یکشنبه, ۲۷ مهر ۱۳۹۹ ۰۹:۱۴
سکه از دلار تبعیت می کند

پیش بینی روند دلار و سکه در هفته پایانی مهر

سکه از دلار تبعیت می کند
تحلیلگران پیش‌بینی‌های متفاوتی درباره آینده بازار ارز و سکه در هفته‌جاری وجود دارد.

به گزارش تیتربرتر؛ در آخرین روز هفته، دلار به کانال ۳۲ هزار تومانی وارد شد و سکه امامی در کانال ۱۶ میلیون تومانی پیشروی کرد. روز پنج‌شنبه، دلار ۳۵۰ تومان افزایش یافت و به بهای ۳۲ هزار و ۱۰۰ تومان رسید. با این افزایش، میزان بازدهی دلار طی یک هفته به بالای ۸درصد رسید.

سکه هم با قرار گرفتن روی عدد ۱۶ میلیون و ۳۸۰ هزار تومانی در انتهای هفته، بازدهی ۱۱ درصدی را ثبت کرد. بازدهی زیاد سکه و دلار در هفته گذشته، نگاه‌ها را به روند این دو دارایی ارزشمند در هفته‌جاری خیره کرده است؛ خصوصا آنکه در همین بازه زمانی، بازار سهام جذابیت خاصی از خود نشان نداد و شاخص کل بورس کمی بیش از یک درصد رشد کرد.

پیش‌بینی آینده بازار ارز و سکه در هفته جاری

پیش‌بینی آینده بازار ارز و سکه در هفته جاری
پیش‌بینی آینده بازار ارز و سکه در هفته جاری

پیش‌بینی‌های متفاوتی درباره آینده بازار ارز و سکه در هفته‌جاری وجود دارد.

به گزارش دنیای اقتصاد، عده‌ای باور دارند، بازار به روال هفته‌های قبل به افزایش خود ادامه خواهد داد، این در حالی است که گروه دیگری اعتقاد دارند، بازارساز در هفته‌جاری به رینگ ارزی خواهد آمد و با عرضه خود قیمت‌ها را در مسیر نزولی قرار خواهد داد. اگر روند قیمت دلار تغییر کند، به احتمال سکه نیز مسیر کاهشی را در پیش خواهد گرفت و در این بین، سهم افت سکه‌های کوچک‌تر مانند نیم سکه و ربع سکه بیشتر خواهد شد. این دو فلز گرانبها حباب زیادی را طی هفته‌های اخیر به‌دست آورده‌اند. ربع سکه در هفته‌ای که گذشت، بیش از ۱۷ درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند و نیم سکه هم بالای ۱۲ درصد افزایش یافت.

چنین افزایش‌هایی هماهنگی با روند قیمت دلار و اونس طلا نداشت و همین عامل به حباب نیم سکه و ربع سکه اضافه کرد. در چنین شرایطی می‌توان گفت، معامله‌گران نیم سکه و ربع سکه روی قیمت‌های بالاتری برای دلار و اونس طلا حساب باز کرده‌اند و در صورتی که برخلاف انتظار آنها، به‌عنوان مثال، دلار کاهشی شود، احتمال ریزش بیشتری برای دو سکه کوچک‌تر بازار وجود دارد.

در‌حالی‌که برخی از معامله‌گران عنوان می‌کنند با ورود بازارساز جهت قیمت دلار در هفته‌جاری کاهشی خواهد شد و به تبع آن سایر بازار‌ها هم در جهت نزولی حرکت خواهند کرد، گروهی از معامله‌گران باور دارند، دلیل خاصی برای افت قیمت وجود ندارد. این گروه اعتقاد دارند، تا زمانی که ریسک انتخابات آمریکا در مقابل معامله‌گران بازار است، می‌توان با استفاده از جوسازی‌های خبری قیمت‌ها را به سوی اعداد بالاتر جا‌به‌جا کرد.

دلارها را بفروشیم؟

دلارها را بفروشیم؟
دلارها را بفروشیم؟

عده زیادی در هفته‌های اخیر اقدام به خرید دلار کرده‌اند. گروهی هم از اوایل تابستان خرید‌های خود را شروع کردند. بسیاری از این افراد به احتمال زیاد در یک نقطه تصمیم می‌گیرند، بخشی از خرید‌های ارزی خود را به فروش برسانند و کسب سود کنند.

گروهی از فعالان اعتقاد دارند، بهترین زمان برای این گروه برای فروش دلار، قبل از انتخابات آمریکا خواهد بود. در واقع از آن جایی که ریسک انتخاب جو بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور بعدی آمریکا وجود دارد، ممکن است برخی از معامله‌گران ارزی ریسک نکرده و بخشی از ارز‌های خریداری شده را قبل از اعلام نتایج انتخابات آمریکا به فروش برسانند.

با این حال، اتفاقات جدید می‌تواند نظر این گروه را هم تغییر دهد. به‌عنوان مثال، اگر این دسته از معامله‌گران احساس کنند که شانس پیروزی ترامپ بالاتر رفته است یا اینکه قرار نیست با حضور بایدن گشایش خاصی برای ایران رخ دهد، باز هم ممکن است تصمیم به نگهداری ارز‌های خریداری شده کنند.

عبور دلار از مرز مقاومتی 32 هزار تومان

عبور دلار از مرز مقاومتی 30 هزار تومان
عبور دلار از مرز مقاومتی 32 هزار تومان

بنابر نوشته دنیای اقتصاد؛ یکی از عواملی که افزایشی‌های بازار را به رشد بیشتر قیمت امیدوار کرده است، عبور دلار از مرز مقاومتی مهم ۳۰ هزار تومانی بود. این ارز درآخرین روز هفته توانست مقاومت ۳۲ هزار تومانی را هم از پیش رو بردارد. شکست سطوح مقاومتی، خریداران فنی را به رشد بیشتر قیمت امیدوار کرده است و به احتمال زیاد، آن‌ها در ابتدای هفته به‌صورت پله‌ای خرید‌های خود را بالا می‌برند. با این حال، گروهی از فعالان باور دارند، بازارساز هم در این نقاط انگیزه بالاتری برای فروش ارز دارد.

به گفته آنها، بالای مرز ۳۰ هزار تومانی مکانی است که بازارساز می‌تواند با عرضه ارز کمتر زمینه تغییر جهت قیمت‌ها را فراهم کند. در کنار این، پایین بردن دلار در زمانی که نوسان گیران بر طبل افزایش قیمت می‌کوبند، می‌تواند عده زیادی را متضرر کند و دلار‌های بالا خرید را روی دستشان بگذارد. این اتفاق می‌تواند موجب شود که در آینده کوتاه حداقل بازار از افزایش نوسان تا حدی در امان باشد.

مطالب مرتبط:

با این حال، باید دید بازارساز در هفته‌جاری تصمیم می‌گیرد که مداخله شدیدتری در بازار کند یا این مداخله را به هفته‌های بعد موکول خواهد کرد. هفته گذشته بازارساز عرضه اسکناس در بازار متشکل را کلید زد و چندان مورد استقبال خریداران قرار نگرفت. باید دید در هفته‌جاری به تقاضای حواله‌ای به چه شکل پاسخ داده خواهد شد.

افزایش حباب قیمت سکه

افزایش حباب قیمت سکه
افزایش حباب قیمت سکه

سکه تمام بهار آزادی در حالی نزدیک به ۱۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در انتهای هفته گذشته معامله شد که ارزش ذاتی آن دو کانال پایین‌تر قرار دارد. ارزش ذاتی سکه روز پنج‌شنبه حدود ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بود. اختلاف ۲ میلیون تومانی سکه بازار با ارزش ذاتی آن نشان می‌دهد که قیمت این فلز گرانبها از تعادل خارج شده است.

بازگشت سکه به حالت تعادل در شرایطی رخ می‌دهد که ارزش اونس طلا یا دلار در بازار داخلی رشد زیادی را تجربه کند. حالت دیگر این است که قیمت سکه در مسیر کاهشی قرار بگیرد. حباب سکه نشان می‌دهد که ارزش فعلی آن در بازار تا حد زیادی از سوی متغیر‌های بنیادی حمایت نمی‌شود.

سکه در هفته‌های اخیر نسبت به سایر دارایی‌ها رشد زیادتری را تجربه کرده است و همین مساله موجب شده است که تمایل سرمایه گذاران برای ورود به این بازار بیشتر شود. با توجه به پایین بودن قیمت ربع‌سکه نسبت به سایر انواع سکه، مردم عادی هم بیشتر ترجیح می‌دهند که اقدام به خرید این سکه کوچک کنند و همین موضوع موجب شده است که ربع سکه صدرنشین هفتگی بازدهی بازار‌های داخلی شود.

ریسک خرید سکه بیشتر است یا دلار؟

ریسک خرید سکه بیشتر است یا دلار؟
ریسک خرید سکه بیشتر است یا دلار؟

سکه در طول هفته گذشته در دنیای وهم و خیال پیشروی بیشتری کرد تا معادلات بیش از پیش پیچیده شود، اما در این هفته پیش‌بینی روند قیمت سکه مشکل است. اگر قیمت دلار در هفته جاری، رنگ و بوی کاهشی داشت، قیمت سکه نیز می‌تواند شروع به تخلیه حباب کند.

بنابر گزارش اقتصاد نیوز، وقتی در جاده‌ای مه‌آلود پیش می‌روید، هر آن ممکن است مانعی بر سر راه قرار گیرد و شما با تاخیر این مانع را ببینید. اگر سرعت عمل در واکنش شما به اندازه کافی نباشد، امکان بروز حادثه نیز زیاد است.

به نظر می‌آید بازار سکه در ایران درگیر چنین وضعی شده است. دلار ۳۲ هزار تومانی و اونس ۱۹۰۰ دلاری، همچین وضعی را برای سکه‌بازان به وجود آورده است.

در این قیمت‌ها، بهای ذاتی سکه بیشتر از ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان نمی‌ارزد. اما در روز پنج‌شنبه، سکه در بازار ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان داد و ستد می‌شد. این اختلاف، همان غباری است که روی قیمت سکه نشسته و بر قطر آن نیز در هفته گذشته افزوده شده است.

با توجه به اینکه سکه به متغیر‌های ذاتی کم‌توجه است، پیش‌بینی روند قیمت سکه در هفته جاری نیز مشکل است. در قیمت سکه یک مسئله پررنگ است، بهای سکه فعلا توجهی به روند بازار جهانی ندارد و تنها با عقربه دلار در بازار تهران حرکت می‌کند. پس اگر قیمت دلار در هفته جاری، رنگ و بوی کاهشی داشت، قیمت سکه نیز می‌تواند شروع به تخلیه حباب کند.

اما یک نکته وجود دارد، فرضا اگر انتظارات در بازار ارز معکوس شود و قیمت ارز شروع به کاهش کند و قیمت دلار به زیر ۳۰ هزار تومان برسد، خریداران دلار و سکه چه تاثیری می‌پذیرند؟ افت قیمت دلار به زیر ۳۲ هزار تومان، موجب ضرر ۶ درصدی به خریداران دلار در قیمت‌های فعلی می‌شود. اما در مورد سکه چطور باید محاسبه کرد؟

اگر حباب سکه در همین محدوده ۲ میلیون تومانی حفظ شود، طبعا ضرر خریداران سکه مانند دلار خواهد بود، اما هنگامی که انتظارات رنگ عوض کند، حباب سکه نیز احتمالا کوچکتر می‌شود.

در چنین حالتی، دیگر ریسک خرید سکه و دلار یکسان نخواهد بود. مثلا اگر قیمت دلار به زیر ۳۰ هزار تومان برسد و حباب سکه نیز تا یک میلیون تومان کاهش یابد، بهای سکه به ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افول می‌کند، در این حالت ضرر خریداران فعلی سکه معادل ۱۲.۷ درصد خواهد بود. یعنی ریسک سکه ۲ برابر دلار می‌شود. مگر اینکه بهای اونس جهانی به داد سکه‌بازان برسد تا ضرر آن‌ها تخفیف یابد.

البته برخی معتقدند که قیمت دلار در شرایط حاضر واقعی نیست. از نظر آنها، به دلیل خرید و فروش راحت‌تر سکه و دسترسی آسان‌تر به آن، آنچه که دارای حباب است، قیمت دلار است.

در واقع بهای اسمی دلار دچار حباب منفی است و سکه، قیمت واقعی دلار را منعکس می‌کند. البته دلایل بیشتری وجود دارد که نشان دهد دلار از قیمت تعادلی فاصله گرفته و تنها انتظارات منفی نرخ‌های فعلی را توضیح می‌دهد.

تجربه نشان داده که حباب سکه در میان مدت به سمت صفر میل می‌کند؛ این یعنی یا قیمت دلار خود را به قیمت انتظاری سکه‌بازان نزدیک می‌کند، یا اینکه انتظارات منفی از بین می‌رود و در نتیجه، سکه خود را به قیمت اسمی دلار نزدیک خواهد کرد.

به زبان ساده، اگر انتظارات منفی پابرجا باشد سکه‌بازان پیروز میدان خواهند شد، چرا که با خوانش قیمت آینده دلار، از دارایی خود حفاظت کرده‌اند، اما در حالت معکوس آن‌ها باید در انتظار ضرر سنگین نسبت به دلار باشند، چرا که حباب در زمان ریزش انتظارات، قطر محدودی خواهد داشت و حتی می‌تواند با فشار فروش به صفر نیز برسد.

پس خریداران سکه در بهای ۱۶ میلیون تومان، ریسک ریزش سنگین سکه در حالت افول انتظارات را به جان خریده‌اند.

گردآورنده: الهام خلیلی خو

آنچه دیگران می خوانند: