یکشنبه, ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ ۱۳:۰۸

تغییرات جدید در زمان بازپرداخت وام ودیعه مستاجران

تغییرات جدید در زمان بازپرداخت وام ودیعه مستاجران
جزئیات جدید وام ودیعه مسکن با هدف کمک بیشتر به قشر مستأجر توسط بانک مرکزی اعلام شد.

به گزارش تیتربرتر؛ پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران یکی از برنامه های حمایتی دولت در شرایط کرونایی از خانواده های کم درآمد و آسیب دیده از کرونا است.

بازار رهن و اجاره مسکن در ۳ ماهه نخست امسال با افزایش لجام گسیخته و تفاوتی فاحش در افزایش نرخ‌ها نسبت به بهار سال‌های گذشته و زمان جابجایی مستاجران مواجه شده است؛ افزایش قیمت شدید که سبب شد فشار سنگینی به اکثر خانوارهای مستأجر شهری به خصوص در کلانشهرها وارد آید.

بر همین اساس یکی از مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا، اعطای تسهیلات به مستأجران بود؛ نخستین طرحی که ارائه شد، اعطای این تسهیلات تا سقف ۲۰ هزار میلیارد تومان از محل ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات ضد کرونایی به مستأجران به عنوان وام ودیعه مسکن بود. در این طرح قرار شد به متقاضیان تهرانی این تسهیلات ۵۰ میلیون تومان، کلانشهریها ۳۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۱۵ میلیون تومان با نرخ سود ۱۳ درصد اعطا شود.

شرایط وام ودیعه مسکن مستاجران

شرایط وام ودیعه مسکن مستاجران
شرایط وام ودیعه مسکن مستاجران

دولت طی هفته‌های اخیر از  طرح تسهیلات 50 میلیون تومانی برای مستاجران با اعتبار 20 هزار میلیارد تومانی رونمایی کرد که بر اساس آن تسهیلات کمک ودیعه با نرخ سود 13 درصد در شهرهای بزرگ برای واحدهای زیر 70 متر و در شهرهای کوچک زیر 100 متر در نظر گرفته شده که به تسهیلات 30،15 و 50 میلیونی تبدیل می‌شود.

گروه های مشمول دریافت تسهیلات موضوع این مصوبه شامل کارگران و حقوق بگیران ثابت،(با اولویت ازدواج های جدید و خانواده های 5 نفره و بیشتر)، مشمولین تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی( ره )، سازمان بهزیستی کشور و زنان سرپرست خانوار هستند که در این زمینه وثایق لازم برای اخذ وام متعاقبا از طریق سامانه طرح اقدام ملی اعلام می شود.

طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، مستأجرانی که قراردادهای خود را بدون کد رهگیری تمدید کرده اند نمی توانند از وام ودیعه مسکن استفاده کنند.

افراد متقاضی نیز می‌بایست فرم ج آنها سیز باشد یعنی از تسهیلات مسکنی دولت در سال‌های گذشته استفاده نکرده و از سال ۸۴ به بعد مالک هیچ واحد مسکونی نبوده باشند؛ خانوارهای ۵ نفره به بالا، سرپرستان خانوار و تحت پوشش نهادهای حمایتی (بهزیستی و کمیته امداد) در اولویت دریافت این تسهیلات هستند و قرار است از ۲۰ مرداد متقاضیان مشمول به بانک‌های عامل که به گفته محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، ۱۹ نهاد پولی (بانک و مؤسسه اعتباری) هستند، معرفی شود.

بازپرداخت تسهیلات ودیعه مسکن ۳ ساله شد

بازپرداخت تسهیلات ودیعه مسکن ۳ ساله شد
بازپرداخت تسهیلات ودیعه مسکن ۳ ساله شد

رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: تسهیلات کمکی به مستأجرین تحت عنوان تسهیلات مرابحه خرید کالا وخدمات به محض اعلام مشخصات اشخاص واجد شرایط از سوی وزارت راه وشهرسازی، آغاز خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ عبدالناصر همتی با اعلام این خبر تاکید کرد: این وام بسته به طبقه بندی شهرها 15،30و50 میلیون  تومانی بوده و به دو روش قابل پرداخت خواهد بود.

گیرندگان وام (مستأجرین)هم میتوانند یکساله این تسهیلات را بگیرند و صرفا سود آن را ماهانه بپردازند ودرپایان سال اصل آن را پرداخت کنند یا می توانند وام را 3ساله دریافت و درمدت 36ماه اصل وفرع وام را به بانک بپردازند.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد دراین وام موجرین نقشی نخواهند داشت و کسی که وام را دریافت می کند با بانک طرف خواهد بود وبه تصمیم خود از وام دریافتی استفاده خواهد کرد.قبلا هم گفتم این وام صرفا کمکی است به مستاجرین برای ودیعه و لذا  به هیچوجه وام ودیعه نیست.

همتی تاکید کرد: اعتبار تخصیصی برای این وام نیز کلاً 20هزار میلیارد تومان هست.

پرداخت وام ودیعه مسکن توسط ۱۹ بانک و موسسه اعتباری

معاون وززیر راه و شهرسازی از پرداخت وام ودیعه مسکن به مستأجران توسط ۱۹ بانک و موسسه اعتباری خبر داد.

محمود محمودزاده با یادآوری ثبت نام 2.2 میلیون نفر برای دریافت وام ودیعه مسکن، اظهار کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته قبل از 20 مرداد (دوشنبه هفته آینده) اسامی واجدان شرایط و مستاجران نیازمند حمایت‌های دولتی برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن به بانک‌های عامل معرفی می شوند.

وی افزود: برای پرداخت وام ودیعه مسکن 19 بانک و موسسه اعتباری توسط بانک مرکزی معرفی شدند که به زودی سهمیه هر بانک به تفکیک استان و شعبه مشخص می‌شود.

وی تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی افراد واجد شرایط را به بانک های معرفی شده از سوی بانک مرکزی معرفی می‌کند تا واجدان شرایط در کمترین زمان ممکن تسهیلات را دریافت کنند.

مهمترین تغییرات وام ودیعه مسکن

مهمترین تغییرات وام ودیعه مسکن
مهمترین تغییرات وام ودیعه مسکن

حال محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در گفت وگویی اعلام کرده که یکی از پیشنهادات وزارت راه و شهرسازی به بانک مرکزی، در اختیار مستأجر قرار دادن اصل و سود تسهیلات مذکور است؛ حال آنکه پیشتر قرار بود اصل وام به موجر داده شود و مستأجر فقط اقساط آن را یک سال پرداخت کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتگوی تازه خود گفته است: در طرح پیشنهادی جدید، اقساط وام ۵۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن از ۱۲ ماه به ۳۰ ماه (دو سال و نیم) افزایش یافته است. البته وی توضیح نداده که در این پیشنهاد تازه، نرخ سود چند درصد خواهد بود؛ ۱۳ درصد قبل یا ۱۸ درصد.

بسیاری از مستأجران این نگرانی را مطرح می‌کنند که آنها با توجه به این وامِ کمکی، خانه‌ای را اجاره می‌کنند ولی اگر قرار باشد بعد از یک سال، کل مبلغ وام به بانک بازگردانده شود آنها برای اجاره جدید در سال بعد از آن مشکل خواهند داشت. با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی، قطعاً مستأجران نمی‌توانند در طول یک سال، هم اجاره بپردازند، هم قسط سود وام را بدهند و هم بتوانند برای اجاره سال بعد پولی را پس‌انداز کنند.

محمودزاده درباره این موضوع گفته است: برای رفع این نگرانی مستأجران، تلاش این است که طرح پرداخت وام اجاره حداقل به مدت ۳ سال اجرا شود یعنی مستأجر تا ۳ سال بتواند از این وام برای اجاره استفاده کند.

محمودزاده گفته که در حال حاضر وام ودیعه مسکن به آندسته از مستاجرانی پرداخت می‌شود که تاریخ امضای اجاره نامه شأن بعد از ۴ مردادماه باشد که با این حساب بسیاری از مستأجران علیرغم دارا بودن شرایطی که پیشتر اعلام شده بود، از شمول دریافت این وام حذف خواهند شد.

گردآورنده: مریم رستمی