یکشنبه, ۰۳ مهر ۱۴۰۱ ۰۹:۲۶
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد:

تصمیم دولت سیزدهم برای حذف دلار از مبادلات مالی

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران خبر داد:
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، گفت: حذف دلار و یورو از مبادلات مالی و بانکی با کشورهای همچون روسیه، قزاقستان و بلاروس در دستور کار خواهد بود.

به گزارش تیتربرتر؛ رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره رویکرد وزارت صمت بر توسعه تبادلات تجاری فعالان بخش خصوصی با کشورهای عضو سازمان شانگهای در قالب ایجاد اتاق‌های مشترک، گفت: حذف دلار و یورو از مبادلات مالی و بانکی با کشورهای همچون روسیه، قزاقستان و بلاروس در دستور کار خواهد بود.

تصمیم دولت سیزدهم برای حذف دلار از  مبادلات مالی

تصمیم دولت سیزدهم برای حذف دلار از  مبادلات مالی
تصمیم دولت سیزدهم برای حذف دلار از  مبادلات مالی

 

علیرضا پیمان پاک رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، در نشست کارگروه توسعه تجارت استان خراسان رضوی با اشاره به تاکید رییس‌جمهور بر پرهیز از توجه صرف تبلیغاتی و رسانه ای به پیوستن ایران به سازمان شانگهای، گفت: اگر نتوانیم موانع را رفع و فعالیتها را به صورت مستمر پایش و بخش خصوصی را به طور مستقیم با این مسایل درگیر کنیم، توجه صرف تبلیغاتی و رسانه‌ای در خصوص پیوستن ایران به سازمان شانگهای منجر به تحول و ارزش‌آفرینی برای کشور نخواهد شد.

وی بر توجه به فضای کسب و کار،تسهیل تجارت و بازرگانی و حل چالش‌های بین بخشی از جمله در حوزه‌های ترانزیت، گمرک، بازرگانی و بانکی تاکید کرد.

رییس سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: در کارگروه توسعه تجارت استان خراسان رضوی، چگونگی ایفای نقش فعال تشکل‌ها و انجمن‌های تخصصی از جمله اتاق بازرگانی بررسی شد تا ضمن تشریح فرصتهای ایجاد شده در پیوستن ایران به این سازمان، راهکارهای اجرایی و عملیاتی برای استفاده از این ظرفیت مهم اقتصادی و بازرگانی را در تعامل مستقیم با بخش خصوصی تدوین و اجرایی کنیم.

پیمان پاک افزود: رویکرد ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت و دولت بر این است که فعالان بخش خصوصی در قالب اتحادیه‌ها و اتاق‌های بازرگانی و ایجاد اتاق مشترک بین ایران و کشورهای عضو سازمان شانگهای بتوانند تبادلات بازرگانی و تجاری خود را توسعه بخشند.

وی با اشاره به مشکلات تبادلات ارزی بین ایران و کشورهای منطقه به دلیل تحریم ها، اظهار کرد: ساز و کارهای جدیدی برای انتقال ارز صادراتی فعالان اقتصادی از کشورهای مقصد به مبادی مورد نیاز آنان طراحی شده و در حال اجراست.

رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در بحث مبادلات مالی و بانکی با کشورهایی از جمله روسیه، قزاقستان و بلاروس اقدامات خوبی صورت گرفته است، علاوه بر این حذف دلار و یورو در دستور کار قرار داده خواهد شد، همچنین به طرف‌های مقابل پیشنهاد استفاده از بیمه‌ها و کانال‌های مالی جدید که بانک مرکزی ما در نظر گرفته ارائه شده است.

بررسی و تحلیل بازار دلار در شهریور 

تصمیم دولت سیزدهم برای حذف دلار از  مبادلات مالی
تصمیم دولت سیزدهم برای حذف دلار از  مبادلات مالی

 

مواجهه قیمت دلار با دژ مستحکم

دلار در هفته گذشته روند نزولی را تجربه کرد قیمت پایان هفته کمتر از قیمت ابتدای هفته بود که تایید کننده روند نزولی است ولی عدم نوسان دلار پس از برخورد به مقاومت مهم نشان می دهد که فروشندگان در قیمت های پایین تر با اخبار کنونی حاضر به فروش نشدند.

ضربان دلار تهران در مرداد ماه ده روز معاملاتی متوالی در محدوده 31 هزار و 700 تا 31 هزار و 800 تومان ثابت مانده بود و پس از آن وارد روند نزولی شد به همین دلیل تحلیلگران میگویند محدوده قیمتی فوق دژ مستحکم در مقابل بازگشت رو به بالای دلار است که نمی‌گذارد دلار به راحتی به بالا برگردد.

مطالب مرتبط:

رکورد شکنی حباب درهم

ضربان دلار تهران در مرداد ماه ده روز معاملاتی متوالی در محدوده ۳۱۷۰۰ و ۳۱۸۰۰ تومان ثابت مانده بود و پس از آن وارد روند نزولی شد به همین دلیل تحلیلگران میگویند محدوده قیمتی فوق دژ مستحکم در مقابل بازگشت رو به بالای دلار است که نمی‌گذارد دلار به راحتی به بالا برگردد.

دلار تهران هفته قبل روند نزولی داشته و قیمت ها پایین برگشته اند، بررسی روند قیمت ها در بازار ارز نشان می دهد که خریداران از خرید در قیمت های بالاتر احتیاط می کنند زیرا محدوده های بالاتر خط قرمز بازارساز است که عبور از آن به راحتی ممکن نیست ولی عدم تمایل فروشندگان به فروش در قیمت های پایین تر نیز دلار را در محدوده ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان متوقف کرده تحلیلگران حمایت ۳۱ هزار و ۲۰۰ تومانی و مقاومت ۳۱ هزار و ۸۰۰ تومانی را نقاط تعیین کننده در رفتار دلار میدانند.

تصمیم دولت سیزدهم برای حذف دلار از  مبادلات مالی
تصمیم دولت سیزدهم برای حذف دلار از مبادلات مالی

 

بررسی ها نشان می دهد که در آخرین روز هفته قبل حباب درهم ویورو افزایش پیدا کرده است نسبت برابری یورو به دلار پس از جلسه فدرال رزرو به زیر یک رسید به همین دلیل قیمت یورو با آنکه از دلار کمتر بود ولی همچنان از ارزش دلاری اش در زمان بررسی کمتر از قیمت یورو بود. نرخ دلاری درهم نیز به محدوده بالای ۶۰۰ تومان وارد شده که بیشترین مقدار از ابتدای ماه جاری است و به نظر می رسد انتظارات افزایشی در بازار درهم افزایش پیدا کرده است.

تهدید سکه از جانب اونس

 سکه امامی در هفته گذشته نوسان بیشتری تجربه کرد و از مقاومت ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به سمت حمایت ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حرکت کرد. از نظر تکنیکالی در صورتی که سکه بتواند حمایت ۱۴ میلیون و ۲۵۰ هزار تومانی را بشکند پتانسیل عقب نشینی تا محدوده ۱۳ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان را دارد. هدف بعدی سکه در صورت شکست مقاومت ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی مقاله ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.

ارزش اونس طلا در روز جمعه به زیر محدوده ۱۶۵۰ دلار نفوذ کرد. همین مسئله اگر باعث کاهش قیمت سکه نشود حباب سکه را افزایش می دهد و در حباب های بالا خریداران سکه برای خرید احتیاط می کنند ، بنابر این بر اساس آنچه که در پیش‌بینی های قبلی بدان اشاره شده بود کاهش ارزش اونس بازده سکه را در مقابل دلار کاهش می دهد، در صورتی که دلار روند نزولی بگیرد سکه کاهش بیشتری خواهد داشت و در صورت تشکیل روند صعودی در بازار ارز سکه بازدهی کمتری کسب خواهد کرد.

مقاومت دارندگان دلار در برابر کاهش قیمت

قیمت پایانی دلار در بازارهای مختلف را در هر روز محاسبه میکند و در نموداری اولین، کمترین،بالاترین و آخرین قیمت هفته منتهی به آن روز را قرار می دهد.

دلار در هفته گذشته روند نزولی را تجربه کرد قیمت پایان هفته کمتر از قیمت ابتدای هفته بود که تایید کننده روند نزولی است ولی عدم نوسان دلار پس از برخورد به مقاومت مهم نشان می دهد که فروشندگان در قیمت های پایین تر با اخبار کنونی حاضر به فروش نشدند.

افزایش قیمت دلاری درهم در مقایسه با دلار تهران نشان می دهد که درهم با هیجانات تقاضای بیشتری در پایان هفته مواجه شد که ممکن است اگر به مسیر خود ادامه دهد دلار تهران را به دنبال خودش بالا بکشد.

رکود ادامه دار بازار سرمایه

بازار سهام در هفته گذشته روند منفی را تجربه کرد، وتابستان را هم با بازدهی منفی تمام کرد. از گذشته، تحلیلگران نسبت به محرم و صفر با احتیاط عمل می کردند زیرا تقاضای معاملات در این ماه بر اساس تجربه کاهش پیدا میکرد. شاخص کل هم با این شرایط در دو ماه گذشته منفی بود و کاهش حجم معاملات و ارزش معاملات خرد این نگرانی را به وجود آورده که بازار هنوز برای برگشت رو به بالا آماده نیست و احتمالا رکود حاکم بر بازار سرمایه با وجود تعطیلات در هفته آتی ادامه دار باشد.

آنچه دیگران می خوانند:

گزارش از علی اکبر رضایی