ماسک‌ها برداشته شده تا پس از ۱۰ سال چهره‌ها کامل بیفتد.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: الهام خلیلی خو