دوشنبه, ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ ۱۸:۰۴

راهنمای دریافت کارنامه الکترونیکی دانش آموزان در سال 1400

راهنمای دریافت کارنامه الکترونیکی دانش آموزان در سال 1400
نحوه دریافت کارنامه الکترونیکی دانش آموزان در سال 1400 اعلام شد.

به گزارش تیتربرتر؛ از امسال به توجه به اینکه کرونا همچنان در کشورهای دینا و کشورما سایه انداخته و دست بردار و نیز فضای آموزشی را نیز درگیر کرده است سازمان آموزش پرورش به دنبال این مشکل در نتیجه شرایط دریافت کارنامه به صورت غیرحضوری را اعلام کرد.

نحوه دریافت کارنامه الکترونیکی دانش آموزان

نحوه دریافت کارنامه الکترونیکی دانش آموزان
نحوه دریافت کارنامه الکترونیکی دانش آموزان

 

جزئیات دریافت کارنامه دانش آموزان به صورت الکترونیکی، نحوه ورود به سامانه پادا برای کارنامه، و دریافت نام کاربری و کلمه عبور اعلام شد، کارنامه الکترونیکی در این ترم تحصیلی برای همه مقاطع تحصیلی ارائه می شود و منحصر به پایه تحصیلی خاصی نیست.

 کارنامه همه دانش آموزان در تمام مقاطع تحصیلی به صورت الکترونیکی قابل دریافت است.

چگونه کارنامه الکترونیکی دریافت کنیم؟

جزئیات دریافت کارنامه دانش آموزان به صورت الکترونیکی اعلام شد، طبق اعلام مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش ارائه کارنامه به صورت الکترونیکی در این ترم تحصیلی برای همه مقاطع تحصیلی صورت می‌پذیرد و منحصر به پایه تحصیلی خاصی نیست.

پایه‌های تحصیلی که آزمون‌هایشان زودتر تمام می‌شود زودتر اقدام به ورود نمرات می‌کنند، به عنوان مثال ارزشیابی پایه‌های ابتدایی زودتر به اتمام می‌رسد و دانش آموزان می‌توانند کارنامه خود را زودتر دریافت کنند.

زمان دریافت کارنامه الکترونیکی

به محض اینکه معلمان مدارس، ورود اطلاعات به سامانه سیدا را انجام دهند ۲۴ ساعت بعد از آن کارنامه فعال می‌شود و در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد.

نحوه دریافت رمز عبور کارنامه الکترونیکی

در ترم تحصیلی پیش نیز ارائه کارنامه به صورت الکترونیکی را به صورت آزمایشی اجرا شده بود و بسیاری از دانش آموزان نام کاربری و رمز عبور ورود به درگاه پادا به نشانی https://pada.medu.ir را در اختیار دارند و با همان دسترسی که از قبل برای درگاه پادا داشتند می‌توانند مراجعه کنند.

اما در صورتی که به نام کاربری و رمز عبور ورود به درگاه پادا دسترسی نداشتند نیازی به مراجعه حضوری به مدرسه نیست و از طریق شاد یا مکانیسم‌های ارتباطی دیگری که با مدرسه دارند باید نسبت به اخذ آن اقدام کنند.

شرایط دریافت کارنامه الکترونیکی

دریافت الکترونیکی کارنامه هیچ پیش نیاز و شرطی ندارد و فقط با دریافت نام کاربری و رمز عبور ورود به درگاه پادا از مدرسه، امکان پذیر خواهد بود وهمانطور که گفته شد بسیاری از دانش آموزان هم این رمز را اختیار دارند.

مدارس از اول مهر 1400 حضوری می شوند؟

 محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش درباره وضعیت بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید بیان کرد: همانطور که در اجلاس وزرای آموزش و پرورش مطرح شد، معلم و مدرسه جایگزین ندارد چراکه مدرسه تنها کارکرد آموختن ندارد بلکه بلوغ اجتماعی و نیاز دانش آموزان را برطرف می‌کند پس دنیا نشان می دهد که باید به سمت بازگشایی مدارس رفت.

حاجی میرزایی ادامه داد: جمع بندی جهانی این است که هر کاری می کنید مدارس را باز نگه دارید و من هم به ستاد ملی کرونا پیشنهاد دادم حتی اگر یک ساعت در روز می شود دانش آموزان را به مدرسه بیاوریم و امیدواریم در شروع سال تحصیلی جدید مدارس حضوری باشد.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به نگرانی والدین در این مورد گفت: بنده هم یک پدر هستم، دغدغه‌ها را درک می‌کنم و کاری بدون نظر مسئولان بهداشتی نخواهیم داشت؛ در شرایطی که مصونیت جمعی ایجاد شده باشد مدارس بازگشایی می‌شوند و اگر چنین شرایطی در مهر ١۴٠٠ نباشد روش غیرحضوری خواهیم داشت البته امیدواریم مسئولان کشور این شرایط را زودتر ایحاد کنند.

مطالب مرتبط:

شرایط دریافت بسته‌های اینترنت رایگان برای سیم‌کارت‌های دانش‌آموزی

شرایط دریافت بسته‌های اینترنت رایگان برای سیم‌کارت‌های دانش‌آموزی
شرایط دریافت بسته‌های اینترنت رایگان برای سیم‌کارت‌های دانش‌آموزی

 

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: به‌منظور توزیع عادلانه اینترنت مخصوص آموزش در فضای مجازی به صورت رایگان بین دانش‌آموزان، تخصیص بسته‌های رایگان بر روی سیم‌کارت‌های دانش‌آموزی در حال اجرا است.

اسفند دو سال قبل زمانی که کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، سبک زندگی افراد کاملا تغییر کرد. آموزش، حمل‌ونقل، کسب‌وکار و حتی مقوله درمان همگی به سمت بستر فضای مجازی رفتند. در این شرایط اگر زیرساخت‌های ارتباطی کشور برای خدمت‌رسانی در این بحران فراهم نبود به‌طور حتم جامعه دچار مشکل می‌شد.

روزها و هفته‌های ابتدایی کرونا، ترافیک در شبکه ارتباطی کشور به قدری بالا رفت که همه بخش‌های وزارت ارتباطات برای تامین ظرفیت مناسب و برطرف کردن مشکلاتی که وجود داشت، شبانه‌روزی شروع به کار کردند. تخصیص بسته‌های اینترنت رایگان امکانی بود که وزارت ارتباطات به نمایندگی از دولت برای روشن نگه داشتن چراغ آموزش در کشور در چند مرحله به دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان، اساتید دانشگاه و حوزه اختصاص داد. 

در این زمینه، معاون وزیر ارتباطات از تغییر فرآیند تخصیص اینترنت رایگان به دانش‌آموزان خبر داد. تغییری که بیش از گذشته باعث توزیع عادلانه دسترسی به اینترنت بین دانش‌آموزان خواهند شد. 

«حسین فلاح جوشقانی» با اعلام خبر تغییر فرآیند تخصیص اینترنت رایگان برای دانش‌آموزان گفت: از ۱۵ شهریور سال گذشته اینترنت شبکه دانش‌آموزی شاد را رایگان و آن را به همه اپراتورها نیز اعلام کردیم.

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: بر اساس آماری که وجود داشت، به دلایل مختلف مدارس و دانش‌آموزان برای آموزش از پلتفرم‌های دیگری به‌جز «شاد» نیز استفاده می‌کردند و همین مساله در عمل رایگان بودن تحصیل در فضای مجازی را تحت‌الشعاع خود قرار می‌داد و انتقاداتی را به آن وارد می‌کرد.

وی افزود: از زمانی که استفاده از شبکه دانش‌آموزی شاد رایگان اعلام شد ترافیک بسیار خوبی در شبکه ایجاد کرد، اما همیشه خانواده‌ها و حتی معلم‌ها از این‌که برخی از آموزش‌ها در پلتفرم‌های دیگر انجام می‌شود و باید برای آن هزینه پراخت کنند، گلایه می‌کردند.  

فلاح جوشقانی با بیان این‌که مرکز ملی فضای مجازی، شبکه دانش‌آموزی شاد را در زمره پیام‌رسان‌ها قرار داده است، ادامه‌داد: سازمان تنظیم مقررات چند روز قبل به همه اپراتورها اعلام کرد از اول تیرماه استفاده از پلتفرم شاد دیگر رایگان نیست و هزینه آن مانند دیگر پیام‌رسان‌های داخلی مطابق یک‌سوم قیمت اینترنت بین‌الملل محاسبه می‌شود.

معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: اکنون همه بخش‌های وزارت ارتباطات در حال برنامه‌ریزی برای چگونگی ارائه بسته‌های اینترنت رایگان بر روی سیم‌کارت‌های دانش‌آموزی هستند تا به‌واسطه تعریف بسته‌های متنوع روی سیم‌کارت‌های مخصوص دانش‌آموزان،‌ دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و سایت‌های آموزشی به صورت عادلانه بین دانش‌آموزان مهیا شود. 

وی گفت: بر اساس نظر دولت، وزارت ارتباطات برای آموزش مجازی علاوه بر رایگان کردن پلتفرم شاد، بسته‌های اینترنت رایگان نیز برای معلمان در نظر گرفت، رگولاتوری نیز از اپراتورها خواست تا این کار را انجام بدهند و اکنون نیز در حال رایزنی با سازمان برنامه برای پرداخت حق اپراتورها هستیم. 

فلاح با بیان‌اینکه اکنون تصمیم گرفته شده فرآیند تغییر کند، اضافه‌کرد: در فرآیند جدید سیم‌کارت‌های دانش آموزی توزیع خواهند شد که روی آن بسته‌هایی برای دسترسی به شبکه دانش آموزی شاد یا هر پلتفرم آموزشی دیگر تعریف می‌شود.

رییس رگولاتوری خاطرنشان‌کرد: با استفاده از این روش، می‌توان مدیریت بهتری بر مساله آموزش مجازی داشت، اکنون استفاده از شاد رایگان است اما اگر مدرسه‌ای به دلایل مختلف آموزش خود را در بستر پلتفرم دیگری پیش ببرد،‌ خانواده‌ها مجبور به پرداخت هزینه می‌شوند و این مساله به توزیع عادلانه‌ اینترنت بین دانش‌آموزان منجر می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که این تصمیم برای توزیع عادلانه و رایگان بودن فضای آموزش برای همه دانش‌آموزان گرفته شده است، گفت: با این کار، هر پلتفرم آموزشی مورد تایید وزارت آموزش و پرورش که مدارس برای آموزش مجازی از آن استفاده کنند از طریق بسته‌های تعریف شده روی سیم‌کارت‌های‌ دانش‌آموزی رایگان خواهد بود. 

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: علی اکبر رضایی