سه شنبه, ۱۱ آبان ۱۴۰۰ ۱۴:۳۱

نحوه ثبت نام جاماندگان سهام عدالت از هفته چهارم آبان 1400

نحوه ثبت نام جاماندگان سهام عدالت از هفته چهارم آبان 1400
شرایط ثبت نام جاماندگان سهام عدالت از هفته چهارم آبان 1400 اعلام شد.

به گزارش تیتربرتر؛ در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، مجموع ارزش نمادهای تشکیل دهنده سهام عدالت همچون وتجارت، وبصادر، فولاد، فارس، فملی، شتران، وبملت، اخابر، کچاد، شپنا، رمپنا، شبندر، فخوز و کگل تغییراتی را تجربه کرد.

ارزش سهام عدالت تا 10 آبان 1400

امروز خبر عزم وزارت اقتصاد دولت سیزدهم برای حمایت از بازار سرمایه باعث شد تا جو بهتری در معاملات ایجاد شود و به دنبال آن شاخص کل بورس نزدیک به ۲۱ هزار واحد رشد کرد و به یک میلیون و ۳۶۱ هزار واحد رسید.

قیمت  سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی امروز ۲۶۳ هزار تومان رشد کرد و به این ترتیب مقداری از ریزش دو روز اخیر جبران شد. قیمت روز سبد سهام ۵۳۲ هزار تومانی امروز به ۱۲ میلیون و ۷۲۱ هزار تومان رسید که ارزش ۶۰ درصد قابل فروش آن حدود 7 میلیون و 632 هزار تومان می‌شود.

ارزش سهام عدالت یک میلیون تومانی نیز امروز نزدیک به 493 هزار تومان رشد کرد و به ۲۳ میلیون و ۹۱۶ هزار تومان رسید که ارزش ۶۰ درصد قابل فروش این سبد حدود ۱۴ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان است.

جزئیات ثبت نام جاماندگان سهام عدالت

جزئیات ثبت نام جاماندگان سهام عدالت
جزئیات ثبت نام جاماندگان سهام عدالت

 

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت که در صورت موافقت دولت با واگذاری سهام عدالت به جاماندگان در فاز نخست امکان واگذاری این سهام به بیش از ۴ میلیون نفر تا دو ماه آینده فراهم است.

«محمدرضا پورابراهیمی» دوشنبه شب در برنامه تیتر یک امشب شبکه خبر تاکید کرد: در مرحله نخست اولویت واگذاری سهام عدالت به جاماندگان دهک های پایین جامعه تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و رزمندگان و ایثارگران است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ایران توضیح داد که  یک میلیون و ۷۵۰ هزار نفر نیز در زمان واگذاری سهام عدالت که واجد شرایط بودند، اما نتوانستند به موقع فرم های خود را تکمیل و به ثبت برسانند می توانند جزو این اولویت قرار گیرند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد : در صورتی که  ۲۰۰ هزارمیلیارد تومان سهام داشته باشیم، امکان واگذاری سهام عدالت برای جاماندگان اولویت نخست در گروه اول وجود دارد.

پورابراهیمی با بیان اینکه با آغاز بکار دولت سیزدهم در مذاکرات حضوری با رییس جمهوری نامه ای در این باره آماده شد، افزود: آیت الله رئیسی این نامه را برای تصمیم نهایی به وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان برنامه و بودجه ارسال کرد تا در این زمینه تصمیم گیری شود، ضمن اینکه ایشان با ساماندهی جامانده‌های سهام عدالت از واگذاری سهام عدالت نظر مساعد داشتند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآورشد که با واگذاری سهام عدالت به افراد گروه اول، می توان در مرحله بعدی به ۸ میلیون نفر و در مرحله سوم به ۱۲ میلیون نفر دیگر سهام عدالت واگذار شود.

وی با بیان اینکه کمیسیون اقتصادی واگذاری سهام عدالت به افراد جامانده را تصویب کرده است، افزود: در صورتی که دولت نیز با این طرح و مصوبه موافقت کند می توانیم با واگذاری بنگاه ها و شرکت های بورسی منابع بیشتری را برای دولت مهیا کنیم.

مطالب مرتبط:

پورابراهیمی تاکید کرد که امیدواریم با جمع بندی وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان برنامه وبودجه و با نگاه مثبت دولت، واگذاری سهام عدالت شبیه واگذاری های قبلی، به افراد واجد شرایط جاماندگان در کشور فراهم شود.

«احمد کابلی زاده» کارشناس اموراقتصادی نیز گفت: در صورتی که مشمولین واجد شرایط جاماندگان سهام عدالت را ۲۰ میلیون نفر در نظر بگیرم حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان سهام باید به این افراد اختصاص یابد.

این کارشناس اموراقتصادی یادآورشد که  اکنون ۳۲۹ بنگاه دولتی مشمول واگذاری به بخش خصوصی هستند و ارزش روز ۱۵ شرکت بورسی هم اکنون بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است و این نشان می دهد که با فروش این شرکت ها امکان واگذاری سهام عدالت به  همه جاماندگان در کشور وجود دارد.

کابلی زاده توضیح داد که البته یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در کشور در زمان واگذاری های سهام عدالت واجد شرایط بودند ولی به دلیل عدم هماهنگی تعاونی های شهرستانی به موقع نتوانستند فرآیند تکمیل فرم های خود را انجام دهند و مدارک آنها ثبت نشد.

این کارشناس اموراقتصادی تصریح کرد: این افراد که در آن زمان استحقاق واگذاری سهام عدالت را داشتند، باید در زمان واگذاری به جاماندگان سهام عدالت در اولویت قرار گیرند.

سرنوشت سهام عدالت با دولت سیزدهم

 در حال‌حاضر بیش از ۳ میلیون نفر از دارندگان این سهام فوت کرد‌‌ه‌‌اند و تنها‌درصد ناچیزی از وراث این سهامداران تاکنون موفق به انحصار وراثت سهام عدالت متوفیان شده‌‌اند که برای این موضوع نیز باید راه‌‌حلی تدبیر شود. همچنین یکی دیگر از مشکلات، موضوع جاماندگان سهام عدالت و تخصیص سهام به جمعیت جدیدی از مشمولان سهام عدالت است که با توجه به وعده‌های داده‌شده در این زمینه، باید همه جوانب کار از جمله نحوه شناسایی و تخصیص سهام به افراد مشمول و نیز نوع سهام تخصیصی، قیمت آن و... در این زمینه ‌اندیشیده شود.

افزون بر این اصلاح پرتفوی سهام عدالت هم یکی دیگر از چالش‌های پیش‌روی رئیس جدید سازمان بورس است؛ چرا‌که از ۴۹ شرکت سرمایه‌‌پذیر (شرکت‌های حاضر در سبد سهام عدالت) ۱۳شرکت کماکان در بازار سرمایه پذیرش نشده‌‌اند که همین موضوع موجب‌شده تا مواردی همچون سود تقسیمی این شرکت‌ها، قیمت روز آنها و آزادسازی و فروش سهام سهامداران عدالت در این شرکت‌ها و...، با گذشت بیش از ۱۵ سال کماکان با ابهام مواجه باشد.

این در حالی است که موارد مرتبط با شرکت‌های سرمایه‌‌گذاری و تعاونی شهرستانی سهام عدالت هم یکی دیگر از مشکلات چند سال گذشته سهام عدالت است که همزمان با آغاز طرح توزیع سهام عدالت تاسیس شدند؛ که البته با پایان‌یافتن ثبت‌نام سهام عدالت، سال‌ها است که شرکت‌های تعاونی سهام عدالت البته با حواشی زیاد در بلاتکلیفی به‌سر می‌‌برند.

علاوه‌بر این سروسامان دادن به سجامی‌شدن و اختصاص کد بورسی به دارندگان سهام عدالت نیز باید از دیگر اولویت‌‌های سکاندار جدید سازمان بورس باشد؛ چرا‌که تمامی سهامداران عدالت در مقطع ثبت‌‌نام سهام عدالت یک‌بار به‌‌صورت مفصل راستی‌‌آزمایی و احراز‌هویت شده‌‌اند؛ این در حالی است که از زمان آزادسازی سهام عدالت دوباره تکرار مکررات کرده و دارندگان سهام عدالت را از روستاهای دور و نزدیک برای احراز‌هویت به شهرها کشانده و هزینه‌های زیادی را هم برای سجامی‌شدن و احراز‌هویت دوباره روی دست آنها گذاشته‌‌ایم؛ و همین عامل نیز یکی از عوامل اصلی تاخیر در آزادسازی سهام عدالت بوده است. ضمن اینکه یکی از مشکلات بر‌گزاری مجامع شرکت‌های استانی سهام عدالت نیز احراز‌هویت جهت دریافت کد سجام برای دارندگان سهام عدالت است.

شایان ذکر است توقف فروش سهام عدالت از ۲۵ آبان سال گذشته برای سهامداران عدالتی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌‌اند، در کنار کاهش ارزش سهام شرکت‌های سرمایه‌‌گذاری استانی سهام عدالت و توقف طولانی مدت نماد برخی از این شرکت‌ها نیز از دیگر چالش‌های قابل بیان در حوزه سهام عدالت است. از این‌رو با توجه چالش‌های اشاره‌شده و چشم‌‌انداز مبهمی که پیش‌روی ۵۰ میلیون سهامدار عدالت و در پی آن بازار سرمایه مشاهده می‌شود، پیشنهاد می‌شود رئیس جدید سازمان بورس هم به حل این مشکلات در اسرع‌وقت کمر همت ببندد، و هم اینکه برنامه‌‌ای برای بسته‌شدن پرونده سهام عدالت تدوین کند.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: علی اکبر رضایی