شنبه, ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ ۱۳:۵۷

گزارش بازار بورس در 9 مرداد 1400+پیش بینی روز بعد

گزارش بازار بورس در 9 مرداد 1400+پیش بینی روز بعد
شاخص کل بورس تهراندر جریان معاملات امروز (شنبه) 9 مرداد 1400، با 34 هزار و 962 واحدی در ارتفاع یک میلیون و 351 هزار واحد قرار گرفت.

به گزارش تیتربرتر؛ شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز شنبه ۹ مردادماه ۴۰۰‌ با رشد ۳۴ هزار و ۹۶۲ واحدی به یک میلیون و ۳۵۱ هزار و ۴۶۷ واحد رسید.

در بورس امروز چه گذشت؟

از تغییرات شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد چهار هزار و ۱۷۶ واحدی شاخص کل هم وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات امروز هفت میلیارد و ۵۲۷ میلیون سهم بود که طی ۷۶۳ هزار و ۱۷۶ معامله داد و ستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۵۷ هزار و ۸۵۶ میلیون ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۵۴ میلیون و ۴۴۳ هزار و ۵۳۲ میلیون ریال شد.

همچنین نمادهای "فملی"، "میدکو" و "فارس" بیشترین تأثیر مثبت را در شاخص داشته‌اند.

تحلیل بورس در 9 مرداد 1400

تحلیل بورس در 9 مرداد 1400
تحلیل بورس در 9 مرداد 1400

 

برپایه معاملات امروز بیش از هفت میلیارد و ۵۴۲ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۵۸ هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال داد و ستد شد و شاخص بورس 34 هزار و 962 واحد بالا رفت تا شاخص بورس روی عدد یک میلیون و 351 هزار واحد بایستد. 

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با چهار هزار و ۱۷۸ واحد افزایش به ۴۰۰ هزار و ۹۲۵ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) با دو هزار و ۶۴۱ واحد رشد به ۲۵۳ هزار و ۴۰۱ واحد رسید.

شاخص بازار اول ۲۸ هزار و ۶۴۲ واحد و شاخص بازار دوم ۶۰ هزار و ۹۶۱ واحد افزایش داشتند.

علاوه بر این در بین همه نمادها، نماد توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) با سه هزار و ۷۱۰ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با دو هزار و ۹۳۰ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با دو هزار و ۹۲۲ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با دو هزار و ۵۴۷ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با دو هزار و ۴۳۴ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با یک هزار و ۳۳۷ واحد، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با یک هزار و ۳۳۵ واحد، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با یک هزار و ۳۰۴ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۳۰۶ واحد و شرکت سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با یک هزار و ۵۵ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل گروه صنعتی پاکشو (پاکشو) با ۲۲۶ واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۱۲۷ واحد، شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان کرمانشاه (وسکرشا) با ۹۵ واحد، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه) با ۸۲ واحد، آهنگری تراکتورسازی ایران (خاهن) با ۶۷ واحد، شرکت سرمایه گذاری سیمان تامین (سیتا) با ۶۵ واحد و شرکت سرمایه گذاری ساختمان ایران (وساخت) با ۶۰ واحد تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند.

بر پایه این گزارش، امروز نماد سپید ماکیان (سپید)،‌ فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، لیزینگ کارآفرین (ولکار)، ایران خودرو (خودرو)، پالایش نفت اصفهان (شپنا) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.

گروه شیمیایی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه ۵۸۴ میلیون و ۸۵۲ هزار برگه سهم به ارزش ۹ هزار و ۳۶۴ میلیارد ریال دادوستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۳۹۸ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۹ هزار و ۷۹۴ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار یک میلیارد و ۸۳۷ میلیون برگه سهم به ارزش ۲۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال دادوستد شد.

امروز نماد بیمه پاسارگاد (بپاس)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، گروه توسعه ملی مهر آیندگان (ومهان)، فرابورس ایران (فرابورس) و پالایش نفت لاوان (شاوان) تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند.

