به گزارش تیتربرتر؛ جواد اوجی به عنوان وزیر پیشنهادی نفت، رضا فاطمی امین به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت، محمد هادی زاهدی وفا به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی، سعید محمد به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، سید جواد ساداتینژاد به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی و علی صالح آبادی به عنوان ریاست بانک مرکزی معرفی شدهاند.
آن طور که صداوسیما مدعی شده، همچنین حسین امیر عبدالهیان به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه، احمد وحیدی به عنوان وزیر پیشنهادی کشور و مهدی اسماعیلی به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس معرفی میشوند.
بیوگرافی جواد اوجی
آقای جواد اوجی متولد 1345/05/02 در شیراز میباشند.
وی در تاریخ 1369/01/01 در صنعت نفت استخدام و مشغول به کار شدهاند. آقای اوجی هم اکنون در سمت معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران مشغول انجام وظیفه هستند.
قبل از این، ایشان در سمت ، کارشناس اداره مهندسی نفت شرکت مناطق نفتخیز جنوب اهواز ، کارشناس ارشد اداره ارزیابی مخازن نفت و گاز شرکت مناطق نفتخیز جنوب اهواز ، رئیس اداره مهندسی پتروفیزیک شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ، رئیس اداره مهندسی نفت شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی ، عضو هیئت مدیره شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی ، معاون امور فنی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی ، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی از سال 83 تاکنون خدمت میکردند.
آقای اوجی دارای مدرک تحصیلی لیسانس مهندسی نفت از دانشگاه صنعت نفت اهواز میباشند.
بررسی سوابق و برنامه های جواد اوجی
جواد اوجی، رئیس سابق شرکت ملی گاز است که بعد به یکی از شرکتهای حوزه انرژی زیر مجموعه بنیاد مستضعفان رفت.
او در ستاد انتخاباتی ابراهیم رئیسی حضور نسبتا فعالی داشت و حالا به عنوان گزینه وزارت نفت به مجلس معرفی شده است.
جواد اوجی در حدی مورد اعتماد جناح نزدیک به اصولگراست که برخی رسانههای تخصصی نفت از جمله نفت نوین نوشتهاند که او از سمت رستم قاسمی، وزیر نفت دولت محمود احمدینژاد مامور انتقال شمشهای طلا به کشورهای همسایه برای تهاتر کالا به کالا و دور زدن تحریم بود.
او که عضو هیات امنای دانشگاه صنعت نفت نیز است، بیشترین دغدغهای که با رسانهها مطرح کرده است توسعه میادین گازی و تقویت ارزآوری از این حوزه بوده است.
هرچند که او در زمان مدیریت خود در شرکت ملی هم از راهاندازی طرحهای توسعهای مانند خط لوله اسلامی! گفته بود اما در نهایت طرحهای او اتفاق ویژهای را رقم نزد.
بر اساس این طرح مسیر جدیدی برای انتقال گاز ایران از سوریه به اروپا تعریف شد که البته نه تنها گاز ایران را به اروپا نرساند که مالک یکی از بزرگترین ذخایر گاز جهان یعنی ایران، همچنان نیازمند واردات گاز در برخی مقاطع است.
او همچنین از قرارداد صادرات گاز ایران به سوئیس گفته بود که در نهایت مشخص نشد سرنوشت این قرارداد چه شد؟!
اوجی همچنین به نفت ما گفته است که نیروگاههای ایران متنوع نیستند و بر توسعه نیروگاههای اتمی و بادی تاکید کرده است. هرچند که تولید انرژی از نیروگاههای اتمی چندان مقرون به صرفه به حساب نمیآید.
حالا جواد اوجی در شرایطی برای تصدی وزارت نفت پیشنهاد شده است که ایران یکی از بدترین شرایط فروش نفت خود را در چهار دهه اخیر را پشت سر میگذارد.
صادرات نفت ایران بنا به اعلام سازمان برنامه و بودجه به ارقام ناچیز و نزدیک به صفر رسیده است و امریکا تهدید کرده چنانکه ایران به احیای برجام با شرایط این کشور تن ندهد چین را ناچار به اعمال تحریمهای شدید علیه واردات نفت از ایران خواهد کرد و در واقع همان آب باریکه صادرات نفت ایران را خواهد گرفت.
مطالب مرتبط:
دیدگاه های جواد اوجی
مدیرعامل اسبق شرکت ملی گاز ایران از برنامه ریزی دقیق دولت آیت الله رئیسی برای تقویت دیپلماسی انرژی خبر داد و گفت: هم در زمینه تأمین گاز و هم در زمینه مصرف، با راهکارهایی اجرایی می توانیم از چالش تراز منفی گاز بیرون بیاییم.
جواد اوجی، عضو شورای هماهنگی انرژی ستاد انتخاباتی آیت الله رئیسی، اظهار داشت: در خصوص چالش تراز منفی گاز که زنگ خطر آن به صدا درآمده، یکسری راهکار، هم در بخش تأمین گاز و هم در بخش مصرف گاز داریم.
وی افزود: برای آنکه از چالش تراز منفی گاز بیرون بیاییم، برخی راهکارها در بخش تأمین گاز، کوتاه مدت و برخی بلندمدت است؛ اول آنکه باید به صورت حداکثری از ظرفیت خالی پالایشگاههای گازی کشور استفاده کنیم؛ در میادین گازی که تأمین خوراک این پالایشگاهها را انجام میدهند، با توجه به افت فشاری که برای آنها اتفاق افتاده، هم می توانیم با حفاری چاهها و حفظ و نگهداشت تولید و هم با نصب ایستگاههای تقویت فشار، افت تولید را جبران کرده و ظرفیت خالی پالایشگاههای گازی را به مدار بیاوریم.
معاون وزیر اسبق نفت تصریح کرد: راهکار دیگر بحث استفاده حداکثری از خطوط انتقال گاز است که با تکمیل ایستگاههای تقویت فشار روی خطوط فعلی گاز به خصوص خطوط سراسری انتقال گاز، میتوانیم گاز بیشتری را انتقال دهیم.
وی ادامه داد: راهکار بعدی استفاده از ظرفیتهای ذخیره سازی گاز در کشور است؛ که در این خصوص میتوانیم از ظرفیت مخازن طبیعی و یا گنبدهای نمکی که در نزدیکی مبادی پرمصرف گاز کشور هستند استفاده کنیم، به این صورت که 6 یا 7 ماه در سال گاز را در این مخازن ذخیره کنیم و در 4 یا 5 ماه سرد سال از این مخازن برداشت کنیم.
اوجی در خصوص ذخیره سازی گاز در مخازن طبیعی گفت: این ظرفیت در دنیا بسیار مورد استفاده قرار گرفته و در کشور ما نیز حدود 10 سال پیش، کار ذخیره سازی گاز در دو مخزن گازی سراجه در استان قم و شوریجه در شمال شرق کشور عملیاتی شد.
وی افزود: اروپا بخش زیادی از انرژی مورد نیاز خود را از طریق نیروگاههای هستهای تأمین می کند؛ اما در فصل زمستان، گازطبیعی یکی از سوختهای اصلی تأمین انرژی اروپا است و کشورهای اروپایی استفاده کننده از گاز، به لحاظ اینکه از ظرفیتهای ذخیره گاز طبیعی استفاده میکنند به طوریکه 2 یا 3 ماه گاز را در مخازن طبیعی ذخیره میکنند، دچار مشکل در تأمین گاز نمیشوند.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه "در گنبدهای نمکی نیز به لحاظ اینکه امکان فرار سیال وجود ندارد، ظرفیت مناسبی برای ذخیرهسازی گاز است"، گفت: میتوانیم از ظرفیت گنبدهای نمکی نیز در کشور برای ذخیرهسازی گاز استفاده کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه 70 درصد گاز تولیدی کشور از مخزن مشترک با قطر است، باید در ماههایی از سال که مصرف گاز کشور کاهش مییابد، از میدان مشترک حداکثر برداشت را داشته باشیم و در مخازن مناسب، گاز را ذخیره کنیم.
اوجی در تشریح اقدامات عملی مدنظر برای رفع مشکلات گازی کشور گفت: به طور مثال، می توان برای میدان گازی سرخون در استان هرمزگان، پس از نصب ایستگاه تقویت فشار گاز روی میدان، با گرفتن یک انشعاب از خط لوله هفتم سراسری، گاز را در فصول گرم سال به مخزن سرخون تزریق کنیم و به مرور که مخزن تخلیه شد، از آن به عنوان یک مخزن ذخیره سازی گاز استفاده کنیم.
وی افزود: می توانیم با عملیاتی کردن مخازن ذخیره سازی در نقاط پرمصرف، در زمان اوج مصرف گاز در زمستان، از این مخازن استفاده کنیم.
اوجی با بیان اینکه "راهکار دیگر در بحث تأمین گاز بحث دیپلماسی قوی است"، گفت: می توانیم با ارتباط موثر با کشورهای همسایه که غولهای گازی در جهان هستند، سهم کشور در تجارت گاز را افزایش دهیم که در این بین فقط موضوع صادرات گاز مطرح نیست بلکه واردات، سوآپ و ترانزیت گاز هم مطرح است.
وی افزود: اگر همسایگان ما از خاک ایران گاز خود را ترانزیت کنند، هم برای کشور درآمد در پی خواهد داشت و هم میتوانیم ظرفیتهای جدیدی را در بخش تأمین گاز کشور فعال کنیم.
شرکت ملی گاز ایران ,
مدیرعامل اسبق شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه "دیپلماسی قوی یکی از راهکارهای ما برای برون رفت از چالش تراز منفی گاز خواهد بود"، گفت: کشور روسیه با وجود آنکه بزرگترین ذخایر گازی دنیا را در اختایر دارد، در بحث تجارت گاز بسیار فعال است و از ترکمنستان، گاز وارد می کند و ترانزیت و سوآپ گاز هم دارد.
این کارشناس صنعت گاز خاطرنشان کرد: متأسفانه با وجود داشتن ذخایر بالای گاز، سهم ایران در تجارت جهانی گاز کمتر از دو درصد است که باید این سهم با تقویت دیپلماسی انرژی، ارتقا یابد.
اوجی با بیان اینکه "در دولت آیت الله رئیسی روی تقویت دیپلماسی گازی کشور برنامه ریزی دقیقی صورت گرفته"، گفت: می توانیم با دیپلماسی قوی، هم نیاز گازمان را تأمین کنیم، هم وضعیت تراز منفی گاز را بهبود دهیم و هم درآمد ارزی خوبی نصیب کشور کنیم.
وی افزود: یکسری راهکار نیز در بحث مصرف گاز باید مورد توجه قرار گیرد، شدت مصرف انرژی در کشور ما بسیار بالا است و بسیاری از نیروگاهها و صنایع ما، به علت قدمت بالای تأسیسات، مصرف گاز بالا و راندمان پایینی دارند؛ بسیاری از لوازم گازسوز در خانهها، استاندارد نیستند و مصرف بالا و بازدهی پایینی دارند، که ضمن اصلاح رویکردها در این بخشها، می توانیم با نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان پرمصرف، مصارف آنها را کنترل کنیم.
وی ادامه داد: هم در زمینه تأمین گاز و هم در زمینه مصرف، با این راهکارها می توانیم از چالش تراز منفی گاز بیرون بیاییم.
آنچه دیگران می خوانند:
گردآورنده: محسن رضوی