پنج شنبه, ۳۱ تیر ۱۴۰۰ ۰۷:۴۳

اما و اگرهای کابینه رئیسی

اما و اگرهای کابینه رئیسی
کابینه رئیسی تا چند هفته آینده باید انتخاب و به صحن مجلس برود در این بین گمانه زنی های زیادی شده است.

به گزارش تیتربرتر؛ به گفته کارشنسان، آقای رئیسی کمتر از حمایت تشکل‌ها، جناحی یا جبهه‌ها برخوردار بود و در عین حال پیش‌تر هم اعلام کرد که ستاد‌های من خانه‌های مردم است طبیعی است که باید بیشترین توجه را به مردم برای حل مشکلات و معضلات مصروف کند این موضوع محقق نمی‌شود مگر اینکه کابینه‌ای تشکیل شود که از قدرت، توانمندی، تخصص، تدین، ایمان و پاکدستی برخوردار باشد.

از دولت احمدی نژاد در کابینه رئیسی استفاده می شود؟

از دولت احمدی نژاد در کابینه رئیسی استفاده می شود؟
از دولت احمدی نژاد در کابینه رئیسی استفاده می شود؟

 

ناصر ایمانی فعال سیاسی اصول‌گرا ایمانی با بیان اینکه به نظر نمی‌رسد شاهد به‌کارگیری طیف گسترده‌ای از وزاری آقای احمدی‌نژاد در دولت سیزدهم باشیم، به فرارو گفت: با توجه به شخصیتی که از آقای ابراهیم رئیسی بنده سراغ دارم، وی خیلی تمایلی برای به کارگیری افرادی که در دولت‌های نهم و دهم وزیر بودند، ندارند هرچند اگر قرار باشد بنا را بر شایسته سالاری بگذاریم، برخی از وزرای دولت روحانی و احمدی نژاد شایستگی لازم برای حضور در دولت را دارند، اما اگر بخواهد چنین اتفاقی بیفتد به نظر می‌رسد تنها یک یا دو وزیر دولت احمدی‌نژاد نهایتاً در دولت سیزدهم حضور پیدا کنند.

حسین کنعانی‌مقدم فعال سیاسی اصول‌گرا با شرایط اینکه برخی‌ها می‌گویند دولت ابراهیم رئیسی دولت سوم محمود احمدی‌نژاد است، اظهارداشت: برای اینکه چنین مطالبی بیان نشود، با توجه به شعار‌ها و برنامه‌های تبلیغاتی آقای رئیسی، بهتر است از وزرای آقای احمدی‌نژاد در دولت استفاده نشود، برخی از این افراد هنوز در مورد عملکرد خود در دوره وزارتشان پاسخگو نبودند، بنابراین نباید از چنین انفرادی در آینده استفاده شود.

وی افزود: از نمایندگان فعلی مجلس نیز نباید در ترکیب کابینه استفاده شود، زیرا که معمولاً وزرا از بین نمایندگانی انتخاب می‌شوند که افراد شاخص و توانمندی در پارلمان هستند، بنابراین با توجه به وضع فعلی مجلس نباید، نماینده‌ای جدا شود، زیرا این موضوع در ادامه باعث تضعیف خود دولت نیز خواهد شد.

کنعانی مقدم یادآورشد: با توجه به این ضرب المثل"آزموده را آزمودن خطاست" باید از افرادی که دارای تعهد، تخصص و شایسته دریافت مسئولیت هستند استفاده شود، در حال حاضر نیز افرادی در کشور وجود دارند که در دولت احمدی‌نژاد پُست نداشتند و نماینده نیز نیستند، ولی دارای شایستگی لازم برای حضور در دولت را دارند، بنابراین در کابینه آینده باید از چنین افرادی استفاده شود.

این فعال سیاسی اصول‌گرا با اشاره بر اساس شعار‌های آقای رئیسی قرار است دولت سیزدهم، یک دولت فراجناحی باشد، گفت: با توجه به این شعار و وعده انتخاباتی اشخاصی که در دولت و کابینه حضور خواهند داشت، باید دارای ویژگی‌هایی همچون تخصص، تعهد، تجربه، تقوا، توانایی، تدبر، تحول‌خواهی‌وشجاعت باشند، تا بتوانند در صحنه حضور پیدا کنند، از سویی اگر از چنین افراد لابقی استفاده شود، قطعا شاهد تحولی اساسی در مدیریت دولت خواهیم بود.

آیا رئیسی، دولت سوم احمدینژاد را تشکیل خواهد داد؟علی صوفی فعال سیاسی اصلاح طلب در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه ابراهیم رئیسی تفاوت‌های بسیار زیاد با محمود احمدی نژاد دارد، گفت: با توجه به این موضوع به نظر نمی‌رسد که رئیسی بخواهد از وزرای احمدی‌نژاد در دولت خود استفاده کند، از سویی اگر رئیس‌جمهور منتخب بخواهد چنین اقدامی را انجام دهد، این موضوع هزینه گزافی را برای او به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه رئیسی به جریانی تعلق دارد که اطرافیان احمدی نژاد را با عنوان جریان انحرافی می‌شناسد، افزود: در چنین شرایطی اگر رئیسی بخواهد از ترکیب وزرای احمدی‌نژاد استفاده نیز استفاده کند، از افرادی استفاده می‌کند که کارنامه مثبتی بر جای گذاشته اند که تعداد این افراد نیز بسیار محدود است، این درحالیست با توجه به اینکه هنوز رئیسی کابینه را دولت را تحویل نگرفته، در مورد اینکه دولت از چه کسانی تشکیل خواهد شد و اینکه چه عملکردی از خود برجای می‌گذارد بسیار زود است که در مورد آن قضاوت کرد، حدود شش ماه از استقرا دولت که بگذرد، ارزیابی درست و دقیق در مورد اینکه آیا رئیس جمهور منتخب می‌تواند موفق شود یا نه، می‌توان ارائه داد.

صوفی یادآورشد: رئیسی هیچگونه قرابتی با ویژگی‌های احمدی‌نژاد قبل از اینکه برای ریاست جمهوری انتخاب شود، ندارد، احمدی‌نژاد قبل از رسیدن به پاستور سابقه اجرایی قوی نداشت و همچنین جزء رجال سیاسی نیز به حساب نمی‌آمد، از سوی دیگر او کسانی را بر مسند کار می‌گمارد که هیچگونه تخصص و شایستگی انجام مسئولیت، در اکثر اوقات ندشتند، همچنین احمدی‌نژاد با تصمیمات خلق الساعه اقداماتی را رقم می‌زد که برای کشور تبعات بسیار زیادی را به دنبال داشت.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب اضافه کرد: احمدی نژاد به خرد جمعی اعتقادی نداشت، بلکه بیشتر یک تفکر فرقه‌ای داشت، این در حالیست که او با چنین تفکری مدعی مدیریت جهان را نیز داشت، اما به نظر می‌رسد که رئیسی و دولتش چنین ادعا‌هایی را نخواهند داشت، بنابراین اینکه بخواهیم این استنباط را داشته باشیم که این دو نفر مثل هم عمل خواهند کرد، این چنین نخواهد بود و چنین تصوری غلط است.

مطالب مرتبط:

انصرافی‌ها و حامیان رئیسی در کابینه رئیسی حضور دارند؟

انصرافی‌ها و حامیان رئیسی در کابینه رئیسی حضور دارند؟
انصرافی‌ها و حامیان رئیسی در کابینه رئیسی حضور دارند؟

 

کمتر از ۲۰ روز تا روز تحلیف رئیس جمهوری دولت سیزدهم باقی مانده و همچنان گمانه‌زنی‌ها درباره کابینه آینده و رایزنی اصولگرایان با رئیسی برای چیدن کابینه مطرح است.

 مهدی چمران نایب رئیس شورای ائتلاف می گوید از پیشنهادات این شورا برای کابینه رئیسی خبر ندارد اما در عین حال به پیشنهادات شخصی خود به رئیسی اشاره می کند و می گوید افرادی را به رئیسی معرفی کرده است.

او بر این باور است که رئیسی نمی تواند همه حامیان خود را راضی کند چراکه آنچه مهم است رضایت مردم و جامعه است. چمران به انتظارات از رئیسی اشاره می کند و می گوید آنچه که ما انتظار داریم کابینه‌ ای بیشتر جوانگرا، پرجنب و جوش و متحول است البته منظور از جوانگرایی این نیست که همه جوان باشند نیروها باید از آن سنین بالا، کمی پایین تر قرار بگیرد و تحول فکری و کاری در آن کابینه وجود داشته باشد.

آقای چمران! از نگاه شما کابینه دولت آینده چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟ پیش‌بینی شما از کابینه آقای رئیسی چیست؟

متاسفانه من و بسیاری دیگر شاید به سختی بتوانند در این باره پیش‌بینی کنند چون وضعیت خاصی است و پس از تغییر و تحول‌هایی قرار است کابینه جدیدی شکل بگیرد به ویژه با توجه به شرایط خاصی که الان حاکم است. بنابراین پیش بینی در این باره سخت است. آقای رئیسی تلاششان را انجام می‌دهند؛ کارگروه‌هایی هم که برای این کار ایجاد کردند هم باید بتوانند افراد توانمندی را انتخاب کنند و به مباحث مدنظر دقت و توجه کنند تا بتوانند کار خوبی را انجام دهند.

 در نتیجه آنچه که ما انتظار داریم کابینه‌ ای بیشتر جوانگرا، پرجنب و جوش و متحول است البته منظور از جوانگرایی این نیست که همه جوان باشند نیروها باید از آن سنین بالا، کمی پایین تر قرار بگیرد و تحول فکری و کاری در آن کابینه وجود داشته باشد. در واقع این انتظار، انتظار مردم هم هست که کابینه رئیسی بدین گونه باشد. اینکه کابینه رئیسی چه چینشی خواهد داشت را الان نمی‌توانم پیش بینی کنم.

آیا پیشنهاداتی در قالب لیستی از وزرا و معاونان به آقای رئیسی ارائه داده‌اید یا خیر؟ چه شخص شما چه شورای ائتلاف؟

در قالب شورای ائتلاف، بنده خبر ندارم لیستی به آقای رئیسی در این باره ارائه کرده باشند اما بنده پیشنهاداتی را به آقای رئیسی دادم بدین گونه که کسانی را که مراجعه کردند یا خودشان را معرفی کردند یا آنها را می شناختم و یا ملاقاتی با آنها داشتم را به آقای رئیسی معرفی کردم.

پیشنهاد شما در خصوص کابینه به آقای رئیسی چیست؟

به عنوان ایده و پیشنهاد، مطرح کردم یعنی کابینه آقای رئیسی متشکل از افرادی باشند که عملگرا، توانمند، متخصص، متعهد، پاکدست و مهمتر از همه اینها، کارآمد باشند کارآمدی و توانمندی بسیار مهم است.

 سهم خواهی‌هایی که در ارتباط با کابینه آقای رئیسی مطرح می‌شود از نگاه شما چقدر جدی و نگران کننده است؟

سهم خواهی همواره در همه جا و هر دولتی که رخ داده آسیب‌زا بوده است بنابراین باید گفت این سهم خواهی بسیار ناپسند و نامناسب است اگر کسی کمک کرده و کارکرده، در راه خدا گام برداشته است بحث سهم خواهی مطرح نیست اما اگر کسی به این دلیل از آقای رئیسی حمایت کرده که سهمی بگیرد کارش ارزشی ندارد مثل تاجری که تجارت کرده و به دنبال سهم خواهی است.

در حالی که ما فکر می کنیم برای مردم و پیشرفت کشورمان باید اگر چیزی می بینیم باید پیشنهاد بدهیم انتظاری هم نداشته باشیم هر گونه انتظار و چشمداشت و سهم خواهی از نگاه بنده یک کار غیراخلاقی و حتی غیرانسانی است.

*آقای چمران! خودتان از گوشه و کنار از این گونه سهم خواهی‌ها شنیدید؟ تا چه حد جدی بوده؟

من در این باره چیز خاصی نشنیدم؛ منظورم شنیده‌های خبری نیست بلکه شنیده‌های جدی است اینکه شایعه شده فلان شخص فلان کار را انجام داده چندان مدنظر نیست و من نمی‌توانم به آنها بها بدهم.

 از نگاه شما کاندیداهایی که به نفع آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری، انصراف دادند حتما باید در کابینه حضور داشته باشند یا  خیر این گونه نیست؟

خیر این گونه نیست. اگر آقای رئیسی از آنها درخواست کرد و توانستند با هم کار کنند بسیار خوب است اما اگر نخواستند و نتوانستند با هم کار کنند هیچ دلیلی بر اینکه حتما باید در کابینه باشند وجود ندارد شاید از نظر روحیه نتوانند با هم کار کنند حال هر چقدر هم که خوب باشند.

شاید از لحاظ روش کار نتوانند با هم کار کنند چون کسانی که می‌خواهند با هم کار کنند باید بسیار همگن و نزدیک به هم باشند. اصل قضیه این است که از این افراد به عنوان شخصیت‌های توانمندی استفاده شود کسی که در جایگاه رئیس جمهور می‌توانست قرار گیرد بسیار خوب است.

آیا آقای رئیسی می‌تواند همه آنهایی که از او حمایت کردند را راضی کند؟ انتظارات از آقای رئیسی تا چه حد می‌تواند آسیب زا باشد؟

این بحث که چون از آقای رئیسی حمایت کردند باید راضی شوند مقدمه درستی نیست بدین گونه که هر کسی حمایت کرده باید راضی شود. به عقیده من ، این مقدمه و ذیل مقدمه‌اش درست نیست راضی شدن در اینجا اگر بدین گونه باشد که مردم راضی باشند آنهایی هم که از آقای رئیسی حمایت کردند هم باید راضی باشند اگر خدا راضی باشد آنها هم باید راضی باشند. اینکه مثلا بنده باید راضی باشم چون حمایت کردم، کمک کردم، ستاد تشکیل دادم، سخنرانی کردم یا شبها دویدم و.... درست نیست.

ابتدا اینکه اگر همه اینها بخواهند رضایت داشته باشند همه جامعه را دربر می گیرند. آقای رئیسی هم گفتند در هر خانه‌ای، یک ستاد. واقعا بسیاری تلاش کردند حال اگر آقای رئیسی بخواهد همه را راضی کند سخت است به هر حال اگر همه جامعه راضی باشند همه راضی می‌شوند اما اگر رضایت داشتن به این معنی است که کسی بخواهد یک چیز اضافه دریافت کند من آن را غیراخلاقی می‌دانم.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: محسن رضوی