پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: سه شنبه, ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۰۱ ذو القعدة ۱۴۴۶ قمری و ۲۹ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
سه شنبه, ۱۷ دی ۱۳۹۸ ۰۸:۱۹
۱۹
۰
نسخه چاپی
چگونه آموزش پیشگیری می کند

نقش آموزش و پرورش در آسیب های اجتماعی

چگونه آموزش پیشگیری می کند
جامعه امروز پر از کش و قوس های آسیب های اجتماعی می باشد.

به گزارش تیتر برتر ؛ نهاد آموزش و پرورش در کنار چهار نهاد دیگر (دین، خانواده، اقتصاد و سیاست) پنج نهاد اصلی و عمده در هر جامعه‌ای به حساب می‌آید.

در این میان آموزش و پرورش نقش؛ انتقال فرهنگ، معارف، دانش‌ها، ارزش‌های دینی_اخلاقی و نیز آموزش مهارت‌های زندگی اجتماعی را به نسل‌های مختلف را در یک فرایند بلند مدت را دارا می‌باشد. در طی این فرایند این نهاد ممکن است با چالش‌های درونی و بیرونی متعددی رو به رو شود. یکی از این چالش‌ها، نقش آموزش و پرورش در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی  است.

طرح مسأله آسیب‌های اجتماعی و ضرورت پیشگیری از آن امری اجتناب‌ناپذیر، عقلانی، منطقی و آینده‌نگرانه است و مجموعه فرهنگیان اعم از کارشناسان، معلمان، مشاوران و مربیان و… نمی‌توانند نسبت به این موضوع بی‌تفاوت برخورد کنند.

اهمیت مطالعه آسیب‌های اجتماعی

 مطالعه آسیب‌های اجتماعی اعم از نابهنجاری‌ها و انحرافات اجتماعی یکی از مهم‌ترین موضوعات مورد بحث جامعه‌شناسی است. اگر چه مساله نابهنجاری امری نسبی است و از جامعه‌ای به جامعه دیگر متفاوت است. اما آنچه که در این مبحث مطرح می‌باشد این است که چه عواملی آسیب‌های اجتماعی را کاهش یا افزایش می‌دهد و به بیانی دیگر؛

 چگونه می‌توان آسیب‌های اجتماعی مدارس را کاهش داد؟

باید بپذیریم آموزش و پرورش به عنوان اصلی‌ترین نهاد اجتماعی، بیشترین تاثیر تربیتی را بر روی یکایک افراد جامعه دارد؛ به شرطی که به موقع و به‌جا، بتواند کارکرد جامعه‌پذیری و در کنار آن پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را فاقد هیچ وقفه و خللی به شکلی مطلوب و مناسب به انجام رساند.

در مورد آسیب‌ها و انحرافات اجتماعی نباید نگاه تک بعدی و تک علتی داشت. چرا که یک پدیده اجتماعی معلول چندین علت و عوامل متعدد است. گرچه ممکن است سهم و نقش یک علت بیشتر از بقه علل باشد.

با توجه به شرایط امروزی جامعه ما از مهم‌ترین مخاطرات و آسیب‌های اجتماعی جدی که دانش‌آموزان و نسل نوجوان و جوان ما را تهدید می‌کنند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اعتیاد به سیگار
اعتیاد به مواد مخدر به ویژه مخدرهای صنعتی و همچنین مواد مخدر نوظهور مانند گل
مصرف مشروبات الکلی
پیامدهای منفی ازدواج زودهنگام دختران شاغل به تحصیل
مخاطرات مربوط به فضای مجازی و شبکه اینترنت
خشونت، پرخاشگری و نزاع
مخاطرات مربوط به بروز و ظهور فرقه‌های انحرافی دینی و عرفان‌های کاذب
اقدام به خودکشی

مهم‌ترین علل و عوامل در آسیب‌های اجتماعی:

اعتیاد به سیگار

با توجه به دسترسی آسان و ارزان قیمت و عدم محدودیت قانونی و اخلاقی در تهیه و خرید سیگار زمینه گرایش به سیگار در دانش‌آموزان (خاصه متوسطه دوم) فراهم می‌شود. نقش آموزش و پرورش در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به این موضوع مهم نیز باید توجه کافی داشته باشد.

از نظر ما مهم‌ترین عوامل گرایش این گروه به سیگار عبارتند از:

انگیزه‌های کاذب و انحرافی نظیر: خودنمایی، شخصیت‌یابی، مورد توجه قرار گرفتن و جلب توجه کردن
رهایی از مشکلات (روحی و روانی)،
عدم توانایی نه گفتن به پیشنهادهای جمع و دوستان،
کسب تجربه و کنجکاوی،
نداشتن قبح اخلاقی و اجتماعی مصرف سیگار در جامعه (مصرف سیگار نه مانند مشروبات الکلی حرمت شرعی دارد و نه مانند مواد مخدر منع قانونی)،
مصرف سیگار از سوی گروه‌های مرجع نظیر هنرپیشگان و ورزشکاران و… .

اعتیاد به مواد مخدر به ویژه مخدرهای صنعتی

سابق بر این غالب مخدرها طبیعی و گیاهی بودند. اکنون غالب مواد مخدر نوعی فرآورده آزمایشگاهی هستند و در یک فرایند صنعتی ترکیب و ساخته می شوند.

از نظر ما مهم‌ترین عوامل گرایش دانش‌آموزان به مخدرهای صنعتی عبارتند از:

گسترش تبلیغات آن در فضای مجازی و شبکه‌های اینترنتی
انگیزه‌های کاذب و انحرافی نظیر: خودنمایی، شخصیت یابی، مورد توجه قرار گرفتن و جلب توجه کردن،
رهایی از مشکلات (روحی و روانی)،
عدم توانایی نه گفتن به پیشنهادهای جمع و دوستان،
کسب تجربه و کنجکاوی،
ورود به یک فضای خلسه و هپروتی و نئشگی،
انگیزه داشتن تناسب اندام، کاهش وزن و لاغر شدن (خاصه در دختران).

نقش امور اداری در پیشبرد اهداف آموزش و پرورش مهم و تاثیرگذار است

معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت آموزش و پرورش خوزستان در گردهمایی کارشناس مسئولان امور اداری مناطق مختلف استان گفت:تراکم کاری گسترده حوزه کارگزینی و امور اداری نشان از اهمیت فعالیت کارشناسان و کارشناس مسئولان در این حوزه مهم دارد.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خوزستان، عزیز الله آروین صبح امروز چهارشنبه ۱۱ دی ماه ۹۸ در گردهمایی کارشناس مسئولان امور اداری مناطق مختلف آموزش و پرورش استان خوزستان با اشاره به اهمیت توسعه امور اداری در پیشبرد اهداف آموزش و پرورش گفت : تراکم کاری گسترده حوزه کارگزینی و امور اداری نشان از اهمیت فعالیت کارشناسان و کارشناس مسئولان در این حوزه مهم دارد.

وی با بیان اینکه رتبه بندی معلمان در نیمه اول بهمن ماه اجرایی خواهد شد، افزود: احکام کارگزینی همکاران فرهنگی و مشمولان این طرح باید در کوتاه ترین زمان ممکن صادر شود.

آروین لزوم دقت در انجام امور اداری و پیگیری مجدانه حقوق فرهنگیان را از جمله وظایف امور اداری دانست و تصریح کرد: اصلاح احکام اداری، دارای اشکال حداکثر در بهمن ماه باید انجام شود و برای بازبینی و ارزیابی این موضوع در سطح استان خوزستان بازدیدهای گسترده‌ای انجام خواهد شد.

معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت استان خوزستان با اشاره به اینکه بیش از ۶۱۵ نفر نسبت به تغییر صندوق بازنشستگی خود اقدام کرده‌اند، اظهار کرد: کارشناس مسئولان و  کارشناسان حوزه امور اداری در جهت تامین حقوق این افراد تا نیمه اول بهمن ماه باید نسبت به ارسال اطلاعات در جهت پیگیری های لازم اقدام نمایند.

این مقام مسئول حوزه امور اداری را دارای نقشی مهم در چابک سازی فعالیت های هر سازمان دانست و تصریح کرد: تاکنون مکاتبات بسیاری با وزارت در خصوص موضوعات مختلف مدنظر فرهنگیان استان خوزستان انجام گرفته و برخی از آنها با این پیگیری‌ها، به نتیجه مورد نظر رسیده اند .



+ 19
مخالفم - 8
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری