سه شنبه, ۳۰ دی ۱۳۹۹ ۰۸:۲۴
صف های فروش سهام تعدیل می شود؟

زمان پایان ابرنوسان بورس

صف های فروش سهام تعدیل می شود؟
شاخص کل بورس در محدودی بسیار مهم و حساس یک میلیون و ۱۴۹ هزار واحد رسیده است و اگر فشار فروش در این محدوده کنترل نشود، شاخص کل ریزش بیشتری خواهد داشت.

به گزارش تیتربرتر؛ در روزهای اخیر شاهد افت ۳۶ هزار واحدی شاخص کل بازار سرمایه بودیم و به عبارتی شاهد سقوط ادامه دار بورس بودیم و این در حالی است که هیچ حمایتی از این بازارهای و حتی دیگر بازارهای مالی نمی شود و همه بازارها یکصدا مسیر نزولی را در پیش گرفتند.

در این راستا عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از برگزاری جلسه فوق‌العاده این کمیسیون برای بررسی آخرین وضعیت ⁧‫بورس‬⁩ خبر داد.

مجتبی توانگر در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «جلسه فوق‌العاده کمیسیون اقتصادی برای بررسی آخرین وضعیت ⁧‫بورس‬⁩ در پی شرایط خاص بازار سرمایه، ریزش شاخص و عدم اخذ تصمیمات مناسب توسط مدیران ارشد بازار در وضعیت کنونی، فردا وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس را به کمیسیون اقتصادی احضار کردیم.».

دلار عامل سقوط بازار سرمایه

دلار عامل سقوط بازار سرمایه
دلار عامل سقوط بازار سرمایه

هر چند نرخ دلار به عنوان یکی از پارامتر‌‌های اساسی در تعیین استراتژی سرمایه‌گذاران بورسی از اهمیت بالایی برخوردار بوده اما بخشی از واکنش بازار مرتبط با تغییرات دلار است. اکنون بیش واکنشی که سهامداران بورسی نسبت به نوسانات دلار دارند غالبا در بین سرمایه‌گذاران فعال در این حوزه دیده نمی‌شود.

با اینکه طی چند وقت اخیر حدود ۱۰هزار تومان از قیمت دلار کاسته شده است اما در بورس شرایط به نوعی پیش‌رفته است که واکنش‌ سرمایه‌گذاران به این اتفاق بیش از حد واقع است.

بنابر نوشته دنیای اقتصاد؛ در ادامه نوک پیکان چرایی ریزش بورس به طور مستقیم دولت را نشانه می‌رود. زمانی که رییس دولت وعده دلار ۱۵ هزار تومانی همزمان با آزاد‌سازی دارایی‌های بلوکه شده در کره‌‌جنوبی را داد هر چند بدون محاسبه و توجیه اقتصادی، تمام محاسبات فعالان اقتصادی به هم ریخت.

اعمال سیاست‌های یک‌طرفه دولت در حوزه قیمت‌گذاری فولاد و کمی عقب‌تر افزایش تنش بین وزارت‌خانه‌های اقتصاد و نفت در خصوص صندوق پالایشی یکم و موارد متعدد دیگر در کنار سیاست‌های خلق‌الساعه‌ای همانند وضع مالیات بر صادرات مواد خام و نیمه خام صنایع بزرگ همگی در وضعیت کنونی قیمت سهام صنایع و شرکت‌ها قابل مشاهده هستند.

بر این اساس می‌توان بر این نکته تاکید کرد که انعکاس اقدامات دولت و مجلس در بورس به عنوان متغیر‌هایی بسیار مهم‌تر از نوسان دلار از سوی سرمایه‌گذاران در نظر گرفته می‌شود.

مطالب مرتبط:

صف های فروش سهام تعدیل می شود؟

صف های فروش سهام تعدیل می شود؟
صف های فروش سهام تعدیل می شود؟

بسیاری از کارشناسان عقیده دارند محدوده یک میلیون و ۱۵۰ تا یک میلیون و ۶۰ هزار واحد شاخص کل بورس، محدوده مهمی است و احتمالا فشار فروش در این محدوده کاهش پیدا کند.

مهدی رضایتی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با آینده بازار سهام به تجارت نیوز گفت: متاسفانه به دلیل جو هیجانی حاکم بر بازار سهام پیش‌بینی‌ها محقق نمی‌شود و نمی‌توان تحلیل دقیقی از آینده بازار ارائه داد. اما به نظر می‌رسد فردا صف‌های فروش در بازار سهام جمع شود. امیدواریم بازار سهام ۱۰ درصد بالاتر از این محدوده متعادل شود و جو هیجانی بازار سهام از بین برود.

این کارشناس در رابطه با بورس فردا گفت: بورس فردا روند نزولی خواهد داشت اما احتمالا صف‌های فروش بازار سهام جمع ‌شود و فشار فروش از هفته آینده کاهش پیدا کند.

این کارشناس در ادامه گفت: سهم‌ها اصلاح زیادی داشتند و افت قیمت دلار هم تاثیر زیادی بر ریزش بیشتر شاخص داشت. اما بعید است که قیمت دلار به زیر ۲۰ هزار تومان برسد. از طرفی سهم‌های بازار سهام با دلار زیر ۲۰ هزار تومان معامله می‌شود و به همین دلیل ریزش بورس بیش از این منطقی نیست.

این کارشناس با اشاره به گروه‌ فلزات و پالایشی گفت: بیشتر سهم‌های بازار سهام اصلاح زیادی داشتند اما سهم‌های دلارمحور مانند گروه‌های پالایشی و فلزات اصلاح زیادی کردند و احتمالا در کف قیمتی خود هستند.

آیا وقت خرید سهام دلاری است؟

آیا وقت خرید سهام دلاری است؟
آیا وقت خرید سهام دلاری است؟

 آیا در صورت تداوم افت دلار باز‌هم شاهد ریزش یک دست سهام صنایع در بازار سهام خواهیم بود؟

هر چند با توجه به احتمال کسری بودجه ۱۴۰۰،‌ تحریم و به طور کلی شرایط نامساعد اقتصادی نرخ دلاری کمتر از ۲۰ هزار تومان از سوی برخی از صاحب‌نظران اقتصادی پیش‌بینی نمی‌شود اما با در نظر گرفتن سناریوی افت این نرخ،‌ سقوط مجدد شاخص‌های سهام همانند چند وقت اخیر دور از انتظار نیست. با این حال ارزیابی تحلیلگران از نوسان (در محدوده ۲۱ و ۲۲ هزار تومانی) دلار و میزان اثرگذاری آن در عملکرد شرکت‌ها حاکی از ارزندگی صنایع و شرکت‌های بورسی در شرایط فعلی دارد.

با اینکه کره جنوبی پس از توقیف نفتکش در آب‌های خلیج‌فارس، یک واحد از نیروهای نظامی را به منطقه فرستاده بود دیروز به طور رسمی اعلام کرد که نیروی نظامی این کشور از تنگه هرمز خارج شده است. این اتفاق در جای خود می‌‌تواند در کنار کاهش ریسک منطقه به کاهش مجدد دلار نیز منجر شود که یقینا واکنش صنایع دلاری را به همراه خواهد داشت.
بورس پس از کف‌سازی باز‌می‌گردد

پشوتن مشهوری‌نژاد، کارشناس بازار سرمایه می گوید:‌ قیمت سهام شرکت‌‌ها در کلیت بازار سهام با در نظر گرفتن محدوده فعلی دلار (۲۱ و ۲۲ هزار تومان) ارزنده است. اکنون نباید روند دلار را ریزشی عنوان کرد بلکه بیشتر موضوع درجا زدن و نوسان مطرح است بنابراین با چنین موضوعی، فرض دلار در محدوده‌‌هایی خیلی کمتر از ارقام فعلی به هیچ‌ عنوان واقعیت نخواهد داشت.

با این حال روند نزولی فعلی و فروش سهام در بورس به دلیل تغییرات نرخ دلار نیست بلکه عمده دلیل عرضه‌های سنگین خستگی سرمایه‌گذاران از وضعیت فعلی بازار سهام است.

با توجه به داده‌‌های اقتصادی کاهش نرخ دلار کمتر از ۲۰ هزار تومان امکان پذیر نیست و در همین حال پیش‌بینی می‌شود که این نرخ برای حداقل یک‌سال در ارقامی همانند ۲۵ هزار تومانی باقی خواهد ماند. به دلایلی همچون خوشبینی از انتخابات آمریکا دلار افت کرد و در صورت مهار کرونا و شروع مجدد سفر دلار یقینا افزایشی می‌شود.

در حال حاضر نیز سقوط شاخص‌‌های بورسی به دلیل افت دلار نیست بلکه موج آخری است که سهامداران کلافه از ریزش‌‌ها به قصد خروج اقدام به فروش سهام می‌کنند. بازار نیز پس از مدتی با کف‌سازی مجدد در روند صعودی قرار خواهد گرفت.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: الهام خلیلی خو