همچنین موسسه اعتباری ملل (وملل)، صنعتی مینو (غصینو)، ویتانا (غویتا)، بیمه دی (ودی)، آسیا سیر ارس (حآسا)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، گروه سرمایه گذاری میرث فرهنگی (سمگا)، شیر پاستوریزه پگاه فارس (غفارس)،  زرین معدن آسیا (فرزین) و کشتیرانی دریای خزر (حخزر)‌ تاثیر منفی بر شاخص فرابورس همراه بودند.

مطالب مرتبط:

پیش بینی بورس در 10 مرداد 1400

پیش بینی بورس در 10 مرداد 1400
پیش بینی بورس در 10 مرداد 1400

 

بیات منش اظهار داشت: رفع ابهام در بازار ارز، پایبندی به چارچوب شفافیت و انسجام بازار ارز از جمله عوامل مهمی هستند که می توانند به عنوان نقطه عطفی برای دولت سیزدهم تلقی شوند.

کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه ریسک های حاضر در بازار از جمله ریسک های سیستماتیک هستند و باعث شده است تا همه سهام حاضر در بازار از قابلیت رشد برخوردار باشند، گفت: بیشتر سهام حاضر در بازار رشد قیمتی خود را ادامه می دهند، مگر آنکه حقوقی ها و بازارگردان شرکت ها دست به انجام برخی از اقدامات بزنند و زمینه  صعود یا نزول شرکت ها را فراهم کنند، این امر باعث می شود تا سهام برخی شرکت ها از حرکت تیمی بازار جا بمانند که البته مسوولان بورس می توانند نقش هماهنگ کنندگی را در روند بازار و حرکت شرکت ها ایفا کنند.

وی به ریسک های تهدیدکننده معاملات بورس اشاره کرد و افزود: باید اقدامی صورت بگیرد تا حجم و ارزش روزانه معاملات از میانگین پنج هزار میلیارد تومان در تیر ماه به بیش از ١٠ هزار میلیارد تومان برسد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: خروج نقدینگی از بازار سرمایه و ورود آن به بانک یا سایر بازار ها و چشم دوختن حقوقی های بزرگ به بازار سرمایه برای تامین مالی اجرای پروژه ها و طرح ها از دیگر ریسک هایی هستند که معاملات این بازار را تحت تاثیر خود قرار خواهند داد.

وی در ادامه به روند معاملات بورس در تیر ماه اشاره کرد و افزود: معاملات بورس در تیرماه بیشتر تحت تاثیر عوامل سیاسی ناشی از انتخابات ریاست جمهوری، فضای حاکم بر کشور و امیدواری ها به آینده قرار گرفت.

بیات منش اظهار داشت: رشد حدود ۱۲درصدی شاخص کل و تداوم تقاضا در کالاهای جهانی از جمله فلزات اساسی و پتروپالایشی ها، افزایش قیمت نفت، ثبات نسبی نرخ ارز  و برگزاری مجامع شرکت ها از جمله عوامل تاثیرگذار در بازگشت روند صعودی به معاملات بورس بودند.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: از نظر تکنیکالی عبور برخی سهام از مقاومت موجود در تیر ماه منجر به رشد بیشتر شاخص کل و صنایع حاضر در بازار در نیمه دوم مرداد ماه خواهد شد.

وی اظهار داشت: امید است با نخستین اقدامات صورت گرفته در دولت آینده برای رفع مشکلات بورس و تامین نقدینگی از سمت حقوقی های بازار شاهد رشد حداقل دو تا سه برابری حجم  و ارزش معاملات در بازار سهام باشیم.

بیات منش تاکید کرد: بیشترین حجم معاملات در ابتدای تیرماه هم مربوط به خودرو و قطعات ساخت بانک ها و موسسات اعتباری و فلزات اساسی  و سیمان بود.

کارشناس بازار سرمایه گفت: همچنین در تیر ماه فرآوردهای نفتی، لاستیک وپلاستیک، خودرو وقطعات و مواد و محصولات دارویی بیشترین رکورد معاملات را به خود اختصاص دادند.

نظر سنجی بورس در هفته دوم مرداد 1400

کورش آسایش کارشناس برنامه سرمایه گفت: ابهامات زیادی در مقابل سرمایه گذاران قرار دارد که با اعلام اعضای کابینه، مشخص شدن سیاست اقتصادی و به خصوص نگاه دولت جدید به بازار سرمایه در گام های ابتدایی می تواند کارساز بازار سرمایه باشد. احتمالا هفته آینده بیشتر بازار نظاره گر خواهند بود تا خریدار و فروشنده.

فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به مشخص نبودن وزرای اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی، عدم تغییر محسوس و قابل توجه مولفه های اثر گذار اقتصادی، کارکرد نه چندان مناسب برخی از صنایع و شرکت ها در تیر ماه نسبت به ۳ ماه ابتدای سال به دلیل قطعی برق و سایر دلایل، به نظر می رسد تا معرفی کابینه و متولیان اقتصاد کشور کماکان بورس در مدار ساکن قرار خواهد داشت.

آراد پورکار  کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه ارزنده است اما جریان نقدینگی و الگویی که RSI شاخص کل در حال تشکیل دادن است، نشان دهنده‌ این است که شاخص کل خود را برای اصلاح آماده می کند. این موضوع دقیقا با معاملات روزهای شنبه و یکشنبه تایید می شود. زیرا بازار در حمایت خود است و اگر نقدینگی جذب شود، می تواند از این حمایت برگردد. پس اگر فرض کنیم که با این مباحث شاخص، با منفی کار خود را آغاز کند، زیر حمایت باز خواهد شد و اگر تا آخر بازار نقدینگی جذب نشود، حمایت از دست خواهد رفت. اما از آنجایی که گزارشات شرکت ها عالی بودند این اصلاح خیلی قوی نخواهد بود.

 کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به اینکه شاخص بورس و سهام های بزرگ بازار در مقاومت تکنیکالی خود قرار دارند، فصل مجامع و بسته بودن نماد که منجر به بلوکه شدن نقدینگی در بازار می شود، همچنین با توجه به بازگشت قیمت های جهانی به سمت بالا و افزایش ارز و بازگشایی نمادها بعد از مجامع احتمالا شاهد افزایش حجم معاملات در این هفته باشیم. در دو روز ابتدای هفته، بازار با اصلاح مختصری همراه است و در ادامه، بازار با افزایش تقاضا و قیمت همراه خواهد بود.

 کارشناس بازار سرمایه گفت: رویه دولت بعدی بر مبنای اقتصاد دستوری است. از این رو بازار به خوبی می داند که با رکود تورمی رو به رو خواهد بود. پس بازار دست به عصا و بدون تغییر حرکت می کند.

 کارشناس بازار سرمایه گفت: به دلایلی از جمله تغییر دولت در هفته آتی و به تبع آن انتظار تغییرات مدیریتی گسترده در شرکت ها و هلدینگ ها، همچنین بازگشایی نمادهای بزرگ پس از مجامع، انتظار روند قوی صعودی طی هفته آتی دور از ذهن است.

 کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به اینکه شرایط حاکم بر صنایع و کشور تغییرات چندانی نسبت به هفته قبل نکرده است. به جز افزایش نرخ دلار و کاهش چشم انداز به توافق برجام به نظر می رسد بازار با رشد اندک به روند خود همچون هفته های قبل ادامه دهد.

وحید کشمیری پور کارشناس بازار سرمایه گفت:با توجه به رشد قیمت دلار که روند سریع تری را به خود گرفته است، رشد قیمت های جهانی و گزارش های سه ماهه خوب شرکت ها، شکست مقاومت ۱ میلیون و ۳۱۰ هزار واحدی انتظار رشد بیش از ٥ درصد شاخص کل را در هفته آتی را دارم.

مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه گفت:باتوجه به اینکه اخبار خوبی از مذاکرات برجام مخابره نشد، تقریبا پالس مثبتی به بازار ارز و دارایی‌ها ارسال نشد و تا چندین ماه فضای نااطمینانی را در این زمینه از بین برد. لذا رشد بازار سرمایه امر محتملی است. با این‌حال، تصمیمی برای رشد زیاد در بورس توسط سیاستگذاران مشاهده نمی شود.

با توجه به نتیجه نظرسنجی و انتخاب ۵۰ درصدی (مثبت. رشد کمتر از ۵ درصد شاخص کل) به نظر می رسد که روند آتی بازار سرمایه مثبت باشد و شاهد نوسانات زیادی در شاخص کل بورس نباشیم.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: مرتضی جباری