جمعه, ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ ۱۶:۴۹

تاثیر انتخابات 1400 بر قیمت مسکن

تاثیر انتخابات 1400 بر قیمت مسکن
قیمت مسکن توسط کارشناسان پیش بینی شد.

به گزارش تیتربرتر؛ به استناد اظهارات عبدالناصر همتی در یک برنامه تلویزیونی، در راستای اجرای تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، سهمیه هر بانک به منظور پرداخت تسهیلات ساخت ۳۰۰ میلیون تومانی مسکن توسط بانک مرکزی ابلاغ شد.

وام 300 میلیونی ساخت مسکن در سال 1400

وام 300 میلیونی ساخت مسکن در سال 1400
وام 300 میلیونی ساخت مسکن در سال 1400

 

بر این اساس نظام بانکی کشور مکلف است، در سال ۱۴۰۰ به ۱.۲ میلیون نفر از متقاضیان واجد شرایط دریافت تسهیلات به تشخیص وزارت راه و شهرسازی وام ساخت مسکن اعطا کند.

بنابر متن قانون بودجه ۱۴۰۰ دوره بازپرداخت این تسهیلات ۲۰ ساله است و سود آن نیز بر اساس دستورالعمل شورای پول و اعتبار تعیین می‌شود.

رکود گسترده در حوزه ساخت و ساز یکی از دلایل نابه‌سامانی بازار مسکن تلقی شده و انتظار می‌رود با ارائه تسهیلات ۳۰۰ میلیونی ساخت مسکن علاوه بر تحریک تقاضا، زمینه افزایش تولید و عرضه واحدهای مسکونی مهیا شود.

پیش بینی قیمت مسکن در سال 1400

کارشناس مسکن با بیان "بخش مسکن به حالت نیمه‌کما رفته است" گفت: به دلیل کنترل بازار ارز توسط دولت و وضع بد بورس، سرمایه‌گذاران به بازار مسکن کوچ کرده‌اند.

حسن محتشم درباره بازار مسکن اظهار کرد: بخش مسکن کشور با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد، افزایش تقریبا 100 درصدی قیمت مسکن در سال 98 نسبت به 97 و سال 99 نسبت به سال 98 تقریبا به حالت نیمه کما رفته است.

وی ادامه داد: در زمان حاضر نقدینگی‌های سرگردانی در جامعه وجود دارد که باید به جایی پناه ببرد، این سرمایه‌ها چیزی نیست که ما انتظار داشته باشیم بخوابد و ساکن بماند.

وی افزود: از سوی دیگر عملکرد دولت در بورس باعث شد تا سرمایه بسیاری از مردم به خصوص افراد سطح پایین درآمدی به دلیل حباب جذب و در مدت کوتاهی افت کرده و متضرر شوند.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران با یادآوری این‌که نوسانات بازار بورس باعث شد تا سرمایه‌گذاران سرخورده از آن خارج شوند، اضافه کرد: بازار ارز و سکه توسط دولت کنترل می‌شود؛ ابتدای امسال نرخ دلار دربازه 25 تا 26 هزار تومان بود که با افزایش تزریق ارز،‌ نرخ دلار طی روزهای گذشته به 21 هزار تومان هم کاهش یافت.

محتشم گفت: با توجه به دلایل ذکر شده شرایطی به وجود آمده تا بخش مسکن در زمان حاضر به حالت نیمه کما برود.

وی بیان کرد: رشد سرسام‌آور قیمت مسکن، قدرت خرید برای مصرف کننده واقعی را بسیار کاهش داده،‌اما در مقابل سرمایه‌گذاران با توجه به اتفاقات بازار بورس و کنترل بازار ارز توسط دولت به بازار مسکن کوچ کرده‌اند.

وی با بیان این‌که طی ماه فروردین و اردیبهشت نسبت به سال 99  شاهد 10 درصد برگشت قیمت‌ مسکن هستیم، تصریح کرد: بازار مسکن، بازار خوب و امیدوارکننده نیست. مردم هم‌‌اکنون منتظر نتیجه دو اتفاق هستند؛ یکی مذاکرات برجام که روی همه بخش‌ها از جمله مسکن تاثیرگذار است و دیگری انتخابات.

کارشناس اقتصاد مسکن اظهار کرد: در صورتیکه مذاکرات برجام به نتیجه مثبتی برسد،‌ صادرات نفت و مراودات بازرگانی باعث افزایش درآمدهای ارزی شده و این مسئله روی بازار های اقتصادی کشور تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.

مطالب مرتبط:

قیمت مسکن چرا دچار رکود شده است؟

پیش بینی قیمت مسکن در سال 1400
پیش بینی قیمت مسکن در سال 1400

 

مصطفی قلی خسروی با بیان اینکه ابهامات قیمتی باعث رکود در بازار شده است، افزود:در حال حاضر فردی که می خواست واحد سه خوابه بخرد، دو خوابه خرید و فردی که دوخوابه می خواست یک خوابه خریده و فردی که یک خوابه می خواست، مجبور به رهن کامل یک واحد شده است؛ در کل وضعیت نشان دهنده رونق معاملات مسکن نیست. رونق بازار زمانی حاصل می شود که فردی واحد دو خوابه را تبدیل به سه خوابه کند، آنگاه می توان گفت رونق در بازار حاصل شده است.

 وی با بیان اینکه وقفه در بازار مسکن باعث بروز سکته در این بازار شده است، تصریح کرد:در شرایط کنونی باید منتظر تاثیر تصمیمات جدید شد، برای نمونه سامانه املاک که از 19 فروردین امسال فعالیت خود را آغاز کرده و تا دو ماه دیگر مردم باید اطلاعات املاک خود را وارد سامانه کنند، تاکنون تاثیری در معاملات نداشته است، اما از آنجایی که خانه های بالای 10 میلیارد تومانی مشمول مالیات شده اند، اجرای این مصوبه منجر به افزایش عرضه و کاهش قیمت املاک در کشور می شود؛ از طرف دیگر باید توجه داشت که در حال حاضر رکود موجود در بخش مسکن تورمی نیست به همین دلیل قیمت ها بیشتر روندی نزولی دارد.

او با تاکید بر اینکه برجام ربطی به بازار مسکن ندارد، تصریح کرد:وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده است که قیمت مسکن باید در سال جاری 25 درصد کاهش یابد، اما ما معتقدیم که قیمت مسکن باید بیش از این کاهش یابد و این افزایش قیمتی که در تهران رخ داده در تمام کشور تاثیر گذاشته است و بنابراین کاهش قیمت ها هم باید در تمام استان ها به وجود بیاید.

رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک کشور با اشاره به اینکه جدول قیمت تمام شده ساخت املاک در کشور با نرخ های بسیار پایین تری از آنچه که بساز و بفروش ها اعلام می کنند منتشر شده است، گفت:در حال حاضر مشکل اینجاست که برای نخود و لوبیا در کشور ستاد تنظیم بازار داریم، اما برای بازار مسکن چنین ستادی نداریم و با وجود اینکه قیمت ساخت در کشور بسیار پایین تر از قیمت هایی است که امروز در معاملات گفته می شوند اما معاملات انجام می شود و متاسفانه نظارت هم بر این بخش ضعیف است، بنابراین روند قیمت ها باید رو به کاهش برود، هرچند عده ای از بساز و بفروش ها نمی خواهند باور کنند که قیمت ملک پایین می آید.

او درباره دلایل گرانی قیمت مسکن در کشور، گفت:در یک دوره ای بخش خصوصی مسکن می ساخت و به آن ها اعلام می شد که نباید بیشتر از 30 درصد سود از مصرف کننده ها بگیرند، اما در حال حاضر بانک ها و ارگان های دولتی ساخت و ساز می کنند و از تسهیلات دولتی هم استفاده می کنند و در نهایت باعث گرانی قیمت مسکن هم شده اند، از این رو امروز ما به عنوان کارشناس بخش مسکن معتقدیم که بخش هایی همچون بانک ها و ارگان های دولتی باید از ساخت و ساز بیرون بروند چراکه اتفاقاتی که در چند سال اخیر در بخش مسکن بروز کرد در نتیجه عملکرد این نهادهاست و با عرضه گران مسکن به بازار عملا قیمت ها را به طرز وحشتناکی بالا بردند. 

آنچه دیگران می خوانند:

گزارش از علی اکبر رضایی