سه شنبه, ۳۱ تیر ۱۳۹۹ ۱۸:۵۹

جزئیات جدید از وام 6 میلیونی رانندگان!

جزئیات جدید از وام 6 میلیونی رانندگان!
مدیرکل مسافری سازمان راهداری گفت: با وجود آنکه بانک مرکزی منابع وام کرونایی را به بانک‌ها داده، اما بانک‌های عامل از پرداخت این تسهیلات خودداری می‌کنند.

به گزارش تیتربرتر؛ داریوش باقرجوان،درباره اعطای تسهیلات کرونایی به بخش حمل و نقل جاده‌ای مسافر اظهار داشت: بر اساس روالی که تعریف شد، مشمولان دریافت این تسهیلات به چند گروه تقسیم شدند؛ یکی رانندگان خودمالک بودند؛ گروه دیگر، رانندگانی بودند که برای مالکان اتوبوس و سایر وسایل نقلیه عمومی جاده‌ای کار می‌کنند و دیگری هم شرکت‌های حمل و نقل و تعاونی‌های مسافری بودند.

جزئیات پرداخت وام 6 میلیونی رانندگان

جزئیات پرداخت وام 6 میلیونی رانندگان
جزئیات پرداخت وام 6 میلیونی رانندگان

 

وی افزود: شرکت‌های حمل و نقل مسافری به ازای تعداد کارکنان این شرکت‌ها که برای آنها حق بیمه واریز می‌شود، می‌توانند به ازای هر نیرو، ۱۲ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.

مدیرکل حمل و نقل مسافری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در خصوص رانندگان اتوبوس و دیگر وسایل نقلیه مسافری عمومی بین شهری تصریح کرد: این افراد، ۱۳ هزار و ۱۵۱ نفر بودند که به هر راننده، ۶ میلیون تومان تسهیلات اعطا می‌شود که تضامینی که برای این ۶ میلیون تومان در نظر گرفته شده، چک و سفته بوده است.

وی ادامه داد: همه این رانندگان در سامانه کارا وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کرده‌اند و قرار بود بیش از تضامین مذکور (چک و سفته) بانک‌ها ضمانت دیگری از رانندگان تقاضا نکنند.

باقرجوان یادآور شد: منابع اعتباری را هم دولت تأمین کرده و در اختیار بانک‌های عامل گذاشته است؛ اما مشکلی وجود دارد؛ بانک‌ها به رانندگان گفته‌اند که باید سند اتوبوس به نام آنها باشد؛ این در حالی است که راننده‌ها ممکن است یک فرد حقوق بگیر باشند و برای مالک اتوبوس کار کنند؛ ولی بانک می‌گوید اگر سند خودرو به نام او نیست، وام ۶ میلیونی به راننده تعلق نمی‌گیرد و تسهیلات به آنها داده نمی‌شود اگرچه این مشکل از سوی همه بانک‌های عامل اعطای تسهیلات کرونایی بروز نکرده، اما در عمل بانک‌هایی هم که این تسهیلات را اعطا کرده‌اند، بسیار کم هستند.

چند درصد رانندگان وام کرونا دریافت کردند؟

به گفته مدیرکل حمل و نقل مسافری سازمان راهداری، تا کنون ۲ تا ۳ هزار نفر از ۱۱۳ هزار و ۱۵۱ راننده مشمول این تسهیلات، توانسته‌اند وام ۶ میلیونی بگیرند.

وی درباره پیگیری‌های سازمان راهداری برای رفع این معضل بیان داشت: مجری طرح اعطای تسهیلات کرونایی به کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع این ویروس، وزارت رفاه است خط اعتباری هم در اختیار این وزارت خانه قرار گرفته است. وزارت کار برای اجرای این طرح، سامانه کارا را راه اندازی کرده و ما نیز در سازمان راهداری به این سامانه دسترسی داریم ولی راهبر این سامانه وزارت کار است و پیگیری پرداخت‌های بانکی نیز با همین وزارت خانه است.

دلیل تاخیر پرداخت وام 6 میلیونی 

باقرجوان افزود: عبدالهاشم حسن نیا رئیس سازمان راهداری و معاون وزیر راه، مکاتباتی برای پیگیری تسهیلات کرونایی ۶ میلیون تومانی رانندگان اتوبوس با عیسی منصوری معاون توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی داشت؛ مکاتباتی هم شخص وزیر راه و شهرسازی با معاون اول رئیس جمهور در دست اقدام دارد تا این گره باز شود رانندگان اتوبوس با توجه به اینکه با کاهش ۵۱ درصدی مسافر مواجه شده‌اند، به شدت به این تسهیلات نیاز دارند و دچار مشکل هستند؛ صحیح نیست بانک‌ها این‌طور رانندگان اتوبوس را اذیت کنند. پرداخت این تسهیلات تا ۳ ماه آینده که دیگر دردی از آنها درمان نمی‌کند؛ رانندگان اتوبوس در حال حاضر به این ۶ میلیون تومان نیاز دارند.

وی درباره علت سخت‌گیری بانک‌های عامل اعطای تسهیلات کرونایی، آن هم در حالی که تأمین اعتبار آن از محل صندوق توسعه ملی بوده و بانک هیچ نقشی در تأمین این اعتبار نداشته، گفت: بانک‌ها نباید خارج از بخشنامه‌های وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و ستاد ملی مبارزه با کرونا اقدام کنند؛ خط اعتباری ایجاد شده است و بانک حق ندارد بگوید آن را پرداخت نمی‌کنم؛ به خصوص که ستاد ملی مبارزه با کرونا برای اعطای تسهیلات ۶ میلیون تومانی، تضامین ساده‌ای در نظر گرفته تا به سرعت به رانندگان اتوبوس اعطا شود؛ این بانک‌ها هستند که از بخشنامه‌های صادره از نهادهای بالادستی، برداشت نامتعارف خود را ارائه می‌کنند.

این مقام مسئول در سازمان راهداری افزود: رانندگانی که بر روی اتوبوس‌های دیگران فعالیت می‌کنند، بیش از همه از کرونا متضرر شده‌اند؛ آن وقت بانک‌ها بیشترین سخت‌گیری را نسبت به این افراد اعمال می‌کنند. وزارت کار و بانک مرکزی هم باید پیگیری کنند تا این وام‌ها به سرعت پرداخت شود.

آخرین اخبار از پرداخت وام به رانندگان اسنپ و تپسی

آخرین اخبار از پرداخت وام به رانندگان اسنپ و تپسی
آخرین اخبار از پرداخت وام به رانندگان اسنپ و تپسی

 

علی قاضی معاون عملیات اسنپ اعلام کرد که این شرکت تاکسی اینترنتی برای حمایت مالی از کاربران راننده خود، دو دسته وام بدون بهره اختصاص داده است.

وی افزود: دسته نخست، وام ۲۰ میلیون ریالی است که برای کمک به معیشت کاربران تمام وقت اسنپ، در نظر گرفته شده است.

این مقام مسئول ادامه داد: در دسته دوم، وام ۵۰ میلیون ریالی به کاربران راننده‌ مبتلا به کرونا تعلق می‌گیرد؛ این مدت بیش از ۱۵۰۰ نفر از کاربر راننده این شرکت تاکسی اینترنتی‌، وام خود را دریافت کرده‌اند.

وی گفت: مجموعه در تلاش است تا با ارائه راهکارهایی مانند استفاده از ظرفیت دفاتر شرکت اسنپ در شهرهای مختلف، البته با رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی، روند تکمیل مدارک را سرعت ببخشد. در نهایت پنج هزار راننده از این تسهیلات بهره‌مند می‌شوند.

قاضی افزود: با توجه به اینکه هدف اولیه اسنپ از اختصاص این وام‌ها، حمایت مالی از کاربران راننده بوده، تلاش کرده است که بهترین سیستم وام‌دهی را در نظر بگیرد. خوشبختانه با همکاری و توافق بانک توانسته‌ایم، وام بدون بهره با اقساط طولانی مدت را برای کاربران فراهم کنیم، تا این حمایت به بهترین شکل صورت گیرد.

معاون عملیات اسنپ گفت: بازپرداخت مبلغ وام ۲۰ میلیون ریالی در ۹ قسط و وام ۵۰ میلیون ریالی در ۲۰ قسط، در نظر گرفته شده است تا کاربران بتوانند با آسودگی این وام‌ها را دریافت کنند.

معاون عملیات اسنپ: بیش از ۱۵۰۰ نفر از کاربران راننده‌، وام خود را دریافت کرده‌اند؛ مجموعه در تلاش است تا با ارائه راهکارهایی مانند استفاده از ظرفیت دفاتر شرکت اسنپ در شهرهای مختلف روند تکمیل مدارک را سرعت ببخشد تا بتواند این حمایت مالی را در اختیار کاربران بیشتری قرار دهد؛ در نهایت پنج هزار راننده از این تسهیلات بهره‌مند می‌شوند

بیشتربخوانید: افزایش غیرقانونی کرایه‌ها در پی گرانی بنزین

تپسی: ۲۵۰۰ نفر را به بنیاد علوی معرفی کرده‌ایم

همچنین روابط عمومی تپسی پاسخ داد که تاکنون حدود دو هزار و ۵۰۰ نفر از سفیران این شرکت تاکسی اینترنتی برای دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه به بنیاد علوی معرفی شده‌اند.

این پاسخ می‌افزاید: حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات به بخشی از این سفیران پرداخت شده است. همچنین در روزهای آینده، بقیه آنها نیز تسهیلات خود را دریافت می‌کنند.

در ادامه توضیح این شرکت تاکسی اینترنتی آمده است که طبق توافق صورت گرفته با بنیاد علوی، ده میلیارد تومان بودجه برای ارائه تسهیلات به سفیران در نظر گرفته شده است.

بر اساس این توضیح مبلغ تسهیلات پنج میلیون تومان است که به صورت قرض‌الحسنه با بازپرداخت ۲۴ ماهه به رانندگان فعال تپسی در سراسر کشور از طریق بانک سینا پرداخت می‌شود.

روابط عمومی این شرکت تاکسی اینترنتی می‌افزاید: پیش از این نیز تپسی برای حمایت مالی از سفیران، به رانندگانی که درآمد آنها در اسفند ماه نسبت به سه ماه قبل از آن، حداقل ۵۰ درصد کاهش یافته بود، دو میلیون تومان تسهیلات اختصاص داد.

در ادامه اعلام شده است که مجموع این تسهیلات، ۲۰۰ میلیون تومان بوده که با کمک موسسه نیکوکاری مهربانه و جمعی از فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، در قالب کمپینی با عنوان «کنارهمیم» پرداخت شده است.

در بخش دیگری از این شرکت تاکسی اینترنتی پاسخ آمده است: علاوه بر این، تپسی با توجه به کاهش درآمد سفیران و مشکلات معیشتی آنها، تلاش کرد تا موافقت دولت را برای افزایش میزان سهمیه بنزین رانندگان تاکسی‌های اینترنتی جلب کند.

تپسی می‌افزاید: پس از انجام مذاکرات و پیگیری‌های انجام شده با کارگروه سوخت و حمایت وزارت کشور، میزان سهمیه بنزین آنها ۲۵ درصد افزایش یافت. به این ترتیب سهمیه سوخت تاکسی‌های اینترنتی به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش، معادل ۸٫۷۵ لیتر خواهد بود که از دوره گذشته به این میزان پرداخت شده است.

روابط عمومی تپسی: این مجموعه برای حمایت مالی از سفیران، به رانندگانی که درآمد آنها در اسفند ماه نسبت به سه ماه قبل از آن، حداقل ۵۰ درصد کاهش یافته بود، دو میلیون تومان تسهیلات اختصاص داد؛ مجموع این تسهیلات، ۲۰۰ میلیون تومان بوده است

الفت‌نسب: بعید است تعللی صورت گیرد

رضا الفت‌نسب، عضو هیات‌مدیره اتحادیه و انجمن صنفی کسب و کارهای مجازی نیز در این مورد گفت: بخشی از تسهیلات به رانندگان دو شرکت تاکسی اینترنتی، با همکاری بنیاد علوی به آنها پرداخت شده است و از سوی دیگر خود شرکت‌ها نیز مبالغی را برای حمایت از سفیران خود در نظر گرفته‌اند.

به گفته وی، بسیار بعید است که شرکت‌ها، در پرداخت تسهیلاتی که اعلام کرده‌اند تعللی داشته باشند و بدون شک، پیگیر پرداخت آنها هستند.

عضو هیات‌مدیره اتحادیه کسب و کارهای مجازی، در پاسخ به این پرسش که آیا اتحادیه به عنوان تشکل بخش خصوصی می‌تواند پیگیر پراخت تسهیلات ستاد کرونا به رانندگان شرکت‌های تاکسی‌ اینترنتی باشد یا خیر، بیان کرد: این پیگیری حتما انجام شده است اما باید توجه داشت که منابع ستاد نیز محدود است.

الفت‌نسب در مورد موضوع بیمه رانندگان تاکسی‌های اینترنتی گفت: بیمه این افراد بر عهده خودشان و به صورت خویش‌فرماست چرا که آنها مانند رانندگان تحت نظر سازمان تاکسیرانی، تعهد خدمت در ساعت‌های مشخصی در طول روز را ندارند و بر اساس برنامه ثابتی کار نمی‌کنند.

گردآورنده: علی اکبر رضایی