تیتربرتر: از نظر تکنیکالی هر چند دلار توانسته سقف مثلث تشکیل شده را بشکند ولی در همان محدوده متوقف شده ولی دوکندل دوجی متوالی در محدوده قیمتی هم سطح نیز حاکی از بلاتکلیفی دلار تهران است.
محدوده حمایتی نیمه کانال ۴۹ هزار تومانی مهم ترین حمایت پیش روی دلار است ولی مقاومت ۵۰ هزار تومانی هم مانع بزرگ مسیر افزایشی پیش روی دلار است.
قیمت دلار وارد کریدور ۵۰ هزار تومانی
دومین هفته شهریور، قیمت دلار در هر دو روند کاهشی و افزایشی نوسان داشت. این بازار از اخبار مساعد سیاسی، افزایش تقاضای ارز برای مسافرت در روزهای باقیمانده از شهریور و تعطیلی روزهای پیش رو خط گرفت. در نهایت افزایش قیمت اسکناس آمریکایی بیش از روند کاهشی آن بود. دیروز نیز این اسکناس در مواجهه با بازار تعطیل روز جاری بیجان و با نوسان محدود بسته شد.
روز گذشته قیمت دلار با قیمت ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. این اسکناس نسبت به روز دوشنبه تغییر قیمت نداشت.
تاثیر تعطیلی روز جاری (مراسم اربعین) بازار ارز دیروز را رنج کرد و معاملات در بازار ارز کمرمق بود. معاملهگران، معتقدند برای هفته سوم شهریور روند لاکپشتی دلار در مسیر صعودی ادامه دارد و ورود دلار به کریدور ۵۰ هزار تومانی دور از انتظار نیست.
کارشناسان اقتصادی به مسائل سیاسی به عنوان یکی از محرکهای موثر بر قیمت دلار اشاره میکنند. به اعتقاد آنها امید به احیای برجام، ثبات در شرایط فعلی بدون توافق و روابط نامساعد سیاسی ایران با سایر کشورهای منطقه و غربی، هر یک میتواند روند قیمت دلار را به کانالهای بالاتر یا پایینتر بکشاند.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی مسئول ایجاد هر روندی در بازار ارز و قیمت دلار سیاستگذار است و فعلا راهکار ایجاد شرایط باثبات و آرام در بازار، به موضوعات سیاسی و حسن روابط با سایر کشورها گره خوردهاست.
برخی از کاهشیهای بازار معتقدند با وجود تاکید کارشناسان بر روند صعودی قیمت دلار با پایان تابستان، در روزهای آینده شاهد صعودهای شارپی در قیمت ارز نخواهیم بود. زیرا ورود پول به بازار سخت است و شرایط اجتماعی نیز کشش پرشهای بلند در مقطع زمانی کوتاه را ندارد.
تقاضای واقعی در بازار ارز
بازار ارز این روزها در آرامش به سر میبرد و بازارساز موفق شده است فعالیت سوداگران را با استفاده از سیاستهای درست متوقف کند و به همین دلیل بازار ارز این روزها با تقاضای مازاد مواجه نیست تا به رشد قیمتها منجر شود.
تقاضای موجود در بازار ارز، تقاضای واقعی است و این موضوع نمیتواند به افزایش قیمت ها منجر شود. کارشناسان بازار ارز معتقدند تقاضای فعلی در بازار ارز مدیریت شده است و در صورتی که بانک مرکزی بتواند روند فعلی عرضه ارز را در مرکز مبادله ادامه دهد، می تواند در ماههای آینده نیز روند نزولی بازار ارز را ادامه دهد.

گروهی از تحلیلگران معتقدند چپ بازارساز پر است، آنها میگویند بانک مرکزی ایران توانایی کنترل قیمت دلار را دارد و نمیگذارد که قیمت از محدوده مشخص خارج شود، یعنی بازارساز هم در بخش حواله و هم در بخش اسکناس، دست برتری دارد و توانسته با مدیریت تقاضا روند بازار ارز را نزولی کند.
بزنگاه سیاسی مهم دلار
روز قبل بازار ارز و سکه پس از برخورد به مقاومت های مهم دچار سرگیجه شد، به همین خاطر در حالیکه دلار تهران اندکی بالا رفت نرخ درهم و سکه عقب نشینی کرد و کاهشی شد.
ناصر کنعانی اعلام کرد که سند سپتامبر سند جدیدی نیست و همان روند مذاکرات ایران و گروه ۴ به اضافه یک است، همچنین در حالیکه ایران آماده بازگشت به برجام است طرف آمریکایی در بازگشت به توافق هسته ای برجام کوتاهی می کند، این صحبت ها در ابتدا انتظارات کاهشی در بازار ارز را متوقف کرد ولی در ادامه خبر افزایش نرخ تسعیر ارز شرکت های بورسی، انتظارات را از بهبود درآمد شرکت های بورسی بالا برد که منجر به افزایش عرضه دلار حاصل از بهبود در آمدهای شرکت ها میشود، افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها پیشاز این باعث شده بود که پیش بینی ها از کاهشی شدن درآمد شرکت های پتروشیمی این فرضیه را تقویت کند که احتمالا بازار ساز با کاهش درآمد و عرضه ارز شرکت های پتروشیمی در تامین ارز دچار مشکلاتی بشود، حالا با معکوس شدن این جریان انتظارات از بهبود وضعیت ارزی دولت تقویت می شود که می تواند دست بازار ساز را در کنترل بازار ارز بازتر کند.
بیشتر بخوانید:
گزارش ناظر هسته ای سازمان ملل هم در روز قبل بیم و امیدهایی داشت، مهم ترین نکته مثبت گزارش کاهش سرعت غنی سازی اورانیوم ۶۰ درصد توسط ایران بود که به نظر می رسد گام مهمی در جهت مدیریت تنش میان ایران و ایالات متحده باشد، در نقطه مقابل، در این گزارش اعلام شد که ایران از نصب دوربین های بیشتر نظارتی توسط آژانس خودداری کرده و صدور روادید برای بازرسان آژانس انرژی اتمی به مشکل خورده است، هفته آینده جلسه شورای حکام است که مهم ترین آزمون دلار در مواجهه با یک بزنگاه سیاسی مهم است، هرچند روند اخبار تا کنون نتیجه این اجلاس را مشخص نکرده و پیشبینی آن را سخت تر کرده است ولی نتیجه مثبت این جلسه می تواند محدوده کف قیمتی دلار را مشخص کند،در صورتی هم که گزارش آژانس و نتیجه جلسه شورای حکام به کام افزایشی های بازار ارز باشد قدرت افزایشی های بازار ارز به سنجش گذاشته میشود.
از نظر تکنیکالی حمایت دلار تهران بالاتر آمده است و نیمه کانال ۴۹ هزار تومان می تواند به عنوان مانعی در برابر کاهش قیمت دلار عمل کند ولی در نقطه مقابل مقاومت محدوده ۵۰ هزار تومانی مقاومت مهم دلار در برابر نیروهای افزایشی است.