چهارشنبه, ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ ۱۶:۰۲

گزارش بازار بورس در 15 اردیبهشت 1400+پیش بینی

گزارش بازار بورس در 15 اردیبهشت 1400+پیش بینی
شاخص کل بورس امروز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ با افزایش ۵ هزار و ۲۰۵ واحدی به یک میلیون و ۱۷۲ هزار واحد رسید.

به گزارش تیتربرتر؛ در معاملات امروز بیش از چهار میلیارد و ۲۶۲ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۱ هزار و ۳۲۷  میلیارد ریال داد و ستد شد.

در بورس امروز چه گذشت؟

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با ۱۷۷ واحد کاهش به ۴۲۲ هزار و ۸۴۸ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) با ۱۱۵ واحد افت به ۲۷۵ هزار و ۸۲ واحد رسیدند.

شاخص بازار اول ۶ هزار و ۱۹۳ واحد و شاخص بازار دوم دو هزار و ۳۰۲ واحد افزایش داشتند.

علاوه بر این در بین همه نمادها، نماد ملی صنایع مس ایران (فملی) با دو هزار و ۹۷۳ واحد، بانک پاسارگاد (وپاسار) با یک هزار و ۴۴۵ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با یک هزار و ۲۹۴ واحد، بانک ملت (وبملت) با یک هزار و ۷۲ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۶۴۰ واحد، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با ۴۲۲ واحد، فولاد خوزستان (فخوز) با ۴۲۱ واحد، شرکت سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با ۳۹۲ واحد، پتروشیمی نوری (نوری) با ۲۴۵ واحد و آلومینیوم ایران (فایرا) با ۲۲۶ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۵۶۵ واحد، گروه مپنا (رمپنا) با ۴۶۵ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۴۶۴ واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۴۴۱ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۴۲۶ واحد، سایپا (خساپا) با ۲۸۱ واحد، توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با ۲۴۹ واحد، شرکت سرمایه گذاری صدر تامین (تاصیکو) با ۲۲۲ واحد، صنایع شیمیایی ایران (شیران) با ۱۵۰ واحد و شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه) با ۱۴۲ واحد تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند.

بر پایه این گزارش، امروز نماد ملی صنایع مس ایران (فملی)، ایران خودرو (خودرو)، بانک ملت (وبملت)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)،  گروه دارویی برکت (برکت)، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) و فرآوری معدنی اپال کانی پارس (اپال) در گروه نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.

گروه بانک‌ها هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۱۴ میلیون برگه سهم به ارزش چهار هزار و ۲۵۸ میلیارد ریال دادوستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

امروز شاخص فرابورس نیز حدود هشت واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۴۲۵ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار ۶۵۲ میلیون و ۱۹۲ هزار برگه سهم به ارزش ۶۰ هزار و ۴۹۲  میلیارد ریال دادوستد شد.

امروز تنها نماد هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، بیمه پاسارگاد (بپاس)، صنعتی دوده فام (شصدف) و شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار داشتند.

 در مقابل سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، سهامی ذوب‌آهن اصفهان (ذوب)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، پتروشیمی مارون (مارون)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، بیمه سامان (بساما)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، بهمن دیزل (خدیزل)، تولیدات پتروشیمی قائد بصیر (شبصیر) و بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای) تاثیر منفی بر شاخص فرابورس داشتند.

تحلیل بورس در 15 اردیبهشت 1400

تحلیل بورس در 15 اردیبهشت 1400
تحلیل بورس در 15 اردیبهشت 1400

 

شاخص کل بورس امروز با روندی مثبت و با رشد ۵ هزار واحدی آغاز به کار کرد و بهبود نسبی در تقاضا در میان شاخص‌سازان شکل گرفت.

الهه ظفری، کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر هیچ شاخصه‌ای مبنی بر ریزش و سقوط بازار وجود ندارد و بازار سرمایه در حال حاضر برای سرمایه‌گذاری جذاب است. وی همچنین در این باره افزود: تا پایان امروز، شرایط شاخص کل به همین شکل نوسانی خواهد بود اما سهم‌هایی که به لحاظ بنیادی وضعیت خوبی دارند امروز بیشتر مورد توجه بازار قرار می‌گیرند.

وی افزود: در حال حاضر نمادهایی که P/E مناسبی دارند مثل گروه بانکی‌ها با توجه به تغییر در نرخ تسعیر ارز و کاهش قیمتی که داشتند برای سرمایه‌گذاری جذاب و مناسب هستند. همچنین به نظر می‌سد گروه پتروشیمی به دلیل افزایش قیمت‌های جهانی تا دلار ۲۰ هزار تومان هم سودآوری مناسبی داشته باشد و به دلیل کاهش قیمت سهام این گروه مناسب ورود به سرمایه‌گذاری هستند.

ظفری در بخش دیگری درباره وضعیت بازار ۱۵ اردیبهشت افزود: شاخص تا پایان امروز نوسانی خواهد بود و گرایش به سمت تعادل و مثبت شدن دارد. وی افزود: عمده نمادها کاهش قیمتی داشتند و به نوعی هیجانات در بازار تخلیه شده است.

مطالب مرتبط:

پیش بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت 1400

پیش بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت 1400
پیش بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت 1400

 

محمد بامودت ، کارشناس بازار سرمایه، پیش‌بینی کرد: بازار امروز با مجموعه ای از خبرهای مثبت از جلسه سران قوا کار خود را شروع می کند. مصوبات جلسه اقتصادی سران قوا در کنار انتشار اوراق اختیار تبعی فروش به ارزش تقریبی ۶ هزار میلیارد تومان از طرف صندوق توسعه بازار بر روی نمادهای با ارزش بازار بالا با نرخهای سود سن و سرمایه تقریبی سالانه بین ۲۱ تا ۳۰ درصد می تواند به  تحریک تقاضا در بازار و تعادل در بازار و مثبت شدن موقت بازار کمک کند. هر چند سایه ابهامات در ارتباط با متغیرهای کلیدی مانند نرخ ارز و نرخ بهره همچنان در بازار موجود است و به نظر نمی توان انتظار شکل گیری یک رالی صعودی قوی را داشت.

آرمین عبدی، کارشناس بازار سرمایه،نیز پیش بینی کرد: با توجه به قفل شدن سهم های کوچک در صفوف فروش و حجم بسیار پایین معاملات این شرکتها در کنار عدم استفاده از قانون گره مناسب، موجب عدم نقدشوندگی درصد بسیار بالایی از بازار شده است. این عدم اصلاح قیمتی موجب شده تا خریداری برای سهام فوق روی تابلو وجود نداشته باشد. از سوی دیگر با نزدیک شدن به توافق ایران در موضوع برجام و افت نرخ دلار ناشی از آن، سهام با نقدشوندگی بالا نیز که عمدتا شرکتهای صادرات محور هستند با تقاضای قوی همراه نخواهند بود. به نظر می رسد با وجود ابهام در نرخ دلار در کنار عدم اصلاح قیمتی سهام شرکت های کوچک تر افت های کنونی شاخص ادامه دار باشد.

ایمان رئیسی کارشناس بازار سرمایه، نیز پیش بینی کرد: موضوعی که بورس را تبدیل به موضوع صحبت جلسه سران قوا می کند به فال نیک می گیریم اما در واقع تصمیم هایی که گرفته می شود، تا زمانی که تاثیرگذار نباشد اصرار بر آنها بی فایده است. اینکه دامنه نوسان نامتقارن ۲ ماه است نزدیک به ۳۸۰ نماد را در صف فروش قفل کرده یک معنی بیشتر ندارد و آن هم مخالفت سهامدار عمده در این نمادها با تصمیم های سازمان بورس است. امیدوارم هرچند دیر اما تصمیم های اشتباه را تغییر دهند. همچنین اوراق تبعی با تعداد بسیار کم صرفا برای صندوق های با درآمد ثابت صادر خواهد شد و اشخاص حقیقی به صورت مستقیم سودی از این موضوع نخواهند برد و باعث می شود همچنان روند بازار فرسایشی باشد.

بوریا خالدیان کارشناس بازار سرمایه، نیز پیش بینی کرد: بازار سرمایه این روزها با نبود اطمینان، ملتهب و نوسانات منفی روبه رو است. تقریبا دید تمامی فعالان بازار به ۳ رخداد مهم سیاسی۔ اقتصادی انتخابات ریاست جمهوری، توافق ایران با کشورهای غربی و شریط ارزی کشور به سبب رفع یا عدم رفع تحریم ها است که شاید در اثر آن مسیر کلی اقتصاد کشور شفاف تر شود.

حال در این بین متغیرهای  دیگری چون نرخ بهره و سیاستهای پولی سرمایه : بانک مرکزی نیز اثر گذار است. اما به نظر تا روشن تر شدن افق پیش روی سرمایه گذاران، به رغم جذابیت قیمت های سهام صنایع مختلف داخلی و خارجی، شرایط بازار تقریبا مانند هفته های گذشته در رکود و ارزش معاملات اندک و همراه با نوسانات منفی است، مگر آنکه رخداد تاثیر گذاری در جهت ۳ مورد مذکور اتفاق بیفتد.

آنچه دیگران می خوانند:

گزارش از علی اکبر رضایی