پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
چهارشنبه, ۰۶ فروردين ۱۳۹۹ ۲۱:۲۸
۹
۰
نسخه چاپی
سال 99 سقوط بازار مسکن:

دو روی سکه متفاوت بازار مسکن

سال 99 سقوط بازار مسکن:
گروهی از مالکان با استفاده از کاهش محسوس فایل های عرضه شده به بازار تحت تاثیر ویروس کرونا قیمت های بسیار بالاتر از عرف برای واحد خود تعیین کرده‌اند؛ در سوی دیگر معدود فروشندگان واقعی با این تصور که بازار حداقل تا سه ماه در رکود خواهد بود نرخ‌ها را پایین آوردند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی تیتربرتر؛ از روز پنجم عید تعدادی محدودی از دفاتر املاک در شهر تهران فعالیت خود را از سر گرفته اند. با این حال نه خریدار چندانی به آنها مراجعه می‌کند و نه فروشنده ای. از ابتدای اسفند با مشاهده نشانه های رکود ناشی از ویروس کرونا، فروشندگان به تدریج عقب نشینی کردند.

در حال حاضر هر دو گروه خریدار و فروشنده به دلیل نبود چشم انداز روشن از وضعیت بازار مسکن معاملات را به حالت تعلیق درآورده اند.

معدود فایل هایی هم که در روزهای اخیر عرضه می شود، حالت نرمال ندارد. برخی مالکان با استفاده از کمبود فایل در شرایط موجود، قیمت‌های نجومی برای واحد های خود تعیین کرده‌اند. اندک خریداران واحد آن ها نیز عمدتاً دلالان و سفته بازان هستند. اما گروه دیگر که مالکان پول لازم محسوب می‌شوند و البته تعدادشان زیاد نیست با این تصور که حداقل تا دو سه ماه آینده بازار دچار رکود خواهد بود آپارتمانهای خود را با قیمت های متعارف و بعضاً با تخفیف عرضه کرده‌اند.

در این شرایط برخی کارشناسان رکود سه ماهه و برخی دیگر رکود شش ماهه را برای بازار مسکن پیش‌بینی می‌کنند. با این وجود به دلیل نبود تصویر روشن از اثرات ویروس کرونا بر اقتصاد نمی‌توان با قطعیت از آینده بازار مسکن تحلیلی ارائه داد. آنچه مشخص است اینکه به دلیل ماهیت کند و دیر پذیر بودن بازار مسکن اثرات هر نوع متغیر بر این بازار در ماه های آینده مشخص می شود.

مهدی سلطان محمدی، کارشناس اقتصاد مسکن می‌گوید: نمی‌توان در مقیاس‌های روزانه، هفتگی و حتی ماهیانه بازار مسکن را مورد ارزیابی قرار داد. تغییرات معنادار بازار مسکن حداقل در بازه‌های زمانی سه ماهه خود را نشان می‌دهد.

سلطان محمدی تاکید کرد: اثرات کرونا بر تمام حوزه‌های اقتصادی گسترده و ماندگار خواهد بود و نمی‌توانیم این تصور را داشته باشیم که در آینده نزدیک اوضاع به روال عادی گذشته باز می‌گردد. البته احتمالاً این ویروس مثل همه اپیدمی‌ها تا حدودی کنترل خواهد شد ولی پیامدهای آن دیرپا خواهد بود.

وی با بیان اینکه تحلیل وضعیت بازار مسکن به ابعاد تاثیرگذاری بیماری کرونا بستگی دارد، گفت: وضعیت بازار در اسفند ماه نمی‌تواند به طور کامل منعکس کننده اثرات این بحران در بازار مسکن باشد. این که عنوان می‌شود معاملات مسکن در اسفند ۲۴ درصد نسبت به بهمن کاهش یافته نمی‌تواند به این مفهوم باشد که خرید و فروش‌ها افت چندانی نداشته است؛ زیرا قراردادهایی که طی یک ماه در بازار مسکن منعقد می‌شود معمولاً حاصل جستجوها و توافقات هفته‌ها و ماه‌های گذشته است.

بحران مسکن در سال 99

افت ۲۴ درصدی بازار مسکن از ترس کرونا

اسفندماه سال ۱۳۹۸ همزمان با شیوع ویروس کرونا معاملات مسکن در تهران و کل کشور به ترتیب ۲۴ و ۲۱ درصد نسبت به ماه قبل کاهش پیدا کرد و این در حالی است که اسفند ۱۳۹۷ معاملات در کشور نسبت به بهمن همان سال دو برابر شده بود.

شیوع ویروس کرونا رونق شب عید بازار مسکن را خراب کرد؛ به طوری که مطابق آمار، از یکم تا بیست و ششم اسفند ماه ۱۳۹۸ در شهر تهران ۱۱ هزار و ۶۵۳ قرارداد خرید و فروش به امضا رسیده که نسبت به ماه قبل ۲۴ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در کل کشور نیز طی ۲۶ روز ابتدای اسفند ماه ۱۳۹۸ بالغ بر ۵۰ هزار و ۸۰۳ قرارداد خرید و فروش ملک منعقد شده که نسبت به همین مدت در بهمن امسال و اسفند پارسال به ترتیب ۲۱ و ۲۷ درصد کمتر شده است.

زمان دریافت مسکن ملی در سال 99

پرداخت اقساط وام مسکن سه ماه به تعویق بیافتد

سخنگوی هیات رئیسه مجلس می‌گوید پرداخت اقساط وام مسکن باید سه ماه به تعویق بیافتد زیرا کرونا اقتصاد مردم را تحت تاثیر قرارداده است.

نماینده مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید دریافت اقساط وام مسکن سه ماه به تعویق بیافتد زیرا کرونا بر وضعیت اقتصادی خانواده ها اثرگذار بوده، افزود: از آنجایی که شیوع کرونا دستمزد افراد روزمزد را به شدت کاهش داده، امکان پرداخت اقساط از سوی آنها وجود ندارد بنابراین باید مهلت زمانی برای پرداخت تمام تسهیلات بانکی در نظر گرفته شود.

دلیل اجرا نشدن تعویق وام مسکن چیست؟

حمایت مجلس از کسب و کارها

این نماینده مردم در مجلس دهم اضافه کرد: در حال حاضر صاحبان کسب و کارها متحمل ضرر و زیان بسیار شده‌اند زیرا علیرغم اینکه فروش آنها با اُفت همراه بوده آنها ناچار به پرداخت اجاره بها و حقوق کارگران خود نیز هستند. دولت باید با پیش بینی بسته حمایتی از صاحبان کسب وکارها در زمینه بیمه، مالیات و ...  حمایت کند.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه جلسه یکشنبه هفته آینده مجلس با دستورکار بررسی شیوع کرونا برگزار می شود، اظهار کرد: جلسه بعدی قوه مقننه نیز با دستورکار بررسی راهکارهای "جهش تولید" و حمایت از کسب و کار ها برگزار خواهد شد.

وام مسکن 250 میلیون تومانی

وام مسکن در سالهای اخیر اگرچه رشد قابل توجهی داشته است اما با توجه به تورم بالای بازار مسکن و رکودی که هم اکنون در این بازار حاکم است همچنان مردم از خرید مسکن نا امید هستند.

 دولت طرح مسکن ملی را هم اجرا و قول خانه دار شدن داد اما تا زمان اجرای کامل این طرح نیز زمان بسیاری طول خواهد کشید و با توجه شرایط فعلی یکی از راهکارها برای رونق بازار مسکن وام مسکن است.

پیش از این وام بیشترین میزان پرداختی وام مسکن 200 میلیون تومان بود اما حالا خبر رسیده طبق شرایطی این وام به 250 میلیون تومان افزایش می یابد.

شرایط دریافت وام 250 میلیونی مسکن

محمدحسن علمداری مدیر امور اعتباری بانک مسکن در این خصوص می گوید که در سال جهش تولید تسهیلات اعطایی به ازای هر واحد به سازندگان حرفه ای و در صورت استفاده از تکنولوژی جدید و فناوری نوین و کاهش مصرف انرژی به ازای هر واحد 250 میلیون تومان تعلق می گیرد.

وی افزود: این تسهیلات در مراکز استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 220 میلیون تومان و برای سایر شهرها 180میلیون تومان است.

وی افزود:سقف وام ساخت به ازای هر واحد را برای سازندگان حرفه ای در تهران 200 میلیون تومان، برای مراکز استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 170 میلیون تومان و برای سایر شهرها 140 میلیون تومان است. همچنین به ازای هر واحد را به شکل عادی برای تهران 70 میلیون تومان، برای مراکز استان ها و شهرهای بالای 200 هزارنفر جمعیت 6060 میلیون تومان و برای سایر شهرها 50 میلیون تومان وام پرداخت می‌شود.

مسکن مهر استان تهران به نقطه پایانی خود رسیده است

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: وظیفه ساخت بیش از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی بر عهده اداره کل راه و شهرسازی استان تهران بوده که با طی کردن فراز و نشیب های متعدد، حالا به نقطه پایانی راه رسیده است.

وی افزود: از این میزان قریب به ۹۰ هزار دفترچه اقساط نیز برای متقاضیان توسط بانک های عامل تاکنون انجام شده است که تعداد واحدهای باقیمانده مسکن مهر ۳۳۰۲ واحد است. قرار بود تا پایان سال گذشته ۶۱۲ واحد مسکن مهر با حضور مقام عالی وزارت به بهره برداری برسد که متاسفانه با توجه به شیوع ویروس کرونا این بهره برداری به سال جدید موکول شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در ادامه تصریح کرد: درخصوص ۳۳۰۲ واحد مسکن مهر باقی مانده ذکر این نکته لازم است که از این تعداد ۱۴۶۲ واحد بدون متقاضی است و ۱۴۷۵ واحد نیز مرتبط با پروژه های خود مالک است. همچنین از این میزان واحد ذکر شده ۳۶۵ واحد مرتبط با شرکت های تعاونی است که مشکل حقوقی دارند.

وی در پایان با اشاره به حل مشکل حقوقی توسط اداره کل تعاون برای ساکن شدن مردم در واحدهای مسکن مهر تأکید کرد و گفت: این مسئله به کرات در شورای مسکن مورد تأیید استاندار تهران نیز بوده است.

پیش‌بینی کاهش قیمت مسکن به دلیل کرونا

 عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به تاثیر شیوع کرونا ویروس بر کاهش معاملات مسکن،‌گفت:‌ با تداوم این روند،‌ قیمت مسکن کاهش بسیاری خواهد داشت.

سیداحسن علوی اظهار کرد:‌ آمارهای ارائه شده نشان دهنده اثرگذاری مستقیم شیوع بیماری کرونا در حوزه اقتصادی کشور است، به طوری که پس از شیوع این بیماری عملا بازار مسکن به عنوان یکی از مهم ترین بازارهای اقتصادی کشور متوقف یا کم رونق شده است.

وی تصریح کرد: قطعا کاهش معاملات مسکن طی یک ماه پایانی سال ۹۸ در نزولی شدن روند قیمت گذاری مساکن اثرگذار بوده است، به طور حتم اگر این روند تداوم داشته باشد، قیمت مسکن کاهش بسیاری خواهد داشت.

وی ادامه داد: از سوی دیگر در صورت کنترل شیوع بیماری کرونا و برگشتن بازارهای اقتصادی به حالت عادی، ما در سال ۹۹ شاهد افزایش چشمگیر قیمت مسکن نخواهیم بود. کارشناسان معتقدند که قیمت مسکن حداکثر به میزان تورم افزایش خواهد داشت.



+ 9
مخالفم - 10
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری