پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
چهارشنبه, ۲۲ آبان ۱۳۹۸ ۱۷:۲۵
۱۲
۰
نسخه چاپی

طرح ملی مسکن شامل کدام دهک‌هاست؟

طرح ملی مسکن شامل کدام دهک‌هاست؟
جواد حق شناس با اشاره به اجرایی شدن گام اول طرح اقدام ملی مسکن در چهار استان، یادآور شد که این طرح شامل خانوارهای دهک‌های پائین جامعه (افراد کم درآمد) نخواهد شد مگر با حمایت نهادهای حمایتی.

حق‌شناس با اشاره به آغاز ثبت نام متقاضیان از طرح در سامانه آباد در چهار استان خراسان جنوبی، خراسان شمالی، قم و سیستان و بلوچستان، از روز گذشته، گفت: در این طرح خانوارهایی که توان تامین آورده واقعی مورد نیاز را داشته باشند، در نظر گرفته شده‌اند.

او یکی از مشکلات مسکن مهر را تعیین قیمت غیرواقعی برای واحدهای مسکونی ذکر و با بیان اینکه این دیدگاه در مسکن مهر مطرح شد که هر فرد با هر میزان آورده می تواند صاحب خانه شود، خاطرنشان کرد: امروز 15 تا 20 درصد واحدهای مسکن مهر فاقد متقاضی است که نشان می دهد در سنجش و ارزیابی تقاضا درست عمل نشده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه دولت احداث 400 هزار واحد مسکونی در قالب طرح اقدام ملی پیش بینی کرده است، گفت: مدیریت احداث 138 هزار واحد از این تعداد به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی واگذار شده است.

طرح ملی مسکن خوب است اما معایب کوچکی دارد

ایرج رهبر نایب رئیس انجمن انبوه سازان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سئوال که چه معایب و مزایایی در طرح ملی مسکن دیده می شود گفت:طرح ملی مسکن مشابه طرح مسکن مهر است و تا حدودی از آن الهام گرفته اما چند تفاوت میان این دو طرح وجود دارد.

نایب رئیس انجمن انبوه سازان تاکید کرد:اما اشکالی که به نظر می رسد طرح اقدام ملی مسکن داشته باشد این است که اگر متقاضیان دهک های متوسط جامعه از وام 100 میلیون تومانی این طرح استفاده کنند باید ماهانه یک و نیم میلیون تومان اقساط پرداخت کنند که به نظر می رسد این بازپرداخت از عهده این اقشار که عمدتا حقوق بگیر هستند خارج باشد.

وی افزود:تسهیلاتی که در طرح مسکن مهر به شهرهای مختلف داده می شد با نرخ های 4 ،9 و 12 درصد بود اما تسهیلاتی که در طرح ملی مسکن قرار است پرداخت شود نرخ سود 18 درصدی دارد حال به نظر می رسد بازپرداخت اقساط با این نرخ سود از عهده متقاضیان خارج باشد.پیشنهادی که به دولت ارائه کرده ایم این است که دولت مدت زمان بازپرداخت اقساط را از 12 سال به 15 سال و یا 20 سال افزایش دهد تا بازپرداخت اقساط در توان متقاضیان باشد.

رهبر خاطر نشان کرد:اما مزیتی که طرح اقدام ملی مسکن دارد این است که همانند مسکن مهر شرایط واگذاری زمین 99 ساله را دارد و فروش زمین به قیمت روز انجام می شود.

رهبر ادامه داد:به هر حال یکی دیگر از مزایای طرح اقدام ملی مسکن این است که ساخت 400 هزار مسکن با یک حرکت بلندپروازانه همراه نبوده است و اگر در طی دو سال آینده این تعداد واحد مسکونی به اتمام برسد می توان این طرح را با برطرف کردن معایب ادامه داد.

وی تصریح کرد:البته بهترین کار این است که این طرح به تصویب مجلس هم برسد و قانون شود تا دولت های بعدی و حتی بانک ها بعد از اتمام دولت دوازدهم آنرا انجام دهند و از اجرای آن شانه خالی نکنند.

طرح اقدام ملی مسکن بعد از 6 سال سکوت در فضای تولید مسکن حرکت رو به جلویی بود

مهدی غلامی کارشناس مسکن  نیز با تاکید بر اینکه به هر حال اجرای طرح اقدام ملی مسکن بعد از 6 سال سکوت در فضای تولید مسکن حرکت رو به جلویی بود، گفت: بخشی از طرح ملی مسکن قرار است در شهرهای زیر 100 هزار نفر و اقشار متوسط و متوسط به پایین با قیمت تمام شده و زمین 99 ساله احداث شود.

وی ادامه داد:بخشی از این طرح نیز در شهرهای جدید قرار است احداث شود که متقاضیان باید 30 درصد هزینه ساخت را پرداخت کنند که البته از تسهیلات با نرخ سود 18 درصد با بازپرداخت 12 ساله نیز می توانند بهره مند شوند.اما سوالی که مطرح است این است که بازپرداخت اقساط با نرخ 18 درصد برای اقشار متوسط جامعه هم سخت و دشوار خواهد بود.

غلامی با اشاره به اینکه دولت باید فکری برای کاهش نرخ سود تسهیلات پرداخت شده کند، گفت:با توجه به اینکه استقبال چندانی در حال حاضر از صندوق پس انداز یکم صورت نمی گیرد دولت می تواند از محل اقساط بازگشت مسکن مهر نرخ سود تسهیلات طرح اقدام ملی مسکن را کاهش دهد.

