پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: شنبه, ۲۴ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۱۲ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۴ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
جمعه, ۱۵ فروردين ۱۳۹۹ ۱۰:۱۴
۶
۰
نسخه چاپی
آخرین اخبار کرونا:

مشارکت مردم جهت پیشگیری از شیوع موج دوم کرونا در کشور

آخرین اخبار کرونا:
اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا

به گزارش تیتربرتر؛ فرمانده ستاد مقابله با کلانشهر تهران با اشاره به اینکه هنوز به ثبات و پایداری مورد نظر از نظر گسترش بیماری در تهران نرسیدیم، تاکید کرد: با شتابزدگی و عجله نباید تصمیماتی اتخاذ شود که طرح فاصله گذاری اجتماعی را مخدوش کند، مردم باید همچنان در خانه بمانند و مسوولان نیز در ارتباط با همین راهبرد تصمیم گیری مقتضی داشته باشند.

تب و تاب استمرار کرونا در پایتخت

علیرضا زالی با اشاره به اینکه در تهران هنوز در تب و تاب استمرار بیماری قرار داریم، اظهار داشت: آمار بیمارانی که روزانه در تهران به مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستانها مراجعه می‌کنند و بیمارانی که در بخش‌های عادی و ویژه بستری می‌شوند نشان می‌دهد شرایط ما هنوز به آن ثبات و پایداری مورد لزوم نرسیده است.
به گفته فرمانده ستاد مقابله با کلانشهر تهران مهمترین غفلتی که ممکن است در این شرایط رخ دهد این است که تصور کنیم بر این بحران توفق پیدا کردیم که این موضوع می‌تواند بسیار گمراه کننده و فریبنده باشد و اگر در این شرایط تصمیمات قاطعانه و کارآمد را بطور مستمر ادامه ندهیم ممکن است با شرایط بدتری مواجه شویم.
وی افزود: از اعمال طرح فاصله گذاری اجتماعی با شرایط مطلوبی که مورد نظر ما بود بیش از چندروزی نمی گذرد و هنوز ما با تکانه های بازگشت مسافران نوروزی روبرو نشدیم. البته موضوع نهفتگی این بیماری نیز داستان را قامض تر می کند.

زالی با تاکید بر این که مطلقا نباید با شتابزدگی و عجله تصمیماتی اتخاذ کنیم که طرح مهم فاصله گذاری اجتماعی را مخدوش کند گفت: این که تصور کنیم به اوضاع کاملا مسلط شده و از ثبات کاری برخوردار هستیم و زودرس و با شتابزدگی این طرح را تحت شعاع قرار دهیم در واقع یک اشتباه بزرگ راهبردی است.
به گفته وی مردم باید همچنان در خانه بمانند و مسوولان نیز در ارتباط با همین راهبرد باید تصمیم گیری مقتضی داشته باشند.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: اگر تصمیاتی اتخاذ کنیم که با راهبرد ماندن در منزل در تناقض باشد مردم سردرگم می شوند. به نظرم الان خیلی زود است که بخواهیم تصمیماتی بگیریم که طرح فاصله گذاری اجتماعی را دچار اختلال کند هنوز زمان لازم است و باید در انتظار تکانه های بعدی باشیم.
موضوع بازگشت مسافران نوروزی و افرادی که در مقطع زمانی فعلی دچار بیماری هستند اما دوره نهفتگی آنان به پایان نرسیده است از جمله این موارد است.
زالی خاطرنشان کرد: در تهران هنوز شرایط به آن حد از ثبات نرسیده است که بخواهیم هر گونه تغییر جدیدی در اسلوب خدماتی انجام دهیم. هنوز خیلی زود است و این اقدام زودرس می تواند باعث بروز مشکلات شود.

وی گفت: اگر در عرصه سلامت کشور با ساده انگاری به این موضوع بیندیشیم و این کاهش مراجعات بیماران در روزهای اخیر که به دلیل تعطیلات نوروزی و برخی مداخلات و محدودیتها رخ داده است را نشانه تسلط بر اوضاع تصور کنیم یا این که بیماری در حال مهار شدن است؛ به تعبیری به جنگ احد می‌ماند.
زالی این بحران را یک جنگ تمام عیار دانست که اگر در این جنگ تمام عیار بیولوژیکی با ویروس کرونا مراقب نباشیم درست همان سناریوی تنگه احد برای ما پیش خواهد آمد و از موضع بسیار نامربوطی دچار صدمه بسیار شدید و شکست خواهیم شد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا با توجه به این که هنوز هم بخشی از بیمارستانها و مراکز درمانی در تهران اعم از بخش های عادی، اورژانس و ویژه در تسخیر این ویروس قرار دارند و تعداد زیادی از مبتلایان به این بیماری در آنها بستری هستند تاکید کرد باید خیلی مراقبت کنیم . مردم معمولا همکاری می‌کنند اما به طور طبیعی بخشی از مشی مردم نیز در تعاقب تصمیم مسوولان است و امیدوارم که تصمیمات متناقض با نظرات فنی و کارشناسی در این خصوص اتخاذ نشود.

حال ۱۰۸ بیمار کرونایی قم وخیم است

به نقل از دانشگاه علوم پزشکی قم، محمدرضا قدیر،رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: تا ساعت ۱۴ دیروز چهاردهم فروردین ماه، ۸۴ نفر در مراکز درمانی قم با تشخیص احتمالی ابتلا به کرونا پذیرش شدند.

او ادامه داد: ۲۹ نفر از این تعداد در بخش‌های بیمارستان‌ها بستری و مابقی پس از معاینه و بررسی در بخش اورژانس مراکز، با دستورات دارویی و بهداشتی مرخص شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: در شبانه روز گذشته، ۲۷ نفر از بیماران بستری در بخش‌ها پس از بهبودی به کمک  پزشکان معالج از بیمارستان ترخیص شدند.

قدیر در ادامه گفت: در حال حاضر ۳۲۷ نفر از همشهریان در مراکز درمانی قم به دلیل مشکلات حاد تنفسی و یا ویروس کرونا بستری هستند که حال ۱۰۸ نفر از آن‌ها بد گزارش شده است.

او تصریح کرد: از ابتدای اسفندماه ۹۸ تاکنون نیز ۷۳۷۷ نفر از بخش بستری اورژانش و بستری بخش بیمارستان‌های قم با بهبودی مرخص شده‌اند.

حقایقی که هر زنی باید درباره کرونا بداند!

تا همین دو ماه پیش زندگی معمول خود را داشتیم. اما حالا نگران سلامتی خود و عزیزانمان هستیم و کووید 19 زندگی‌مان را جوری تغییر داده که هرگز تصورش را نمی‌کردیم

ویروس کرونا تأثیری نسبتاً متفاوت بر زن‌ها و مردها می‌گذارد. در این مطلب به نکات اساسی اشاره می‌کنیم که شما به عنوان یک خانم باید نسبت به آن‌ها آگاه باشید.

شما کمتر احتمال دارد در اثر ویروس کرونا جان خود را از دست بدهید

هرچند ظاهراً آمار ابتلای زنان و مردان به ویروس جدید کرونا یکسان به نظر می‌رسد اما احتمال اینکه زن‌ها جان خود را در اثر این بیماری از دست بدهند، کمتر از مردهاست (مردها 2.8 درصد و زن‌ها 1.7 درصد). علت این تفاوت می‌تواند قوی‌تر بودن سیستم ایمنی زن‌ها به دلیل میزان استروژن‌شان باشد. همچنین بیشتر اطلاعاتی که تاکنون در دسترس است مربوط به چین می‌باشد، یعنی جایی که مردها به دلیل اضافه‌وزن، دیابت و سیگار کشیدن، بیشتر از زن‌ها در معرض بیماری‌ها هستند.

یائسگی شما را مستعد ابتلا به عفونت می‌کند.

خانم‌ها با افزایش سن وارد دوره‌ی یائسگی می‌شوند و افت استروژن در بدنشان تاثیر منفی بر عملکرد ایمنی آن‌ها می‌گذارد. در واقع افزایش سن باعث می‌شود زن‌ها نسبت به عفونت‌ها آسیب‌پذیرتر شده و واکنش کمتری نسبت به عفونت و واکسیناسیون نشان بدهند. درمان جایگزینی هورمون می‌تواند این تاثیر را برعکس کند. مثلاً مطالعه‌ای در سال 2016 نشان داد خانم‌های یائسه‌ای که هورمون درمانی شده بودند، واکنش ایمنی بهتری نسبت به واکسن آنفلوانزا نشان دادند.

بعضی از خانم‌ها بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس هستند.

در تمام دنیا، تعداد خانم‌های پرستار و مراقب بهداشت نسبت به آقایانی که به در این زمینه‌ها مشغول‌اند بیشتر است. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید در 104 کشور دنیا، 70 درصد از کادر سلامت و درمان را زن‌ها تشکیل می‌دهند و این یعنی تعداد زنان بیشتری به دلیل حرفه‌ی خود در معرض ویروس هستند.

زحمت و فشار مراقبت‌های بهداشتی بر دوش زن‌هاست.

مراقبت از افراد سالمند خانواده، بچه‌ها و خانواده معمولاً به دوش خانم‌هاست. در واقع تعداد زن‌هایی که مسئول مراقبت از سلامت و بهداشت خانواده هستند سه برابر مردهاست. با توجه به تعطیلی مدارس به دلیل ویروس جدید کرونا حالا فشار خیلی بیشتری بر دوش مادرهاست و استرسی که مادرها در این شرایط تحمل می‌کنند چند برابر بیشتر از قبل شده است.

ضمناً هر کسی که به بیماری کرونا مبتلا می‌شود نیاز به مراقبت در خانه تحت شرایط بسیار دقیق و محتاطانه دارد تا شخص دیگری را مبتلا نکند. شستشو، ضدعفونی کردن، پرستاری و مراقبت از بچه‌ها، سرگرم کردن آن‌ها، پخت و پز برای خانواده و خیلی از کارهای دیگر، در این بحران فشار زیادی بر دوش زن خانواده می‌گذارد.

متاسفانه یا خوشبختانه فقط شما می‌توانید مطمئن باشید که محیط خانه‌تان کاملاً تمیز است

از آنجایی که به طور کلی، بیشتر تمیزکاری‌ها و شستشوهای خانه بر دوش خانم‌هاست، خوشبختانه یا متاسفانه این فقط شما هستید که می‌توانید مطمئن شوید خانه‌تان پاک از ویروس است.

پس باید همه‌ جا را به خوبی تمیز نگه دارید

. کفش‌ها را وارد خانه نکنید

. در طول روز دست‌ها را مرتباً بشویید، خصوصاً به محض ورود به خانه و پیش از دست زدن به هر چیزی

. از ضدعفونی‌کننده‌های مناسب استفاده کنید. برای اینکه خانه‌تان به طور مؤثر تمیز و ضدعفونی شود به محلولی نیاز دارید که حاوی 62 تا 71 درصد اتانول، نیم درصد هیدروژن پروکسید و یا 0.1 درصد سدیم هیپوکلوراید باشد و به مدت یک دقیقه روی سطوح بماند

. برای تمیز کردن خانه از دستکش یک‌بارمصرف استفاده کنید و بعد از مصرف آن را دور بیندازید

. دستگیره‌های در، کلیدهای برق، دستگیره‌های کابینت، شیرآلات، لوازم آشپزخانه، اسباب‌بازی بچه‌ها و هر چیزی که به طور مرتب لمس می‌شود باید تمیز شود. خانه را مرتب نگه دارید و ریخت‌ و پاش‌ها را جمع کنید چون خرت و پرت‌هایی که خانه را شلوغ می‌کنند می‌توانند معدن میکروب باشند و ضمناً تمیز نگه داشتن خانه را نیز سخت‌تر می‌کنند

. هر روز جاروبرقی بکشید. کف خانه را تمیز نگه دارید، سرویس بهداشتی را ضدعفونی کنید

شما باید بدانید خود ایزوله کردن به چه معنی است

شما رئیس تمام کارهای خانه هستید! در شرایطی که لازم است همه‌ی افراد خانواده خود را ایزوله کنند، شما باید بدانید چگونه این امور را مدیریت کنید تا همه بتوانند وضعیت سلامت و بهداشت خود را کنترل کنند.

. خود ایزوله کردن که این روزها به آن توصیه می‌شود به این معنی است که در خانه‌ی خودتان بمانید و بیرون نروید مگر در موارد واقعاً ضروری. شما حتی نباید با همسایه‌های خود که در یک ساختمان هستید ارتباط داشته باشید.

. در صورتی که مجبور هستید بیرون بروید باید فاصله‌ی حداقل دو متری با دیگران را رعایت کنید و هر چه سریع‌تر به خانه برگردید.

. در صورتی که خرید اینترنتی کرده‌اید بعد از تحویل گرفتن بسته باید دست‌هایتان را بشویید و خریدتان را ضدعفونی کنید.

نسبت به ریسک فاکتورهایتان آگاه باشید

حتماً تا به حال بارها شنیده‌اید که افرادی که دچار بیماری‌های مزمن یا مشکلاتی در سلامتی خود هستند بیشتر در معرض ویروس کرونا قرار دارند. فشارخون بالا، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی جزو بیماری‌هایی هستند که می‌توانند شما را دچار عوارض پیچیده‌تری از ویروس کرونا کنند.

مراقب روابطتان باشید

حالا که هفت روز هفته و بیست و چهار ساعت شبانه‌روز در خانه هستید و همین شرایط برای سایر اعضای خانواده نیز وجود دارد، پس بهتر است کمی نسبت به هم انعطاف نشان دهید و نسبت به کارها و فعالیت‌های مورد علاقه‌ی هم پذیرا باشید.

اگر قرص ضدبارداری مصرف می‌کنید

اگر قرص ضدبارداری مصرف می‌کنید مقدار بیشتری در خانه نگه دارید. مطمئناً هیچ زنی دوست ندارد بدون برنامه خصوصاً در این شرایط بحرانی باردار شود.

داروی مؤثر بر کرونا در مرحله مطالعه

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو از تولید یک نوع داروی موثر در درمان بیماری کووید ۱۹ در کشور خبر داد.

به نقل از روابط عمومی سازمان غذاودارو دکتر غلامحسین مهرعلیان با اشاره به اقدامات سازمان غذاودارو در حوزه تامین و تولید یک نوع داروی موثر در درمان بیماران مبتلا به کرونا، افزود: داروی "فاوپیراویر" یک برند ژاپنی است که پس از شیوع کرونا در چین برای درمان بیماران استفاده شد و نتایج آن نشان داد که در درمان برخی از بیماران توانست طول بستری را کوتاه کند و در بهبود حال عمومی بیماران نسبتا موثر باشد.

او افزود: این دارو باوجود نتایج مثبت اولیه، هنوز توسط آژانس‌های بین المللی دارویی دنیا برای درمان بیماری کووید ۱۹ تائیدیه نگرفته است و زمان زیادی برای مطالعات بیشتر نیاز دارد.

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: پس از شروع کرونا در اسفندماه رایزنی‌هایی از طریق دفاتر بین المللی وزارت بهداشت و ریاست جمهوری برای واردات این دارو انجام شد و موفق شدیم تعداد محدودی از این دارو را اهدایی از کشور چین دریافت کنیم و خوشبختانه بلافاصله این دارو در اختیار محققان کشور در چند مرکز بیمارستانی تهران و سایر شهرستان‌ها قرار گرفت تا مورد مطالعه بالینی قرار گیرد.

او با بیان اینکه داروی "فاوپیراویر" در حال حاضر در مرحله بررسی استاندارد‌ها و پروتکل‌های علمی است، عنوان کرد: همانطور که دبیر کمیته علمی کرونا اشاره کرده‌اند، مرحله مطالعاتی دارو در حال اتمام و نتایج آن در حال جمع‌بندی و بررسی نهایی است، بنابراین این دارو هنوز در پروتکل درمان کوید ۱۹ وارد نشده است.

دکتر مهرعلیان با تاکید براینکه کمیته علمی مبارزه با کرونا با توجه به نتایج مطالعات، ورود این دارو را به پروتکل درمانی تشخیص خواهد داد، گفت: سازمان غذا و دارو به عنوان متولی تنظیم بازار دارویی، کاملا تابع ستاد علمی وزارت بهداشت است و براساس دارو‌هایی که در پروتکل قرار خواهد گرفت، دارو‌های مورد نیاز را تأمین خواهد کرد.

او گفت: با توجه به سیگنال‌های مثبتی که از این دارو دیده شده است، با پیگیری سازمان غذا و دارو و همکاری بخش خصوصی از هفته سوم اسفند، مواد اولیه ساخت داروی فاوپیراویر را از منابع معتبر جهانی تهیه و در داخل کشور فرموله کرده‌ایم و یک شرکت داروسازی هم تعداد محدودی از آن را تولید کرده است.

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به نتایج اولیه این دارو گفت: نمونه داروی تولید داخل از استاندارد خوبی برخوردار بوده و به طور موازی آزمایش‌های دراز مدت آن نیز در حال انجام است؛ لذا ما آمادگی کامل داریم تا بتوانیم با توجه به نتایج به دست آمده، ماده اولیه این دارو را با حجم بالاتری تهیه و آن را در داخل کشور تولید کنیم.

او خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر کل دنیا درگیر این بیماری بوده و حجم تقاضا برای این دارو زیاد است، تأمین داروی از منابع معتبر شانس کمتری دارد، لذا ما به طور موازی هم تأمین مواد اولیه و محصول را در برنامه خود قرار داریم و از هر پیشنهادی برای تامین دارو استقبال می‌کنیم.

امیرحسین بذلی



+ 6
مخالفم - 8
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری