دوشنبه, ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ ۱۲:۱۳

آیا اختلال هسته معاملات بورس رفع می شود؟

آیا اختلال هسته معاملات بورس رفع می شود؟
با توجه به اینکه هر روز بر تعداد فعالان بازار سهام افزوده می شود دیگر زیرساخت های بورس جوابگوی میلیون ها سهامدار نیست و این امر باعث کندی و اختلال در هسته معاملات بورس شده است.

به گزارش تیتربرتر؛ این روزها دیگر همه می دانند که سرمایه‌گذاری در بورس قابل مقایسه با دیگر بازارها نیست، بازارهایی مانند سکه و ارز با ریسک‌هایی مانند نقدشوندگی، نگهداری و سرقت مواجه هستند در حالی که در بازار سرمایه چنین مسائلی وجود ندارد بر این اساس در بین سرمایه‌گذاران، بورس به عنوان بازاری ایمن شناخته شده است و همین اتفاق باعث ورود نقدینگی ها به این بازار است.

با توجه به رشد بی‌سابقه‌ای که در یکسال اخیر در بورس شاهد بودیم اکنون سطح توقعات سرمایه‌گذاری در این بازار افزایش یافته است و نگاه‌ها به این بازار تغییر پیدا کرده است و هر روز بر تعداد فعالان بازار سهام افزوده شد، اما به دلیل اینکه زیرساخت‌های بورس جوابگوی حضور میلیونی سهام‌داران نیست، در بسیاری از اوقات شاهد کندی هسته معاملات بورس هستیم، در این رابطه بسیاری از فعالان بازار خواستار آنند که سامانه‌های معاملاتی به روز شود، تا دیگر شاهد چنین اختلالاتی نباشند.

تغییر در سامانه و هسته معاملاتی بورس تهران

تغییر در سامانه و هسته معاملاتی بورس تهران
تغییر در سامانه و هسته معاملاتی بورس تهران

در این رابطه علی صحرایی مدیرعامل شرکت بورس تهران در حاشیه افتتاح مرکز پاسخگویی کارگزاری فارابی طی گفتگویی با فرارو در پاسخ به این پرسش که سهام‌داران بورس این روز‌ها نسبت به کندی هسته معاملاتی و هنگ کردن آن و اختلال در سامانه‌های معاملاتی اعتراضات فراوانی دارند، راهکار بورس برای حل این معضلات چیست، خبر از قصد مذاکره با شرکت‌های خارجی برای خریداری سامانه جامع معاملاتی به‌روز و پیشرفته و جایگزینی آن با هسته معاملاتی فعلی داد.

صحرایی افزود: در راستای بهینه‌سازی عملکرد سامانه و هسته معاملاتی بورس تهران از ابتدای هفته جاری، برخی از موارد دستور العمل اجرایی نحوه انجام معاملات در بورس اصلاح شد که بر این اساس، مواردی نظیر افزایش حجم لات معاملاتی یا همان افزایش در حجم هر سفارش خرید و فروش، تغییر در حجم قابل نمایش سفارش‌های دو بخشی و یا همان حذف سفارش‌های پنهان و تغییر در حداقل تغییر قیمت هر سفارش از یک ریال به ده ریال مورد اعمال قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: چه زمانی سهام عرضه اولیه را بفروشیم؟

مدیرعامل شرکت بورس تهران افزود: این موارد منجر خواهد شد که حجم سفارشات کاهش یابد و با توجه به این موضوع از فشار مضاعف به هسته معاملاتی بورس تهران کاسته می‌شود، این در حالیست که این اصلاحات، برنامه‌های کوتاه مدت ما قلمداد می‌شود، از سویی به موازات این امر با استفاده از ظرفیت دانش شرکت‌های دانش بنیان در حوزه آی تی در قالب کنسرسیوم‌های داخلی ما به دنبال توسعه زیر ساخت‌های فنی بازار هستیم.

صحرایی ادامه داد: همچنین ما مطالعات گسترده‌ای را در حوزه این انجام داده‌ایم که مکانیزم معاملاتی را از کلاین بیس به بروکر بیس تغییر دهیم، تا از این طریق فشار وارد شده به هسته معاملاتی را بین کارگزار‌ها تقسیم کنیم تا از این طریق بهبود عملکرد و کارایی سامانه‌های معاملاتی بازار سهام محقق شود.

توصیه به سرمایه‌گذاران تازه وارد به بورس

توصیه به سرمایه‌گذاران تازه وارد به بورس
توصیه به سرمایه‌گذاران تازه وارد به بورس

 

وی همچنین در توصیه‌ای به سرمایه‌گذاران تازه وارد به بورس گفت: سرمایه‌گذارانی که به تازگی به بازار سهام وارد شده‌اند، دقت کنند، که به هیچ عنوان سرمایه اصلی زندگی خود را وارد بورس نکنند و تنها از پس‌انداز خود و پولی که به آن احتیاج ندارد، در بورس استفاده کنند، همچنین این عزیزان می‌توانند از ظرفیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سبدگردان‌ها که ریسک کمتری از حضور مستقیم در بورس دارند استفاده کنند، تا از این طریق از دارایی‌های خود محافظت کنند.

مدیرعامل شرکت بورس تهران همچنین با اشاره به استقبال مردم از بازار سهام، گفت: در ابتدای سال گذشته در بازار حدود ۱۵۰ هزار سرمایه‌گذار فعال داشتیم، در حالیکه این تعداد امروز به بیش از ۸۵۰ هزار معامله‌گر فعال رسیده، که این امر نشان از افزایش توسعه کمی و کیفی بورس تهران می‌دهد، همچنین با آزادسازی سهام عدالت بیش از ۴۶.۵ میلیون نفر نیز کد بورسی دریافت می‌کنند که این امر عمق بازار سهام را بسیار افزایش خواهد داد.

آخرین اخبار درباره عرضه اولیه های بورس

آخرین اخبار درباره عرضه اولیه های بورس
آخرین اخبار درباره عرضه اولیه های بورس

براساس گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس تهران ، مجید نوروزی در خصوص شرکت‌هایی که در بورس پذیرش شده و در انتظار درج نماد هستند، گفت: صنعت غذایی کوروش، شرکت‌های لیزینگ پارسیان، لیزینگ کارآفرین، تولید نیروی برق آبادان، سرمایه‌گذاری سیمان تامین، بهساز کاشانه تهران و سپید ماکیان از جمله شرکت‌هایی هستند که در جلسه هیات پذیرش با ورود آنها به بورس موافقت شده و با احراز شرایط تعیین شده در آینده نزدیک نماد آنها درج خواهد شد.

وی به پذیرش دو شرکت تامین سرمایه در بورس تهران اشاره کرد و افزود: دو تامین سرمایه امین و تمدن نیز در فهرست شرکت‌های بورس تهران پذیرش شده‌ و در انتظار درج نهایی هستند. همچنین درج نماد دو شرکت لیزینگ اقتصاد نوین و توسعه و عمران امید در جلسه ۱۷ خرداد در هیات پذیرش مطرح و با پذیرش آنها نیز موافقت شد که پس از احراز شرایط تعیین‌شده در فهرست نرخ‌های بورس درج خواهند شد.

بیشتر بخوانید: لیست عرضه اولیه های بورس در تابستان ۹۹

این مقام مسئول تاکید کرد: در حال‌حاضر حدود ۳۵ شرکت نیز متقاضی پذیرش در بورس هستند که با تکمیل مدارک و مستندات تعیین‌شده در دستورالعمل پذیرش پرونده آنها به ترتیب در جلسه هیات پذیرش مطرح خواهد شد.

نوروزی به انتقال نماد دو شرکت از فرابورس به بورس اشاره و عنوان کرد: انتقال نماد شرکت های کاغذ پارس و بورس انرژی نیز در جلسه هیات پذیرش مطرح و با انتقال آنها به بورس تهران موافقت شد. تعداد زیادی شرکت متقاضی پذیرش در بورس هستند که پرونده آنها تاکنون در هیات پذیرش مطرح نشده و منتظر تکمیل مدارک و مستندات آنها هستیم. سرمایه اسمی این شرکت‌ها در حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان است.