چهارشنبه, ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ ۱۸:۳۲
جنجال تیم کشتی ایران در هند

بازار داغ حواشی کشتی ایران در آسیا

جنجال تیم کشتی ایران در هند
تصمیم و رفتار این فرنگی‌کار در‌حال‌حاضر شائبه‌های فراوانی درباره باخت مشکوک او بر سر زبان‌ها انداخته است. شایعاتی مثل باخت عمدی و مصلحتی برای جلوگیری از اتفاقی بدتر.

سرویس ورزشی تیتربرتر؛ رقابت‌های کشتی فرنگی ۲۰۲۰ قهرمانی آسیا، دیروز صبح در حالی در دهلی نو هندوستان آغاز شد که با ماجرای عجیب‌و‌غریبی برای تیم ملی ایران همراه بود؛ اتفاقی که باعث شد تا این تیم به حاشیه کشیده شود، شکست مشکوک بهروز هدایت، نماینده وزن ۸۷ کیلوگرم در مرحله نیمه‌نهایی بود. او در شرایطی با نتیجه ۷ بر صفر از فرنگی‌کار قرقیزستانی پیش بود که تنها در شش ثانیه مانده به پایان این مسابقه، به بهانه مصدومیت، یکباره با نشستن روی تشک، به داور اعلام کرد به دلیل احساس درد شدید از ناحیه زانوی پای راست نمی‌تواند به این مبارزه ادامه بدهد!

پس از این اتفاق تیم پزشکی مسابقات به روی تشک آمد تا اقدامات لازم برای تسکین درد زانوی این کشتی‌گیر را انجام دهد، اما در کمال تعجب با ممانعت بهروز هدایت مواجه شدند. او در این چند ثانیه اگر در حالت خاک هم روی زمین دراز کشیده بود، می‌توانست این مبارزه را با پیروزی پشت‌سر بگذارد، اما در اقدامی سؤال‌برانگیز تن به شکست داد. نکته در‌خور توجه اینجاست که وقتی داور وسط دست کشتی‌گیر قرقیز را به عنوان فرد پیروز بالا برد، هیچ نشانه‌ای از درد شدید یا ناراحتی در چهره هدایت احساس نمی‌شد. او حتی بعد از اتمام کشتی به‌راحتی به بیرون تشک رفت.

نکته تأمل‌برانگیز دیگر، برخورد داوود اخباری، مربی تیم ملی کشتی فرنگی ایران با هدایت بود که کنار تشک نشسته بود و او را کوچ می‌کرد. هدایت وقتی از تشک بیرون رفت با مربی خود دست داد بدون اینکه به خاطر این باختِ به‌ظاهر تعمدی مورد سرزنش او قرار بگیرد. در جریان این اتفاقات محمد بنا، سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در کنار تشک حضور نداشت. این کشتی‌گیر در حالی در یک‌قدمی رسیدن به فینال بود که با این باخت به مرحله رده‌بندی راه پیدا کرد، او، اما دقایقی بعد از کشتی‌اش در مرحله نیمه‌نهایی اعلام کرد نمی‌تواند در رده‌بندی هم کشتی بگیرد.

تصمیم و رفتار این فرنگی‌کار در‌حال‌حاضر شائبه‌های فراوانی درباره باخت مشکوک او بر سر زبان‌ها انداخته است. شایعاتی مثل باخت عمدی و مصلحتی برای جلوگیری از اتفاقی بدتر.

در گذشته بوده‌اند ورزشکارانی که به دلیل اختلاف نظر با اعضای کادر فنی و تنش‌هایی که بر سر پوشیدن لباس تیم ملی وجود داشته، در حرکتی تلافی‌جویانه در رقابت‌های بین‌المللی متحمل باخت شده‌اند. این فرضیه می‌تواند یکی از دلایلی باشد که پاسخ ابهامات شکست بهروز هدایت در دهلی‌نو را بدهد.

موضوع دیگر اما، ترس از مثبت‌شدن نتیجه ناگهانی آزمایش یک ورزشکار است که موجب می‌شود او یکباره چنین تصمیم غافلگیر‌کننده‌ای بگیرد؛ چرا‌که در این مواقع دیگر هیچ راه گریزی نیست و از نفرات اول تا سومی که روی سکو می‌روند تست دوپینگ گرفته می‌شود. آن موقع است که اگر ورزشکار دوپینگ کرده باشد، باز هم تستش مثبت می‌شود و آبروریزی بزرگ‌تری به بار می‌آید و مدالش پس گرفته می‌شود.

‌فرضیه دیگری که مطرح است این بوده که با توجه به حساسیت کسب سهمیه المپیک در قاره آسیا، مربیان تیم ملی تشخیص دادند که کسب سهمیه المپیک ارزشمندتر از مدال قهرمانی آسیا است و برای آنکه تاکتیک‌های فنی ورزشکار مربوطه برای حریفان تا مسابقات کسب سهمیه به‌نوعی رو نشود، او را از ادامه مسابقات منع کردند.

بهروز هدایت عنوان سومی جام تختی در سال ۲۰۱۵ و پنجمی کشتی فرنگی نظامیان جهان در سال ۲۰۱۵ را در کارنامه دارد. او در جام تختی امسال، بسیار پرفروغ و قدرتمندانه ظاهر شد و توانست با پشت‌سر‌گذاشتن بزرگانی همچون رامین طاهری، یوسف قادریان، مهدی فلاح، حسین نوری و سامان عزیزی بر سکوی نخست قرار گیرد و به عنوان یکی از پدیده‌های کشتی فرنگی خود را معرفی کند و برای نخستین مرتبه در ترکیب تیم ملی کشتی فرنگی جای گیرد. این حواشی در حالی رقم خورده است که تاکنون هنوز هیچ‌یک از اعضای کادر فنی تیم ملی فرنگی و مسئولان فدراسیون کشتی واکنشی به آن نشان نداده‌اند.

مطالب مرتبط : شائبه دوپینگ بهروز هدایت و فرار از تشک قهرمانی

دوپینگ کشتی‌گیر جنجالی مثبت اعلام شد!

فدراسیون کشتی پاسخ مثبت آزمایش دوپینگ ملی‌پوش کشورمان در رقابت‌های قهرمانی آسیا را تایید و توضیحاتی را درباره کناره‌گیری این فرنگی‌کار ارائه کرد.

در پی به وجود آمدن سوالات بسیار زیادی در مورد دیدار نیمه نهایی بهروز هدایت نماینده وزن 87 کیلوگرم کشورمان در رقابت‌های کشتی فرنگی بزرگسالان قهرمانی آسیا دکتر مهرشاد پورسعید اصفهانی رئیس کمیته پزشکی فدراسیون کشتی توضیحاتی را به شرح زیر ارائه داد:

«نخست آنکه فدراسیون کشتی از زمان استقرار مدیریت جدید برای هر مسابقه در سطح ملی و کشوری به منظور ریشه‌کن‌سازی معضل دوپینگ از سازمان مبارزه با دوپینگ ایران (نادو) طی نامه رسمی برای انجام تست دوپینگ دعوت به عمل می‌آورد و در رقابت‌های بین‌المللی کشتی جام تختی در شیراز هم این امر انجام شد.

با توجه به همکاری نزدیک نادو با مربیان تیم ملی برخی نفرات انتخاب و از آن ها آزمایش دوپینگ گرفته شده، البته افسران کنترل دوپینگ نادو هم از روش های معمول نیز برای انتخاب نفرات کمک می گیرند که در مسابقات کشتی فرنگی جام تختی آقای بهروز هدایت نیز به پیشنهاد مربیان تیم ملی انتخاب شد و در ادامه ایشان با افسران کنترل دوپینگ همکاری کرده و آزمایش دادند.

با توجه به ضرورت انجام سریع تست های دوپینگ ورزشکاران بواسطه اعزام به رقابت های قهرمانی آسیا در هندوستان و پیگیری مستمر فدراسیون در این خصوص، نادو طی نامه ای از آزمایشگاه کلن آلمان خواست که پاسخ ها را سریع و اورژانسی ارسال کنند که در پاسخ به درخواست نادو، آزمایشگاه کلن طی نامه ای اعلام کرد به واسطه ترافیک کاری امکان پاسخگویی سریع نمی باشد.

در ادامه نادو طی نامه ای، فدراسیون کشتی را از این امر آگاه کرد و در جلسه ی فنی که توسط کادر فنی تیم ملی برگزار شد به علت آنکه نمی‌شد بدون مدرک و مستندات فردی را از اعزام به مسابقات حذف کرد، ضمن ارشادات لازم کشتی گیران، همه افراد منتخب اعزام شدند.

در زمانی که مسابقات قهرمانی آسیا در کشتی فرنگی در حال برگزاری بود و قبل از انجام مسابقات نیمه نهایی آزمایشگاه کلن اعلام کرد که یکی از آزمایشات هدایتی مثبت شده و برای آزمایشات تکمیلی قرار است آزمایش‌های نهایی نیز انجام شود.

با توجه به این نامه اگر ورزشکاری موفق به کسب مدال شود، مدال ها از وی گرفته خواهد شد و اگر ورزشکار ما موفق به کسب مدال می شد باید آزمایش دوپینگ دیگری می داد که این مورد شامل جریمه جدیدی برای او می شد و از طرف دیگر اینکار به دور از اخلاق و رفتار حرفه ای نیز بود.

بنابرین به بهروز هدایت اطلاع داده شد که از انجام کشتی انصراف دهد و نهایتا وی هم از ادامه مسابقات کنار گذاشته شد.

به طور خلاصه موارد زیر قابل ذکر است:
1- تست دوپینگ از ورزشکار گرفته شده است و نامبرده همکاری لازم را داشته است.
2- ادامه روند مسابقه بعد از مشخص شدن آزمایش، جرایم مالی بیشتری درپی داشت.
3- تداوم مسابقه باعث حذف ورزشکاران توسط کشتی گیر ما و خارج از اخلاق بود.
4- روند حذف ورزشکار ما سریعا و بلافاصله بعد از اعلام نتایج از سوی آزمایشگاه کلن صورت گرفت.
5- با توجه به مشکوک بودن مربیان به ورزشکاران نامه نگاری از سوی فدراسیون کشتی و فدراسیون پزشکی ورزشی در اسرع وقت انجام شد.
6- بعلت ترافیک کاری آزمایشگاه کلن نتایج دیر اعلام شده است.»

مطالب مرتبط : بازگشت کشتی گیر دوپینگی ایران

امین کاویانی‌نژاد هم طلایی شد

امین کاویانی‌نژاد کشتی گیر فرنگی ایران در مسابقات قهرمانی آسیا به مدال طلا دست یافت.

در وزن ۷۲ کیلوگرم امین کاویانی نژاد پس از استراحت در دور اول در دور دوم با نتیجه ۸ بر صفر یان چن از چین تایپه را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی رفت.

وی در این مقابل روسلان تساریف از قرقیزستان با نتیجه ۳ بر صفر مغلوب کرد و راهی دیدار فینال شد. کاویانی‌نژاد در دیدار پایانی با نتیجه ۸ بر صفر ابراگیم ماگمدوف از قزاقستان را شکست داد و به مدال طلا دست یافت.

کشتی قهرمانی آسیا| ابراهیمی طلایی شد

مهدی ابراهیمی به مدال طلای وزن 82 کیلوگرم رقابت های کشتی فرنگی بزرگسالان قهرمانی آسیا در هند دست یافت.

در ادامه رقابت های رده بندی و فینال 5 وزن دوم مسابقات کشتی فرنگی بزرگسالان قهرمانی آسیا در شهر دهلی نو هند و در وزن 82 کیلوگرم که 7 کشتی گیر حضور دارند، مسابقات به صورت دوره ای و در دو گروه برگزار شد و مهدی ابراهیمی در گروه A  در دور نخست با نتیجه 3 بر صفر یوگنی پولیوادوف از قزاقستان را مغلوب کرد. وی در دور بعد با نتیجه 5 بر 2 ساتوکی موکایی از ژاپن را مغلوب کرد و در دور بعد مقابل سینگ هارپرت از هند با نتیجه 7 بر صفر به برتری دست یافت و بعنوان سرگروه به مرحله نیمه نهایی راه یافت. ابراهیمی در این دیدار با نتیجه 6 بر 5 جالگاسبای بردی موراتوف دارنده مدال برنز جهان از ازبکستان را مغلوب کرد و راهی دیدار فینال شد. وی در این دیدار با نتیجه 3 بر یک جون هیونگ چوی از کره جنوبی را از پیش رو برداشت و صاحب مدال طلا شد.