پنج شنبه, ۲۳ دی ۱۴۰۰ ۱۱:۳۳

برنامه ویژه دولت سیزدهم برای مهار تورم

برنامه ویژه دولت سیزدهم برای مهار تورم
دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود کوشید تا با برنامه‌ریزی مدون و اقدامات کارآمد از روند صعودی تورم جلوگیری و آن را به طرف مسیر نزولی هدایت کند.

به گزارش تیتربرتر؛ کاهش نرخ تورم از اهداف اصلی و مهم دولت سیزدهم است و به همین منظور دولت از ابتدای فعالیت خود کوشید تا با برنامه‌ریزی مدون و اقدامات کارآمد از روند صعودی تورم جلوگیری و آن را به طرف مسیر نزولی هدایت کند.

برنامه دولت برای مهار تورم

برنامه دولت برای مهار تورم
برنامه دولت برای مهار تورم

 

رئیسی گفت: دشمن به دنبال ناامید سازی مردم است، اما ما در عمل و اجرا تلاش داریم مردم را امیدوار کنیم، شما علمای محترم هم کمک خواهیم کرد و هم دعا خواهید کرد.

 رئیس جمهور "تورم را نگرانی مردم و علما دانست و با بیان این که این مساله در اولویت دولت قرار گرفته است، گفت: تورمی که تجربه می‌کنیم در هفتاد سال گذشته بی سابقه بوده، اما بحمدالله سیر نزولی تورم آغاز شده است.

خبر مهم رئیسی از آغاز سیر نزولی تورم

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی‌ در ارتباط زنده با دوازدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین و علمای بلاد اظهار داشت: امروز وظیفه همه ما و شما وظیفه سنگینی است؛ آنچه اقتضای انقلاب شکوهمند اسلامی و نوزدهم دی ماه برخاسته از حوزه علمیه به عنوان قلب انقلاب اسلامی است.

رئیس جمهور، که در سفر استانی هرمزگان به سر می‌برد با گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله یزدی و علمایی که به رحمت خدا رفته‌اند، از نقش آفرینی آنها تجلیل کرد.

وی با اشاره به رسالت و نقش حساس و مهم علما در انقلاب اسلامی، حوزه‌های علمیه را مبدا و خاستگاه انقلاب دانست و با تاکید بر این که دین باید در عرصه زندگی اجرا شود، گفت: اجتهاد تمدن‌ساز می‌تواند مبتنی بر مبانی غنی ما بسیاری از سوالاتی که در جامعه وجود دارد را پاسخ دهد.

رئیس جمهور تاکید کرد: حوزه‌های علمیه به عنوان حامی نظام باید همواره دغدغه انقلاب و پیشرفت امور را داشته باشند و نمی‌توانند نسبت به دغدغه‌های جامعه بی توجه باشند.

‌رئیسی شناخت نیاز جامعه، آمادگی برای نقش آفرینی برای رفع نیازهای جامعه را دو وظیفه سنگین علما و حوزویان دانست و گفت: علمای ما در این مسیر هرچه داشتند را در طبق اخلاص گذاشتند، برای این که علم دین برپا بماند.

وی تاکید کرد: محوری‌ترین نقطه اجرای عدالت است که همه باید به دنبال آن باشیم، علمای بزرگ ما بر اساس میثاق علم و اقامه عدالت و مبارزه با فساد که با خدای خود بسته‌اند، باید خود را برای چنین نقش آفرینی آماده سازند.

رئیس جمهور عدالت را مساله محوری دین مبین اسلام و انقلاب اسلامی دانست و گفت: چهل سال از پیروزی انقلاب گذشته، کارهای زیادی شده که باید نسبت به آن قدردان بود، اما عقب ماندگی‌ها و کاستی‌هایی داریم، به ویژه در حوزه اقتصاد کاستی‌هایی داریم، اگر به فرمایشات امام و رهبری عمل می‌شد وضع ما بهتر از این بود.

وی گفت: در بستر گام دوم انقلاب و بیانیه که هم کاستی‌ها و هم افق‌ها روشن شده باید بیش از پیش تلاش کنیم، از جامعه محترم مدرسین به عنوان نهادی اثرگذار و علمای محترم و حوزه‌های علمیه می‌خواهیم نسبت به این حرکت که همه باید در آن سهیم باشیم نقش آفرین باشند.

رئیس جمهور گفت: ما در دولت تلاش می‌کنیم تا عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم، به نظرات حوزه‌های علمیه و ارشاد علما نیاز داریم، حوزه‌های علمیه و روحانیت می‌توانند اتاق فکر دولت باشد، به دولت کمک کنند و پشتیبانی نمایند تا بتوانیم کارها را به سامان برسانیم.

‌رئیسی با اشاره به اولویت‌های دولت، گفت: مساله مهم و اولویت‌دار دولت کرونا بود، در روزهای نخست که دولت را تحویل گرفتیم 700 خانواده داغدار عزیزان شأن می‌شدند، اما به لطف خدا آمار تلفات بسیار کرونا پیدا کرده است، اینها از الطاف الهی است، دومین نکته پیش روی ما وضعیت کالاهای اساسی بود، امروز ذخایر کالای ما در وضعیت بسیار خوبی و اطمینان بخش است و هیچ نگرانی در این زمینه نداریم.

رئیس جمهور افزود: مسئله دیگر مساله بودجه و اعتبارات کشور بود، در حالی که برخی تصور می‌کردند ما نمی‌توانیم منابع خود را تأمین کنیم به لطف خدا هم صادرات نفتی و هم غیر نفتی را دنبال می‌کنیم، میزان صادرات نفتی ما خوب است و ما در این زمینه نگران نیستیم، بله تهدیدها و تحریم‌ها هست اما ما در هر دو جبهه خنثی‌سازی و هم رفع تحریم‌ها تلاش می‌کنیم و اینها را عزت مندانه دنبال می‌کنیم؛ صادرات غیر نفتی ما بیش از چهل درصد افزایش یافته است، برگشت منابع به خزانه دنبال می‌شود، نسبت به ذخایر ارزی و ریالی خود نگران نیستیم.

ئیس جمهور مسئله تورم را نگرانی مردم و علما دانست و با بیان این که این مساله در اولویت دولت قرار گرفته است، گفت: تورمی که تجربه می‌کنیم در هفتاد سال گذشته بی سابقه بوده، اما بحمدالله سیر نزولی تورم آغاز شده ‌و اگر همه کمک کنند زمینه برای تغییر و کاستن از مشکلات فراهم شده است و همه باید کمک کنند.

وی اضافه کرد: دشمن به دنبال ناامید سازی مردم است، اما ما در عمل و اجرا تلاش داریم مردم را امیدوار کنیم، شما علمای محترم هم کمک خواهیم کرد و هم دعا خواهید کرد.

رئیس جمهور با اشاره به تعیین حجج اسلام والمسلمین تقوی و حاج ابوالقاسم دولابی برای تسهیل ارتباطات دولت با ائمه جمعه و حوزه‌های علمیه، اعلام کرد که ارتباط دولت با این دو بخش منحصر به این بزرگواران نخواهد بود، امیدواریم که با کمک علمای اعلام و حوزه‌های علمیه و جامعه مدرسین، دولت بتواند در مسیر رفع مشکلات بهتر از قبل عمل کند.

مطالب مرتبط:

راهکارهای کاهش تورم

راهکارهای کاهش تورم
راهکارهای کاهش تورم

 

وزیر اقتصاد در یکصد و هفتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی خواست، با همکاری دولت، به تداوم روند کاهش تورم و بی ثباتی اقتصادی کمک کنند.

 سید احسان خاندوزی اظهار کرد: تدابیر و مراقبت‌های صورت گرفته توسط دستگاه‌های دولتی در سه ماه گذشته، موجب شده، نرخ تورم نقطه به نقطه از حدود ۵۵ درصد، به ۴۱ درصد کاهش یابد.

وی با بیان اینکه بر اساس گزارش‌های دوره‌ای تهیه شده توسط اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، نگرانی نسبت به بی‌ثباتی قیمت‌ها در صدر موارد نارضایتی و نگرانی‌های بخش خصوصی است، تأکید کرد: همه ما در دولت در کنار نهادهای بخش خصوصی مثل اتاق بازرگانی باید به کاستن بی ثباتی‌های اقتصادی و تداوم روند رو به کاهش آن در آبان و آذر، کمک کنیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه ممکن است بی‌ثباتی اقتصاد، موجب کسب سود و منفعت کوتاه‌مدت برای صنوف و زنجیره خاصی از فعالیت‌های تولیدی یا خدماتی شود، تصریح کرد: این نباید زمینه‌ای برای آن بشود که ثبات نسبی امروز زایل شده و مجدداً شاهد افزایش و شکستن سقف متعارف قیمت‌ها باشیم.

خاندوزی با تأکید بر ضرورت همکاری بخش خصوصی و دولت برای حفظ روند کاهشی تورم و ثبات نسبی قیمت‌ها، اظهار کرد: فعالان بخش خصوصی بخوبی می‌دانند که در زمان ایجاد ثبات نسبی در بازار، میزان تمایل مردم به خرید کالا و سرمایه گذاری افزایش می‌یابد و این به نفع آنها و کلان اقتصاد کشور است.

وی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی خواست تا با همکاری دولت برای تداوم این مسیر و مشارکت در یک بازی بُرد بُرد، نهایت همت و تلاش خود را مصروف بدارند و ثبات اقتصاد کلان را اولویت اول خود قرار دهند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه، فعالان بخش خصوصی با استفاده از ابزار گوناگون چون گفت‌وگوی درون بخشی و انواع نظارت‌ها، کمک کنند تا ثبات نسبی حاصل شده، تداوم یابد، گفت: ما هم در دولت نهایت تلاش خود را به کار خواهیم گرفت، تا این گذار، با کمترین حاشیه و مشکل طی شود و بتوانیم در مورد افزایش نرخ تشکیل سرمایه ثابت اقتصاد که نشانگر بازگشت نوعی امید و اعتماد بین فعالان بخش خصوصی است، گام برداریم.

این گزارش حاکی است، وزیر اقتصاد و رئیس شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در ابتدای این جلسه، اظهار دارد: در فاصله بین برگزاری جلسه پیشین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی تا جلسه امشب این شورا، با تلاش خوب دبیرخانه شورا و وزارت اقتصاد، قرار شد تا شیوه پیشبرد جلسات به نحوی تغییر پیدا کند که قبل از تشکیل جلسات، دستور جلسه، با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دستگاه‌های مربوطه، مورد کارشناسی و تجزیه تحلیل قرار گرفته و پیشنهادات، پس از تأیید به شورا بیایند.

خاندوزی افزود: با این شیوه جدید گفت‌وگوها و بحث‌ها، خواهیم توانست در هر جلسه، دستاوردی مشخص داشته باشیم.

وی ابراز امیدواری کرد، این تغییرات منتج به رضایتمندی بیشتر و رفع موانع از پیش پای بخش خصوصی شود.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: علی اکبر رضایی