سه شنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ۱۴:۴۸

حضور قطعی رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری1400

حضور قطعی رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری1400
حضور ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه به عنوان نامزد اصلی اصول‌گرایان در انتخابات 1400 قطعی شد.

به گزارش تیتربرتر؛ ثبت نام از داوطلبان سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از صبح امروز آغاز و تا 5 روز آینده ادامه دارد و  تا 25 اردیبهشت 1400 ادامه دارد.

بر این اساس ثبت نام از داوطلبان انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری از صبح امروز در وزارت کشور آغاز شد تا ماهها گمانه‌زنی درباره داوطلبان این انتخابات به پایان برسد و گزینه‌های داوطلب رسمی و محتمل مشخص شود.

از ابتدای امروز تاکنون از چهره های سرشناسی که برای ماراتن انتخابات 1400 ثبت نام کردند می توان به محمدحسن نامی وزیر ارتباطات دولت دهم و رئیس پیشین سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح؛ سعید محمد فرمانده سابق قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، وهاب عزیزی دبیرکل حزب جهادگران ایران اسلامی اشاره کرد.

نامزدی قطعی رئیسی در انتخابات 1400

نامزدی قطعی رئیسی در انتخابات 1400
نامزدی قطعی رئیسی در انتخابات 1400

 

برخی از رسانه ها امروز اعلام کردند که حجت الاسلام رئیسی جمع بندی خود برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری را نهایی کرده و در روزهای آتی، برای ثبت‌نام به وزارت کشور خواهد رفت. در همین حال خبرها از انصراف قالیباف از نامزدی حکایت دارد.

بنا به گزارش رسانه‌ها در پی افزایش "مطالبه‌های مردمی از حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری"،  کاندیداتوری او در انتخابات ریاست‌جمهوری قطعی شده است.

 قرار است رئیسی در روزهای آتی، برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری به وزارت کشور برود.

پیش از این گفته شده بود رئیسی در روز عید فطر اعلام نامزدی می کند.

به نوشته تسنیم "رئیسی یکی از وزرای دولت سابق را به‌زودی به‌عنوان رئیس ستاد انتخاباتی خود منصوب خواهد کرد."

در دوره قبلی علی نیکزاد نایب رئیس کنونی مجلس و وزیر مسکن دولت احمدی نژاد ریاست ستاد رئیسی را بر عهده داشت. ممکن است در این دوره نیز او به عنوان رئیس ستاد معرفی شود.

انصراف قالیباف از کاندیداتوری با حضور رئیسی

انصراف قالیباف از کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری
انصراف قالیباف از کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری

 

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به کاندیداتوری آقای رئیسی، بنده بنای ثبت‌نام در انتخابات را ندارم.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز یکی فراکسیو‌ن‌های تخصصی مجلس و در پاسخ به سؤال یکی از نمایندگان درباره کاندیداتوری خود در انتخابات پیشِ‌رو گفته است: با توجه به کاندیداتوری آقای رئیسی، بنده بنای ثبت‌نام در انتخابات را ندارم.

قالیباف همچنین گفته است که آقای رئیسی، آخر هفته جاری برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌‌جمهوری اقدام خواهد کرد.

مطالب مرتبط:

چه کسی رییس قوه قضاییه می‌شود؟

 رفته‌رفته و با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰، اما شایعاتی درباره اقبال رییس دستگاه قضایی برای نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح شد. شایعاتی که اگرچه ابتدا رد شدند، اما در ادامه با سکوت دستگاه قضایی، قوت بیشتری گرفت و حالا در آستانه نام‌نویسی کاندیداها، آنقدر جدی شده که بعضا زمان و مکان نام‌نویسی رییسی نیز در رسانه‌ها منتشر شده و از جمله سیدحسین نقوی‌حسینی، نماینده اصولگرای ادوار گذشته مجلس، روز جمعه ۲۴ اردیبهشت‌ماه را روز نام‌نویسی رییسی اعلام کرده است.

اعتماد در ادامه نوشت: حضور رییسی در انتخابات ریاست‌جمهوری، اما بحث جانشین او را نیز مطرح کرده است. اگرچه مطابق قانون رییس دستگاه قضایی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری نیاز به استعفا از مقام خود ندارد، اما آنچه مشخص است، رییسی در فاصله ثبت‌نام و تایید صلاحت تا روز انتخابات نیاز به مرخصی از مقام ریاست دستگاه قضایی دارد.

نکته قابل توجه دیگر اینکه اگرچه او نه به‌موجب قانون، بلکه بنا به عرف و منطق ناگزیر به کناره‌گیری از ریاست قوه قضاییه است، بنابراین چه برنده و چه بازنده انتخابات باشد، بحث جایگزینی او مطرح است و روز گذشته درحالی که کمتر از ۲۴ ساعت به آغاز ثبت‌نام داوطلبان شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری باقی بود، زمزمه‌هایی درباره جایگزین رییسی مطرح شده است. زمزمه‌هایی که البته در روز‌های پایانی فروردین‌ماه نیز همزمان با طرح شایعات درباره استعفای رییسی برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح شده بود.

گزینه های جایگزین رئیسی در دستگاه قضا

گزینه های جایگزین رئیسی در دستگاه قضا
گزینه های جایگزین رئیسی در دستگاه قضا

 

زمانی که برخی کانال‌های تلگرامی از این گفتند که با استعفای رییسی قرار است آیت‌الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور جایگزین او شود و البته خیلی زود این شایعه از سوی اعرافی تکذیب شد. این‌بار، اما نام محسنی‌اژه‌ای، معاون کنونی رییسی که در زمان ریاست آملی‌لاریجانی هم سخنگوی دستگاه قضا و هم معاون اول قوه قضاییه بود، به عنوان جایگزین رییسی مطرح شده است. این شایعه درحالی دست به دست می‌شود که پیش از این گمانه‌زنی‌هایی درباره ناسازگاری اژه‌ای با اصلاحات قضایی مدنظر سیدابراهیم رییسی هم مطرح شده است. گواه آن هم اینکه رییسی مدتی کوتاه پس از ریاست بر دستگاه قضایی، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای را از سخنگویی دستگاه قضایی کنار گذاشت و غلامحسین اسماعیلی را به‌جای او منصوب کرد تا محسنی‌اژه‌ای تنها به عنوان معاون اول باقی بماند.

اما حتی اگر شنیده‌ها درباره اختلاف‌نظر ریاست دستگاه قضایی و سیاست‌هایش با محسنی‌اژه‌ای را ناشنیده بگیریم، نمی‌توان منکر شد که او هم همچون رییسی طی سال‌های بعد از انقلاب تمام مراحل و مراتب قوه قضاییه را طی کرده و بر مسائل و مشکلات آن احاطه دارد. هرچند تا همین جا و درپی انتشار شایعه انتصاب احتمالی اژه‌ای به عنوان رییس بعدی دستگاه قضایی، برخی منابع غیررسمی این زمزمه‌ها را رد کرده و برخی معتقدند که احتمالا ازجانب علاقه‌مندان به او مطرح شده است.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: الهام خلیلی خو