این کارشناس مسکن تاکید کرد:در بخش دیگر طرح اقدام ملی مسکن برخی واحدهای مسکونی قرار است به صورت مشارکتی احداث شود و با قیمت روز برای فروخته شود. حال سوال این است که دهک 7 جامعه خود می تواند صاحب مسکن شود حال چرا باید این واحدهای مسکونی از طریق مشارکتی احداث شوند.

بیشتر بخوانید:

وی ادامه داد:به هر حال طرح ملی مسکن طرح خوبی است اما باید تداوم داشته باشد و قبل از اتمام 400 هزار مسکن مورد اشاره در طرح اقدام ملی مسکن پروژه جدیدی آغاز شود و اتفاقا این بار تعداد آن بیشتر از 400 هزار باشد چرا که کشور نیازمند تولید و عرضه مسکن برای متعادل شدن بازار است.

بهتر بود طرح قبلی را تمام می‌کردند

اما افشین پروین پور کارشناس اقتصاد مسکن اعتقاد دیگری دارد و می گوید دولت به جای اینکه طرح جدیدی شروع کند بهتر بود که ابتدا و اولویت خود را بر اتمام پروژه مسکن مهر می گذاشت.

این کارشناس اقتصاد مسکن معتقد است که نمی توان گفت که طرح اقدام ملی مسکن طرح بدی است اما بهتر بود دولت تسهیلات در نظر گرفته شده در طرح مورد نظر را قابل دسترس تر برای متقاضیان می کرد و اینطور نمی شد که متقاضیان در زمان بازپرداخت اقساط دچار مشکل شوند.
وی ادامه داد:دولت از سال 92 مدام اعلام می کند که مسکن مهر را تکمیل و به پایان می رساند اما هنوز این طرح تکمیل نشده و بسیاری از متقاضیان هنوز واحدهای مسکونی خود را تحویل نگرفته اند.پس بهتر بود ابتدا دولت مسکن مهر را تکمیل و به بهره برداری نهایی می رساند بعد سراغ یک طرح جدید می رفت.

حال که به صراحت مقامات وزارت راه و شهرسازی اعلام می کنند طرح اقدام ملی مسکن شباهتی به طرح مسکن مهر به آن شکل که متقاضیان انتظار دارند نیست باید منتظر ماند و دید که وزارت راه و شهرسازی و در راس آن دولت برای صاحبخانه شدن آسان مردم چه اقدامی خواهد کرد.دولت به خوبی می داند که بعد از جهش قیمت تعداد مستاجرها و اجاره نشین ها در کشور افزایش یافته پس می تواند با آسان کردن مسیر هم صاحب خانه کردن مردم را آسان کند و هم اینکه تولید مسکن را که خود فرصت شغلی بالایی را در پی دارد در پس اجرای این طرح رونق دهد.

حق‌شناس با یادآوری اینکه در این طرح 85 میلیون تومان تسهیلات برای متقاضیان در نظر گرفته شده است و بانک مرکزی و بانکهای عامل نیز آماده ورود هستند، گفت: نیازسنجی مسکن در استان‌های مختلف براساس سه شاخص هزینه مسکن در سبد خانوار، نسبت هزینه مسکن به هزینه‌های سالانه و درصد فاقدین مسکن ملکی به تفکیک دهک‌ها، انجام شده است.

او با بیان اینکه در نیازسنجی اگر خانواری بتواند ظرف مدت 5 سال صاحبخانه شود، نیازمند کمک دولت برای مسکن ارزیابی نمی‌شود، گفت: حمایت دولت در این طرح روی گروهی متمرکز خواهد بود که ظرف مدت 5 سال قادر نباشد صاحبخانه شود.

حق‌شناس با اشاره به میزان نیاز به مسکن در استان‌های مختلف، وضعیت نیاز حمایت خانوارها برای تامین مسکن در کشور را متفاوت توصیف و اضافه کرد: به عنوان مثال در استان‌های تهران، البرز و اصفهان دهک‌های هفتم و هشتم هم به عنوان نیازمند حمایت در نظر گرفته شده‌اند، اما این شرایط در سایر استان‌ها متفاوت است.

معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه با باز شدن سامانه آباد، 60 هزار نفر در استانهای اعلام شده، برای طرح اقدام ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: این سامانه به شکل خودکار پالایش را انجام داده و از میان ثبت نام شدگان، متقاضیان واجد شرایط را مشخص خواهد کرد؛ به عنوان مثال در استان قم که کار بر عهده بنیاد مسکن قرار دارد، از حدود 4 هزار ثبت نام انجام شده، حدود 3600 متقاضی سبز بودند.

حق‌شناس تاکید کرد که اجرایی شدن پروژه بعد از تکمیل مرحله ثبت نام و مشخص شدن تقاضاپذیر آغاز خواهد شد، گفت: این مرحله به شیوه‌های مختلفی انجام می‌شود، طی آن یا شخص متقاضی دارای زمین است که بعد از دریافت پروانه ساخت، برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی می‌شود؛ یا نیازمند دریافت زمین از دولت است که براساس تعداد متقاضیان طرح شرایط مختلفی را دنبال خواهد کرد.



+ 12
مخالفم - 9
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری