پنج شنبه, ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ ۲۲:۱۷
از قطع شبکه الکوثر تا جنگ صداوسیما و دولت

ماجرای اتهام صدا و سیما به دولت چیست؟

از قطع شبکه الکوثر تا جنگ صداوسیما و دولت
در روزهای نزدیک به عید سعید فطر و روز قدس صدا و سیما اتهاماتی علیه دولت ایران وارد کرده است.

به گزارش تیتربرتر: سازمان صدا و سیما با نشانه گرفتن انگشت اتهام به سمت دولت قطع شدن شبکه الکوثر را دلیل کارشکنی دولت روحانی می داند و به این دلیل خوستار رفع این مشکل توسط دولت می باشد.در ادامه به جزئیات بیشتر ماجرای اتهام صدا و سیما به دولت میپردازیم.

 اتهام صدا و سیما به دولت 

 اتهام صدا و سیما به دولت 
 اتهام صدا و سیما به دولت 

صداوسیما این روزها که در آستانه روز قدس قرار داریم، با پیش کشیدن موضوع قطع شدن شبکه الکوثر از یوتل ست؛ این مساله را به دولت نسبت داده و خواستار پاسخگویی «مسببان قطع الکوثر» شده است.

صداوسیمایی‌ها می‌گویند، نبود همکاری در تامین منابع مالی باعث شده است که این رسانه نتواند بدهی‌های خود را پرداخت کند و در نتیجه یوتل ست فرستنده های الکوثر را قطع کرده است؛ اما در پی این ادعاها از سوی مدیران ارشد رسانه ملی، جزییات تخصیص صندوق توسعه ملی به این سازمان منتشر شد که علاوه بر اعلان رقم‌های قابل توجه، با این پیوست همراه بود که مسوولان صداوسیما در این سالها همراهی لازم را در زمینه حسابرسی چگونگی خرج کرد بودجه‌های ارزی تخصیص یافته، نداشته‌اند.

روز گذشته و در حالی که دو روز تا برپایی روز قدس باقی مانده است، معاونت برون مرزی سازمان صداوسیما نشستی خبری را به انگیزه رونمایی از یکی از مستندهای پرس تی وی برگزار کرد و پیمان جبلی - معاون برون مرزی سازمان صداوسیما - در این نشست که در دوران خاص کرونایی هم برای موضوعی فاقد اهمیت و اولویت ویژه برگزار شد (رونمایی از یک مستند تولیدشده)، با ابراز نگرانی از وضعیت شبکه های برون مرزی صداوسیما، بدون نام بردن از نهادی، در حقیقت انگشت اتهام خود را به سمت دولت نشانه رفت و عنوان کرد: سهل‌انگاران باید پاسخگو باشند. ما در سخت‌ترین شرایط و دوره‌های حیات رسانه ملی این جلسه را برگزار می‌کنیم. فشارهای روزافزون رقبا کنار سهل‌انگاری یا نداشتن درک صحیح در برخی از دستگاه‌های تصمیم‌گیر و فهم ناقص آن‌ها از ظرفیت رسانه بین‌المللی، باعث شده است شبکه‌های برون‌مرزی تحت فشار باشند.

جبلی در ادامه این صحبت‌ها، از الکوثر به عنوان یکی از برندهای معاونت برون مرزی نام برد که در آستانه روز قدس از روی ماهواره یوتل‌ست قطع می‌شود.

در ادامه این صحبت‌ها، معاون برون مرزی در مصاحبه‌ای بار مشکلات را به کمبود بودجه نسبت داد و اینگونه عنوان کرد که «مشکل اصلی کمبود بودجه و کمبود ارز نیست، ‌ چرا که دستگاه‌های مسئول اجرایی در فضای عمومی کشور و خارج از رسانه ملی، بودجه‌های بسیار کلان توزیع می‌کنند که شاید در جای خود لازم هم باشد اما مسأله و مشکل ما درک ناقص و فهم ناکافی از ضرورت‌های کار رسانه‌ای بین‌المللی و گاهی لجبازی و چه‌بسا تعمد و شاید سیاسی‌کاری و گروکشی است.»

«سیاسی کاری» و «گروکشی» عباراتی است که توسط معاون برون مرزی صداوسیما نسبت داده می شود و اتفاقا این پرسش را ایجاد می کند که آیا رسانه‌ای کردن خبر قطع آنتن شبکه‌ای که به همراه دیگر شبکه های برون مرزی در این سالها بارها و بارها به دلایل مختلف از ماهواره های جهانی حذف شده است، در آستانه روز قدس که در فرهنگ سیاسی - اعتقادی جمهوری اسلامی دارای اهمیت و درنتیجه حرمت ویژه ای است، دقیقا مصداق همین عبارات، یعنی گروگیری و سیاسی کاری نمی تواند باشد؟

ضمن آنکه وقتی ارقام ادعایی پرداخت شده از سوی دولت در سالهای گذشته، با این پیوست همراه می شود که مسوولان سازمان صداوسیما با نهادهای نظارتی در زمینه حسابرسی هزینه کرد ارقام ارزی اختصاص یافته در سال ۸۸ تا ۹۲ همکاری لازم را هم نداشته‌اند، می تواند فضای سوء تفاهمی و ابهامی پدید آورد.

مطالب مرتبط: صداوسیما اجازه داد جناب‌خان کنسرت بدهد

دلیل قطع شدن شبکه الکوثر

دلیل قطع شدن شبکه الکوثر
دلیل قطع شدن شبکه الکوثر

روابط عمومی سازمان صداوسیما اعلام کرد: شرکت ماهواره‌ای یوتل‌ست امروز پخش شبکه الکوثر را به بهانه بدهی‌های انباشته سازمان صداوسیما به این شرکت ارائه خدمات ماهواره‌ای قطع کرد.

پخش شبکه عربی زبان بین‌المللی الکوثر روی ماهواره یوتل‌ست امکان دسترسی مخاطبان در کشورهای عربی منطقه در غرب آسیا و شمال آفریقا را به برنامه‌های این شبکه فراهم می‌کرد.

الکوثر شبکه عربی زبان جمهوری اسلامی برای کشورهای عربی است که از سال ۱۳۸۴ تاکنون در حوزه ‌ترویج معارف و سبک زندگی اسلامی و در قالب یک شبکه عمومی فعالیت داشته و مورد توجه و اقبال مخاطبان خود در کشورهای عربی است.

این شبکه برنامه‌های متنوع برای مخاطبان منطقه‌ای خود پخش می‌کند و از محبوبیت قابل توجهی در بسیاری از کشورهای عربی برخوردار است.

الکوثر که از سابقه پخش چند دهه‌ای برخوردار است تا سال ۸۴ به‌عنوان شبکه سحر عربی فعالیت می‌کرد و از آن زمان، با افزایش برنامه‌ها و تبدیل آن به یک شبکه ۲۴ ساعته مستقل تحت عنوان «الکوثر» به فعالیت خود ادامه داد.

شبکه الکوثر به‌ویژه در کشورهای عراق، عربستان، لبنان، بحرین و نیز کشورهای شمال آفریقا مخاطبان فراوانی را جذب کرده است.

معاونت برون‌مرزی رسانه ملی مدت‌هاست هشدار داده انباشت بدهی ارزی به شرکت‌های ماهواره‌ای سایر شبکه‌های برون‌مرزی جمهوری اسلامی ایران را نیز در آستانه توقف پخش قرار داده است.

محمدحسین رنجبران، مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی پس از توقف پخش الکوثر روی یوتل‌ست اعلام کرد: یکی از مهم‌ترین شبکه‌های جبهه رسانه‌ای مقاومت در حالی قطع می‌شود که چند ماه است همه مراحل قانونی برای تخصیص بودجه ارزی طی شده و همه مخاطرات آن برای مسئولان اجرایی توضیح داده شده است.

گردآورنده: فرحان مرادی