پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۹ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
دوشنبه, ۲۳ دی ۱۳۹۸ ۱۷:۱۳
۱۰
۰
نسخه چاپی
کامبک به دوران خوشبختی بورس

اهتزاز پرچم بورس

کامبک به دوران خوشبختی بورس
پس از دوران پساخوشبختی بورس و افت شدید بازار بورس دوباره بورس به دوران خوشبختی خود برگشته و با قدرت بیشتر به کار خود ادامه می دهد.

به گزارش گروه اقتصادی تیتربرتر؛ شاخص کل بورس تهران پس از پایان معاملات امروز موفق به ثبت رکورد تاریخی بیشترین رشد مقداری در طول فعالیتش، به کار خود پایان داد.

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز _ دوشنبه ۲۳ دی ماه_ با افزایش تاریخی ۱۶ هزار و ۳۸۸ واحدی به ۳۹۲ هزار و ۳۸ واحد و در آستانه ۴۰۰ هزار واحد رسید.

از تغییرات دیگر شاخص‌های بورس می‌توان به افزایش ۴۳۴۹ واحدی شاخص کل هم وزن، افزایش ۴۳۸۵ واحدی شاخص قیمت، ۱۲۳۱۵ واحدی شاخص بازار اول، ۳۱ هزار و ۵۱۰ واحدی شاخص بازار دوم، ۱۴ هزار و ۸۹۲ واحدی شاخص صنعت، ۸۲۱ واحدی شاخص ۳۰ شرکت بزرگ و افزایش ۶۷۳ واحدی شاخص ۵۰ شرکت بزرگ اشاره کرد. این افزایش از نظر درصدی با ۴.۴ درصد رشد به عنوان پنجمین  رشد بزرگ تاریخی بورس محسوب می شود.

همچنین حجم معاملات بورس تهران به ۸۲۵۵ میلیون سهم طی ۵۲۰ هزار و ۲۷۴ معامله و به ارزش ۳۹ میلیون و ۳۳۹ هزار و ۱۸۹ میلیون ریال رسید. ارزش کل بازار بورس تهران نیز بالغ ۱۴ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۲۳۳ میلیارد ریال شد. پس از ثبت پایان معاملات، آمارهای موجود نشان از ثبت رکوردهای جدیدی در بورس تهران دارد که رقم شاخص کل و حجم معاملات از جمله این رکوردها است.

در این میان نمادهای "فاراک۱"، "فولاد۱" و"غگرجی۱" بیشترین افزایش قیمت و نمادهای "سهرمزح۱"،"سفار۱" و "چکاوه۱" بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.

مزیت عرضه صادراتی پتروشیمی مارون در بورس کالا

عرضه صادراتی پتروشیمی مارون در حالی امروز به حجم ۸۸ تن محصول پلی پروپیلن نساجی C۳۰S در بورس کالای ایران انجام می شود که کارگزار عرضه کننده این محصول صادراتی، عرضه مذکور را شروعی برای رونق دوباره معاملات پتروشیمی ها در رینگ صادراتی بورس کالا و توسعه بازار مشتریان پتروشیمی مارون عنوان کرد و از مزایای این عرضه صادراتی برای خریداران سخن گفت.

عضو هیات مدیره شرکت کارگزاری خبرگان سهام در خصوص این عرضه گفت: پتروشیمی مارون در حالی امروز ۸۸ تن پروپیلن نساجی C۳۰S  در رینگ صادراتی بورس کالا عرضه می کند که عرضه های صادراتی کالاهای پتروشیمی چند سال متوقف شده بود و این عرضه شروعی دوباره برای عرضه های این تالار است.

سیروان امینی افزود: این محصول صادراتی در صنعت نساجی کاربرد داشته و هم در داخل و هم در بازارهای صادراتی مشتریان بالقوه ای دارد. به طوری که همین محصول در رینگ داخلی با استقبال خریداران رو به رو می شود که نشان می دهد برای صادرات آن نیز مزیت وجود دارد. از این رو، انتظار می رود عرضه های صادراتی آن نیز مورد استقبال قرار گیرد.

وی با بیان اینکه پروپیلن نساجی محصول پرتقاضایی است، در ارزیابی خود از متقاضیان احتمالی و بازارهای هدف این محصول صادراتی اظهار داشت: این محصول صادراتی در ترکیه به عنوان یکی از بازارهای هدف مشتریان بالقوه ای دارد که تمایل به خرید این محصول را دارند و تداوم عرضه های صادراتی این محصول می تواند مورد استقبال خریداران قرار گیرد.

امینی ادامه داد: نکته مهم این است که شناساندن و اطلاع رسانی در خصوص این عرضه ها و شرایط آن به افرادی که طالب خرید این محصول پلیمری هستند، شاید زمان بر باشد. اما به طور قطع می توان گفت که شروع دوباره این عرضه ها نکته ای مثبت بوده و با تداوم این عرضه ها مشتریان خارجی و حتی تجار صادرکننده داخلی می توانند در آینده برنامه ریزی بهتری داشته باشند تا بزودی شاهد استقبال بیشتر خریداران در رینگ صادراتی بورس کالا باشیم. به این ترتیب، تداوم عرضه ها در رینگ صادراتی بورس کالا می تواند در فروش بهتر به شرکت ها کمک کرده و شرایط آسان تری را برای خریداران نیز فراهم آورد.

این کارگزار تاکید کرد: عرضه پتروشیمی مارون می تواند انگیزه ای برای دیگر شرکت ها باشد و اگر تعامل شرکت های پتروشیمی با بورس بیشتر باشد، شاهد رونق معاملات در رینگ صادراتی خواهیم بود. ضمن اینکه عرضه در این بازار زمینه بسیار مناسبی را در شرایط فعلی برای مشتریان فراهم می کند تا نیازی نباشد به صورت مستقیم با تولیدکنندگان وارد مذاکره شوند و یا در مزایدات آنها شرکت کنند؛ چراکه برگزاری این مزایدات نیز محدودیت های خاص خود را دارد.

امینی ادامه داد: در یک مزایده شرکت ها مجبور هستند به تعداد محدودی از مشتریان خاص خود برای حضور درمزایداتشان اطلاع رسانی کنند و این میان مشتریانی که نیاز به یک محصول دارند، ممکن است از مزایدات جا بمانند. اما در بورس کالا همه مشتریان می توانند از برنامه عرضه ها و شرایط آنها مطلع شوند و در فضای رقابتی بورس اقدام به معامله کنند.

وی با بیان اینکه این اقدام مثبت در شرایط تحریمی و به ویژه در مواجهه با مسائل ارزی و مشکلات مربوط به نقل و انتقالات ارز راهگشاست، گفت: با زیرساخت هایی که طی این سال ها از سوی بورس فراهم شده، انگیزه لازم برای پتروشیمی مارون به عنوان شروع کننده این مسیر ایجاد شده تا با وجود همه محدودیت ها در بحث حمل کالا و نقل وانتقالات ارزی، شرایط برای عرضه های صادراتی دوباره فراهم شود.

این کارگزار کالایی در بیان مزایای عرضه صادراتی محصولات پتروشیمی در بورس کالا گفت: رینگ صادراتی بورس کالا می تواند در توسعه دامنه مشتریان به پتروشیمی مارون کمک کند. حال آنکه در شرایط عادی این مجموعه باید با برگزاری مزایده برنامه فروش خود را به مشتریانش اعلام کند. اما در بورس زمینه لازم فراهم است تا هر خریداری بدون واسطه و در فضای رقابتی اقدام به خرید کالای موردنیاز خود کند. در این شرایط هم صادرکننده داخلی و هم تاجران خارجی می توانند به راحتی از برنامه عرضه ها مطلع شوند و بدون واسطه اقدام به خرید کنند.

پتروشیمی مارون امروز ۸۸ تن پلی پروپیلن نساجی C۳۰S  را برای تحویل در ۲۳ بهمن ماه امسال با قیمت پایه ۳۳۰۳ درهم و به صورت عمده و اعتباری در رینگ صادراتی بورس کالا روی میز فروش می گذارد و کارگزاری خبرگان سهام کارگزار عرضه کننده این محصول صادراتی بوده و کالا صرفا مختص صادرات و با مقصد آزاد است.

رشد هیجانی بورس ادامه‌ خواهد داشت؟

بازار سهام در سومین روز هفته با رشدی ۴٫۴ درصدی، ۱۶ هزار و ۳۸۸ واحد افزایش یافت و در کانال ۳۹۲ هزار متوقف شد و رکوردی تازه را ثبت کرد. همچنین ارزش بورس تهران به ۱۴۲۹ هزار میلیارد تومان رسید. فرابورس ایران نیز امروز شاهد رشد ۳٫۰۹ درصدی بود و با افزایشی ۱۵۱ واحدی از سقف ۵۰۴۵٫۶۸ واحدی عبور کرد.

گروه محصولات فلزی، فلزات اساسی و رادیویی پربازده‌ترین و گروه‌های بانک، شیمیایی و فلزات اساسی نیز پرتوجه‌ترین صنایع بورس بودند. در همین راستا نمادهای فارس، فولاد و شبندر بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای سفار، وساخت و فروس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل گذاشتند.

در همین راستا، به منظور بررسی روند بازار در روزهای آتی، روزبه شریعتی، مدیر معاملات کارگزاری اقتصاد بیدار و تحلیل‌گر بازار سرمایه به تجارت‌نیوز می‌گوید: «یکی از مواردی که باید به آن توجه کرد، این است که بازاری‌ها اکثرا بر این باور بودند که بورس امروز متعادل خواهد شد، چرا که قیمت‌ها و به ویژه قیمت سهم‌های بزرگ به عقب نمانده است و در هفته گذشته هم از آنها حمایت شد و مشاهده کردیم که ریزش به خصوصی اتفاق نیفتاد.»

وی در ادامه افزود: «به طور مثال فملی زیر ۶۶۰ تومان نرسید، یا اخابر به زیر ۴۰۰ تومان قیمت نخورد، بنابراین وقتی که بازار برگشت، حقوقی‌ها نزدیک به ۱۲۰۰ میلیارد تومان فروختند و امروز هم نزدیک به همین اعداد فروش داشتند. اما افرادی که خریدار هستند، عموما کدهایی هستند که کمتر از یک سال سابقه دارند و این نشان می‌دهد که فروشنده‌های هفته گذشته و خریداران این هفته همان افرادی هستند که استراتژی‌های معاملاتی را به درستی یاد نگرفته‌اند و اقدامات هیجانی انجام می‌دادند.»

شریعتی تصریح کرد: «حقوقی‌ها در هفته‌ گذشته به طور شگفت‌ انگیزی به صورت یکپارچه در هماهنگی با بانک‌ها، شورای عالی بورس، سازمان بورس و وزارت اقتصاد قرار داشتند و این اتفاق تاکنون بی سابقه بوده است.»

وی با اشاره به اینکه نقدینگی که در این هفته مجددا وارد بازار شده، پول اهالی بازار سرمایه نیست، عنوان کرد: «از بازارهای موازی به اینجا منتقل شده است؛ چرا که بازار بهتری نسبت به بورس پیدا نکردند و ناچارا سرمایه خود را به اینجا منتقل کرده‌اند.»

این تحلیل‌گر بازار سرمایه گفت: «از طرف دیگر حمایت دولت هم در این مدت بی سابقه بوده است؛ تجدید ارزیابی دارایی‌ها را تصویب و ابلاغ کرد، اعتبار اشخاص حقیقی از ۵۰ درصد به ۶۰ درصد افزایش یافت، قانون وام برای خرید سهام توسط اشخاص حقیقی تصویب شد.»

وی در ادامه افزود: «این حمایت‌ها از سوی وزارت اقتصاد و دولت برای بازار سرمایه شکل گرفته و به نظر می‌رسد که تمایل زیادی به تقویت این بازار دارند تا بتوانند نقدینگی سرگردان جامعه را به بورس بکشاند و از رفتن آن به سمت بازارهایی همچون ارز، طلا و مسکن که هیچ‌گونه عایدی برای کشور و دولت ندارند، جلوگیری کند.»

شریعتی بر این باور است که قطعا دولت ترجیح می‌دهد اگر حبابی بخواهد شکل بگیرد، در بازارهایی همچون ارز، طلا و مسکن صورت نگیرد و بورس به عنوان جایگزین آنها رشد داشته باشد. اما این نکته به معنای حبابی بودن بورس نیست، بلکه صرفا به این معناست که بیشترین میل دولت، ورود نقدینگی جامعه به بورس است تا مستقیم به اقتصاد کشور وارد شود.

وی در خصوص ادامه این روند تا پایان سال تاکید کرد: «بدون در نظر گرفتن تمام ریسک‌های سیاسی، بازار در امروز شرایط چشمگیری ندارد که بگوییم این روند ادامه‌دار خواهد بود.»

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: «دو ماه پیش بسیاری از سهم‌ها دارای ارزندگی بالایی بودند؛ به طور مثال نمادهایی مثل فملی ۵۰۰ تومانی، فولاد و ۴۳۰ تومانی، وغدیر ۳۰۰ تومانی، وصندوق ۳۶۰ تومانی و … جزو گزینه‌هایی بودند که می‌شد گفت جزو گزینه‌های خرید می‌توان محسوب کرد، اما درحال حاضر نمی‌توان گفت که فملی ۷۴۰ تومانی گزینه جذابی است. اما با این حال بازار قادر است که پی بر ای آن را بگیرد؛ به طور مثال اگر پی بر ای بازار از ۵ به ۷ برسد، مجددا شاهد افزایش ظرفیت رشد در بازار خواهیم بود.

شریعتی در پایان خاطرنشان کرد: «با تمامی این تفاسیر به باور بنده بازار در روزهای آینده متعادل‌تر خواهد شد، اما با این وجود روند صعودی خود را حفظ خواهد کرد. در همین راستا می‌توان گفت با توجه به این مساله که کامودیتی‌ها در بازار جهانی از رشد مطلوبی برخوردار هستند و قیمت فلزات مختلف با افزایش مواجه شده، در کنار چند شرکت روانکار و چند رشته‌ای، گزینه‌های مناسبی برای ورود هستند.»


+ 10
مخالفم - 16
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری